bambi

En lektion i val av BH-storlek och användning av sköljmedel



Bye bye amnings-bh:ar! Nu har jag slängt alla mina urtvättade, fula amnings-bh:ar, så jag begav mig till Triumph idag och fick lite hjälp med att välja ut lite nya bh:ar. När jag sa till henne att jag brukar ha storlek 80C så skrattade hon åt mig och tog fram måttbandet. Hon kom fram till att jag snarare hade 70E?!?! Jag fattade ingenting! Senast jag hade 70-nånting så var jag en finnig tonåring. Men under åren så har jag ökat på storleken, både omfång och kupan. Men hon sa att 80C och 70E har ungefär samma kupa, så hon förstod att jag har kunnat haft den storleken...

Så jag fick en lektion om hur viktigt det var med rätt storlek. Man får bättre hållning, figur, etc etc. Och jag måste hålla med henne om att det känns som en enorm skillnad att ha sin "rätta" storlek.

Sen så fick jag även en lektion i hur sköljmedel är hemskt. Det förstör allt, kläder, bh:ar och även miljön. Hon sa åt mig att sluta använda sköljmedel pronto! Jag vet inte om jag kommer att lyda henne, men man kanske kan skippa sköljmedlet när man tvättar underkläder.

P.S. Det kändes lite olustigt att skriva ut sin bh-storlek, men va fan.. jag skriver ju min storlek på min Odd Molly-kläder? Sen för att ni verkligen ska förstå så fel man kan ha gällande storlek på bh så kändes det som att jag inte kan censurera det på något sätt.
#1 - Malin

Jag borde också gå och kolla upp min 'riktiga' storlek :( men känns lite pinsamt att göra det också - tycker jag - stå där i bara bh medans något mäter en :p men det är väl värt det!

#2 - Agnieszka 2barnsmorsan

Tvättnötter är ett tips, då behöver man varken tvättmedel eller sköljmedel, ekologiskt och bra!

#3 - Sofi

Jag använder flytande tvättmedel och jag tycker faktiskt inte att det behövs sköljmedel då, har inte använt det på typ ett år faktiskt :D

#4 - Ejkej

Visst är det rätt skönt att få en sån där aha-upplevelse. Tänk att så måsga går runt med fel Bh-storlek och det värsta är att de flesta kedjor( H&M, Lindex osv) inte ens har de "rätta" storlekarna för kvinnor med lite större byst, då är det lätt att man köper på sig ett gäng med större omkrets istället. Blev också utskrattad (typ) när jag kom in för att handla och sa vilken storlek jag trodde jag hade. Så fel man kan ha. Efter amning har jag dessutom gått upp i kupstorlek, så nu är det helt kört att handla på annat än specialaffärer. Hmmm, lång kommentar om BH blev det. ;)



Angående sköljmedel så kör jag helt utan sedan jag fick barn och det blir ingen skillnad tycker jag. Använder då flytande tvättsåpa, så det kanske är därför det funkar.

#5 - Stina

Jadu... JAg kom in på en underklädesbutik och sa att jag har minsann 75D. Men nä... Det hade jag inte. 75 E snarare. Blev helt chockad. Tyckte det såg ut som jättekupor, men åååååh vad skönt bh:n satt!



Vi har helt gått ifrån mjukmedel här hemma och det går jättebra! Kan sakna doften av det ibland, men miljön går före...



Kram Stina

#6 - tildan

Skippa sköljmedlet när du tvättar barnens overaller också, det förstör impregneringen :)

#7 - Malin

Man kan använda äppelcidervinäger istället för sköljmedel, har jag lärt mig av Ozena:



http://ozena.blogg.se/2010/october/appelcidervinager-istallet-for-mjukmedel.html



Garanterat bättre för miljön!

#8 - LADY DAHMER - bloggerskan herself - svarar

sköljmedel förstör kläderna.

#9 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Inte bara miljön som skadas, utan även barnen....min mamma jobbar på ett forskningslabb (vid ett stort universitet) där man för ett tag sen höll på med tester av sköljmedel (eller rättare sagt något av innehållet i sköljmedel). Det har visat sig kunna skada fertiliteten hos våra barn, speciellt hos pojkar. Återkommer när jag vet namnet på ämnet, men jag minns det inte just nu. Alla sköljmedel innehåller iallfall detta ämne. Och det är ju knappast något man vill riskera....



Vad gäller BH så fick jag mig också en lektion för ett tag sen, och inser ju att jag haft fel BH-storlek i evigheter. Har valt större omfång då jag blivit tjockare, men det visade sig vara två storlekar för stort medan jag hade alldeles för liten kupa. Intressant! :)

#10 - Lisa

Jag har också slutat använda sköljmedel. Använde det aldrig för underkläder, det känns som underliv inte ska utsättas för onödiga ämnen. Handdukar förlorar uppsugningsförmågan av sköljmedel, så även om de blir lite strävare utan, är det värt det. Det enda jag kan sakna är doften, men då kan man ju använda ett parfymerat tvättmedel, eller använda en liten doftsprej med t. ex lavendelolja för det man verkligen vill ska dofta- i mitt fall sängkläder. Kanske låter som att man bara byter substans, men några stänk med doftsprej är betydligt mindre än att rutinmässigt använda sköljmedel till allt. Undantaget är stickade akryltröjor, men det försöker jag undvika ändå.

#11 - Malin

Blä för sköljmedel!! Luktar äckligt oxå tycker jag. Använder faktiskt ättika 12% 3msk i sköljmedelsfacket och är superbra mot fläckar oxå. Tar bort det mesta så länge det inte är en gammal fläck som är tvättad sedan tidigare!

#12 - karin

allting blir så statiskt(läs hår och kläder) utan sköljmedel... i alla fall här uppe i norr, spec på vintern när luften är jättetorr.



har också "hittat" min rätta BH-storlek för ett tag sedan så nu kan jag inte längre köpa på de vanliga klädaffärerna.. lite trisst att de inte har för oss som är "lite större", alltså för liten omkrets men stor kupa...

#13 - Anna

Jag brukar mäta måtten för bh varje år. Det fungerar inte att ha samma år ut och år in utan att kontrollera måtten.