Mycket som händer i Leahs liv just nu!Det händer så mycket med Leahs utveckling just nu. Hon har lärt sig att sitta någerlunda bra (hon tippar över ibland) och så igår så kände jag hennes första tand för första gången!

Hon är så glad och social. Jag har även slutat amma helt. Idag är dag 2 utan amning och det har gått bra (för oss båda). Så nu äter Leah bara gröt, burkar och välling. Stora tjejen!

Det känns som om vi kommer att få ha med oss en hel väska full med mat åt Leah när vi åker till Thailand... en kompis berättade om några vänner till henne som hade varit i Thailand i ett halvår och hade tiggt barnmatsburkar av svenska familjer som dom hade träffat på så dom klarade sig hela tiden med burkar. Jag tror inte riktigt att vi kommer gå runt och tigga burkar utan jag hoppas på att det ska finnas att köpa där!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Lena D
2010-11-17 @ 13:22:54

Hej bambi. Räkna inte med att finna barnmatsburkar i Thailand. Möjligen möjligen att det finns i stora stora turistområden som Phuket och på dessa stora varuhus. Men de brukar kosta skjortan och är mest fruktpuréer. Ska ni ut och fara så finns det inte i supermarkets. Satsa på frukt, välling/ersättning (som så klart tar med), ris, fisk och kyckling. Ta med en vitlökspress så kan du pressa maten.

Vi öluffade förra året med minstingen på 1 år och det gick fint med thaimat.

Anna
2010-11-17 @ 13:35:14

Banmatsburkar existerar knappt, vi var på Phuket i julas och det var skitsvårt med maten. Vår son var då 17 mpnader och vi fick verkligen ransonera våra burkar. Så ta med allt vad ni orkar!!

Lena
2010-11-17 @ 17:16:37 Blogg: http://www.koala.nu/blahblah

Lanta Market har en del och mer välsorterade affärer men inget stort utbud. Jag gjorde egen mat eller beställde mycket plock och milda saker som Nike kunde äta. Lanta Market är dessutom svindyrt. Oftast är de hjälpsamma på restaurangerna, be dem göra nån kokoskyckling med ris och kolla om de kan mixa det, annars får ni mosa med gaffeln.

Mejla om du undrar nåt mer. Var där med ungarna när de var 10 månader och 21/2.

Anna
2010-11-18 @ 07:02:04

Var i Thailand med liten. Inga problem man mosar ju lätt maten som finns där! Finns ju mängder av frukter med på marknader, det är ju lättmosat. Innan vi åkte åt vi ris mixat med smör tex för att stämma av att det funkade. Jag serverade aldrig barnmatsburkar hemma så varför göra det under långsemester?

Sofi
2010-11-18 @ 08:53:53 Blogg: http://www.sofis.se

Appropå att mosa maten till småttingar, du har väl sett den här?

http://www.pappaprylar.se/the-wean-machine-barnmatspress:D

Ullis
2010-11-18 @ 11:14:59

Ett tips om ni har möjlighet att fixa lite mat själva är att köpa potatis och ta en halv barnmatsburk och blanda ut den med potatisen. Så gjorde vi när vi åkte till Grekland, då räcker burkarna betydligt längre. Vi kokade potatis på kokplattan i kaffekannan :)

Marie
2010-11-18 @ 15:40:07

Men, det är ju inget magiskt i barnmatsburkar. Det är bara mosad mat. Klart att man kan mosa annan mat själv och ge bebisarna.

♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥
2010-11-18 @ 16:03:13 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Marie Men en hel del saker behöver ju kokas innan det kan bli tillräckligt mjukt för att mosas!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet