bambi

Världens sämsta mamma...
Ja, igår kände jag mig verkligen som världens sämsta mamma. Men skuldkänslor hör ju liksom ihop med föräldraskapet.


Sambon med en varm Leah


Jag kanske borde ha lyssnat på sambon igår och stannat hemma med Leah, för det var alldeles för varmt ute igår för henne. Hon ville amma ofta så vi fick ta många amningspauser. En av gångerna så hamnade jag vid samma bänk som en av mina bloggläsare! Det är verkligen jätteskoj när ni vågar säga hej, jag blir jätteglad!

Men stackars varma Leah fick till slut ligga i bara blöja i vagnen, men det hjälpte inte. Hon var jättevarm ändå och skrek och skrek (hur gör dom med små spädbarn i alla varma länder?). Stackarn, jag kände mig verkligen som världens sämsta mamma när min lilla 4-veckors bebis låg i vagnen och var jättevarm och skrek.

Dessutom blev jag så stressad en av gångerna jag skulle amma henne att jag råkade riva henne i ansiktet (på näsan). *ännu mer skuldkänslor*

Så direkt när vi kom hem så la vi oss (jag och Leah) i sängen och gosade och ammade en massa. Jag lovade henne att vi aldrig mer skulle gå ut om det var varmare än 10 grader och att hon kan få använda mig som mänsklig napp hur mycket hon vill.  Jag har pussade på henne hela natten och vi har alla mått och sovit så bra under natten.

Men det räckte inte med att jag misskötte den minsta, även Zack blev drabbad. (Vågar jag skriva ut detta på bloggen? Snart ringer väl sos på dörren och tar mina barn ifrån mig.) Zack fick nämligen ingen middag igår kväll, eller jo, det fick han... glass! För när vi kom ut från Skansen så tänkte vi köpa en korv eller något sånt till honom som middag, men dom hade stängt. Det var bara glasskiosken som hade öppet!

Så jag känner mig inte direkt som världens bästa mamma efter gårdagen...
#1 - Sara Eriksson

Vissa dagar får faktiskt bli tokiga det hör till barnens uppväxt allt kan inte fungera till punkt och pricka varje dag!!!!

Och jaf förstår precis vad du menar om Leah du är aboslut inte ensam om de!!!



Du är aboslut ingen dålig mamma, skulle också vilja ha dig som min mamma!! Du verkar så härlig och har en massa utflykter och grejer för dig med dina barn!!

#2 - Lisa

Fy vad jobbigt. Men det är klart att man måste kunna vara ute fastän det är varmt...

Har du testat med lammskinn i vagnen? Äkta kan man ha året runt, på sommaren luftar det.

http://www.lammboden.se/lammskinn.html

#3 - GucciMama

Man kan inte alltid vara på topp, det händer oss alla. Du är en underbar mamma och du vet bäst hur du ska sköta barnen:-)

Kram på Er!

#4 - Johanna

Åh söta du, du visar bara att du är mänsklig!!!



Klart du vill Leahs bästa, men ibland missbedömmer man situationerna eller som nu, värmen.



Du är en jättebra mamma, helt övertygad om det.



Släpp de jobbiga tankarna och fokusera på dina söta ungar ;-)



Kram på dig

#5 - stina

Nej nu måste jag protestera!! Du måste vara världens bästa mamma som ger glass!! :) Det var nog det bästa när det var så varmt och skönt!

Som en klok kvinna sa till mig: Under första halvåret som man har bebis är det bara överlevnad som gäller. Snabbmakaroner och köpta köttbullar! Det kommer dagar då man hinner och orkar rulla köttbullar men inte nu :)

Njut nu och ät massa glass!!!!

från stina din gamla sambo!!

coolt att du träffa en bloggläsare då är ju du typ kändis!

#6 - Anna

Hej,



grattis till bebisen. Jag har inte läst kommentarerna så jag kanske bara upprepar vad någon annan redan har sagt, men mina barn ville också amma hela tiden och sedan skrek de massor. De hade ont i magen - inte kolik, men det blev bubbligt efter amning och då blev resultatet att de skulle bäras HELA tiden. Jag köpte Minifom och några andra magdroppar för flera tusen. Jag slutade med läsk (light) eftersom jag märkte att det förvärrade allt. Det blev bättre!



Det finns säkert tusen trix. Stå ut. kram

#7 - Josefine, Blåeld

Jag känner igen mig så väl! Ludvigs första sommar (han föddes i april 2008) var likadan, han skrek för att det var för varmt, han skrek så fort han vaknade, etc. det enda som hjälpte var att amma, så det blev mååånga timmars ammande, speciellt på kvällarna satt jag konstant i soffan/ på verandan och ammade... hela den sommaren är en dimma för mig!



Håll ut, det går över och du är den bästa mamman för dina barn, tvivla inte på det!! Kram!

#8 - KisseGirl

Vilken härlig dag för zack att få glass till middag ;)

#9 - Tine

Det var ett sant nöje att träffa dej bambi!



Jag såg direkt att det var du när du frågade om du fick slå dej ner vid oss. Men jag blev så chockad, hur stor är chansen att man springer på någon man "känner" på internet i verkligehten? :) Jag var tvungen att berätta att det var jag, trots våra delade meningar om saker ;)



Dina barn var söta som socker och hoppas ni hade det trevligt på skansen.



ps. Agnes åt också glass till middag igår :)

#10 - Sofi

Min dotter fick ett korvbröd till kvällsmat.. vet inte om det är så mycket bättre än glass? :)

(Korven dög visst inte idag)



Du är den bästa mamman för dina barn.

#11 - Janna-Travelling Baby

Man kan ju inte alltid planera för allt som kan hända :) Här i Mexico är det alltid varmt och just nu är det jättevarmt (runt 35 mitt på dagen) och det knäppa här är att folk här har på sina barn flera lager av kläder samt filtar även när det är varmt (runt 25 grader) som tur är så slipper bebisarna filtarna nu när det är 35 grader... Det är så olika hur man gör i olika länder..

#12 - Linnea

Jag undrar också hur de gör, de kanske bara är vana och undviker att gå ut när solen står som högst?

#13 - Linda

Dåligt samvete hör nog till när man är förälder tror jag! Men jag är iallafall helt säker på att du är en jättebra mamma!! :-)

#14 - carolina

men herregud, det var ju bara glass! hade du gett honom råttgift hade man kunnat undra ;) du får se det som att glass inte är så mycket värre än en skål fruktyoghurt ;)

#15 - Soffy

Du är den bästa mamman till dina barn - men jag förstår hur du menar. Det gör nog alla mammor (och pappor) Och glass är ju mat det också :)



Såg att någon tipsat om lammskinn i vagnen (om ni nu inte redan har det) En del tror att det bara värmer men det svalkar ju också. Superbra, vi har haft det året runt. Och blir det svettigt så stöter det ju bort svetten (o smuts)

#16 - Elise

Vi var på sardinien när vår kotte var två månader. I vagnen blir det ju betydligt varmare än vad det är uppe. vi brukade ha med en sportflaska med vatten och skölja av honom lite då och då- och låta vattnet ligga kvar och avdunsta på kroppen. Jag upplevde att han tyckte det var riktigt skönt!

#17 - Eva

garv Det är just så hysteriskt och kaotiskt det ofta är med barn.

#18 - Eva

garv Det är just så hysteriskt och kaotiskt det ofta är med barn.

#19 - Anna

vad tråkigt med såna dagar, men det är väl sånt som händer! du är säkert en bra mamma alla andra dagar så jag tror säkert barnen överlever :)



ja hur gör de med småbarnen i varmare länder???