bambi

Dag 01 - Presentera mig själv



Jag är en 30-årig tjej som bor i Stockholm. Jag är uppvuxen i USA, men båda mina föräldrar är svenskar. Jag och min mamma flyttade till Sverige när jag var 9 år och mina föräldrar skilde sig.

Vi bodde länge i en liten byhåla med endast 8000 invånare. Jag trodde länge att jag skulle bli kvar där och absolut inte att jag skulle flytta till stora farliga Stockholm! Men nu stormtrivs jag här och vill aldrig flytta härifrån  :)

Jag är extremt bortskämd. Jag fick allt jag pekade på under min uppväxt. Jag är en riktig sladdis så det var nog därför jag blev så bortskämd. Jag blev bortskämd med allt, vilket har gjort att jag har svårt att äta en hel del saker eftersom jag fick äta det jag ville också.

Jag utbildade mig till gymnasielärare ganska så direkt efter gymnasiet. Lärare blev det eftersom jag redan kände mig som en lärare då jag alltid fick hjälpa mina klasskompisar under engelskalektionerna. Ibland fick jag även planera lektioner, så det kändes så naturligt att jag skulle fortsätta med det.

Jag är ganska så envis och tycker ofta att jag vet bäst. Jag är hemskt dålig förlorare och perfektionist (jag skrev till och med min c-uppsats i psykologi om perfektionism). Jag älskar att planera (min kalender är min bästa vän) och ha koll på saker. Jag är helt enkelt en kontrollfreak och hatar när något oväntat händer!

Jag är lat och om jag fick bestämma så skulle jag få sova hela dagarna, gärna på en varm strand. Jag älskar bakverk, bläää för lösgodis - ge mig en brownie istället! Dessa två saker (lathet + bakverk) går förstås inte så bra ihop så jag har bantat till och från hela mitt liv.

 

Jag älskar amerikanska tv-serier, att läsa böcker och utbilda mig (skulle kunna plugga hela mitt liv om det gick). Jag har läst kurser på universitetet i allt från filosofi, litteraturvetenskap, genuskunskap, sociologi till rättskunskap.

Jag älskar min familj och djur. Har nästan alltid haft husdjur, hundar, katter, kaniner och ökenråttor. Jag var inte säker på om jag ville ha barn för ca 5 år sen, men nu ångar jag mig inte en sekund. :)

#1 - Tankgirrl

Jättefin och intressant presentation!

Jag är sugen på att läsa en genuskunskaps- kurs på universitet men det jag har hört är att den är vinklad mot det typiska "alla ska ha grå overaller"- hållet och därför inte är värda att läsa, vad hette kursen du läste och vad tyckte du om den?

#2 - Vanilla

Kul att du kör den här utmaningen! Det är kul att läsa! Själv tänkte jag köra igång med utmaningen 1 januari! :-)



Kramar

#3 - Sara

Hej.

Jag har läst din blogg otroligt länge och jag har missat ditt förnamn tror jag.

Vad heter du?



Kram kram

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - som är konstig för att hon låter sonen ha diadem på sig ♥ ♥ ♥

Sara Jag brukar undvika att nämna mitt förnamn eftersom jag har ett ganska ovanligt förnamn - Rose-Marie

#5 - Sara

Otroligt vackert namn men jag var tvungen att fråga. Självklart ska du få vara så privat som du själv vill. :)

#6 - Anna / Mrs Dolittle

Välkommen in i kontrollfreaksklubben! ;-) Ett tips från mig till dig; lär dig varva ner och släppa kontrollen så gott det går. Så sitter du kanske inte med fibromyalgi om 15 år som jag gör ... Dessutom har jag till min förvåning upptäckt att livet rullar på bra ändå, även om jag inte detaljstyr allt! Mycket märkligt ...

#7 - Anna

Oj vad oväntat att du hette Ros-Marie. Har läst dinblogg länge o har inte reflekterat över att du har ett riktigt namn. Blev nästan chockad här. Vet inte varför men på något sätt kan jag liksom inte ta in det. Du känns som att du heter Bambi! :) eller ngt annat bambi-aktigt. typ moa har jag nog tänkt. vad lustigt. Var dina föräldrar inspirerade ngt av gällande namnvalet? Keep up the good work!

#8 - Anna

*inspirerade av USA

#9 - Old Destiny From irc

Läster nästan varje dag din blogg nu förtiden skoj se att ni ska resa snart med



du vet vem jag är går ej ut med riktiga namnet men jag är äldre en dig du borde komma i håg en av dina gamla grannar på villa gatan :)



#10 - Ida

Så härligt att läsa något som verkligen kändes ärligt! finns flera som gör den där listan och ingen har skrivit det så bra som du! :)