bambi

Dag 03 - Mina föräldrar


Min mamma och pappa träffades i Sverige i slutet av 70-talet. Min pappa fick jobb i USA 1979 så han tog med min mamma och hennes yngsta dotter över till USA. Hon lämnade sin äldsta dotter kvar här i Sverige och begav sig till ett land där hon inte ens kunde språket. Hon säger att hon lärde sig engelska genom att titta på tv när dom precis hade flyttat dit.


Min pappa jobbade som svetsare och byggde höghus. Han jobbade mycket men fanns alltid där. Han har alltid haft ett stort intresse för bilar och tog med mig ofta på olika "car shows", där vi gick och tittade på dom senaste bilmodellerna och åt glass.



Medans min pappa var ute och jobbade så var min mamma hemma och tog hand om mig. Efter några år så beslöt hon sig för att även ta hand om andras barn, så hon blev dagmamma. Hon fanns alltid där hemma och oftast i köket.

När mina föräldrar skilde sig 1989 så flyttade jag och min mamma till Sverige medans min pappa stannade kvar i USA ett tag. Han hade (och har fortfarande) sin bror där och hans familj, och så förstås hans jobb. Men efter några år så blev det nog lite för ensamt så han flyttade också tillbaka till Sverige.

Min relation till min mamma är inte den bästa nu för tiden och det är svårt att skriva om den utan att jag känner att jag är elak mot henne. Hon har svikit mig och även fast jag har försökt att prata med henne om det så förstår hon inte det (eller vill inte förstå).



Min relation till min pappa har bara blivit bättre och bättre. Jag tycker att han är underbart snäll och jag är jätteglad att han är en del utav mitt liv. Och han har alltid, alltid försökt att vara det. Han skrev långa brev till mig från USA medans vi bodde här i Sverige. Han kom och hälsade på och sökte upp mig (eftersom han inte kunde prata med min mamma). Han har alltid velat vara en del av mitt liv och det är jag jättetacksam för!
#1 - Linda Råberg

Fint inlägg! Vad grymt lika Zack och Leah är dig som liten! Modigt att skriva om din mamma.

#2 - En pojkmammas vardag ?

Vad dina barn är lik dig :)

#3 - Kristina

Ville bara säga att jag ÄLSKAR dina recept. Ska prova att baka massa av dom :)

#4 - Elsa

Hej!

Du har verkligen superfin design, vem har gjort den?