bambi

Fegisen i mig

Ibland när jag tänker på vår stundande Thailandsvistelse så kan jag känna oro och rädsla. Jag vill avboka resan och bara stanna här hemma i vårt trygga hem. Det känns läskigt att ta med dom viktigaste personerna i mitt liv och sätta dom i ett flygplan (och då vet man ju vad som kan hända) och sen vara i ett land med farliga och giftiga ormar, spindlar, tusenfotingar och vattendjur i två månader. Ibland tänker jag "är du inte klok?!?!".

För att inte tala om allt annat läskigt som kan hända där nere... med drunkningar, tsunamin, värmeslag, rulltrappor och sjukdomar.... Som tur är så är sambon som alltid tänker så optimistiskt som möjligt och säger "det ordnar sig... det gör det ju alltid, eller hur?" medans jag alltid tänker worst case scenario.

Fegisen i mig vill så gärna bara stanna här hemma i trygga lugna sverige, men samtidigt så vill jag uppfylla alla mina drömmar så då får jag ta och trycka ner och tysta den där lilla fegisen...



#1 - Sarah

Hahaha, jag kan lugna dig med en av dina farhågor iaf :) Jag och min sambo var i thailand i 4 veckor för ett par år sen och gick även på en 3 dygns djungeltrekking. Alla djur? Ja, vi såg 1 spindel inne i en djup lerhåla på hela den tiden.



Och på hela resan såg jag inte en enda fågel på himlen heller (och jag skojar inte)! Detta var mellan januari och februari.



Det man kanske ska vara mest försiktig med är väl mygg, men det var inte heller så farligt där vi var (mellan Bangkok upp till Chang Mai + öarna Koh Samui och Koh Pangan).



Ni kommer ha det underbart! Det bästa av allt är det lugna tempot och den fina miljön. Och maten är inte så dum den heller förstås! Pröva och drick en limejuice, det är gudomligt gott!



Oroa dig inte och njut av att NI faktiskt kan förverkliga era drömmar på det här sättet. Ha det bra, kram!

#2 - Lisa

Jag tror att dina farhågor har mycket med dina barn att göra. När man åker som vuxen har man ju bara ansvar för sig själv, eller hur? Men nu har du ju två små barn att ta hand om också, två barn som dessutom är helt och fullt beroende av dig och det vet du. Nu är ni ju visserligen två vuxna föräldrar som ska åka tillsammans med era kära barn, men jag tror ändå att det är moderskänslorna och vetskapen om ansvaret som bidrar till att du känner som du gör. En känsla som de flesta föräldrar delar med dig tror jag mig veta. Men om ni bara kommer ner, får landat med planet, hittat till hotellet, packat upp era väskor, tagit på er badkläderna och så småningom tar er ett härlig dopp i Oceanen, då släpper allt, jag lovar! Ja, det kommer att gå hur bra som helst :) Kram från Lisa :)

#3 - andrea

ajjjje, rulltrappsolyckan var ju skitläskig.

inget automat stopp i den tydligen