bambi

Är sånt ärftligt?
Det som är tråkigast med att åka till Thailand är den 19-timmar långa flygresan. Den kunde man ju vara utan.

Vi vet ju inte heller hur barnen kommer att reagera. Vi tar en långflygning på en gång, som deras första flygresa. Vi har ingen aning om vad vi har gett oss in på. Kommer det att bli 19 timmar med gråt och skrik?

Jag växte ju upp i USA och jag flög (till Sverige för att hälsa på släkt) för första gången när jag var 3 år. Min mamma säger att jag skrek hela resan för att jag hade ont i öronen... jag hoppas att sånt inte är ärftligt...
#1 - Apan satt i granen

Du kanske hade ont för att du inte tryckutjämnat? När vi flyger med barnen brukar vi låta dem dricka vatten vid start och landning just för att sväljreflexen fungerar som tryckutjämnare. Tror inte att det är ärftligt. Kul att ses imorgon. Kram!

#2 - Linda

Vi åkte till Thailand med vår son när han var 2 år och jag var nervös inför resan, just för att den var så lång och det var första gången ha flög. Trodde det skulle bli jobbigt med skrik och sånt, men det gick hur bra som helst! Vi hade med oss en bärbar DVD som han kunde sitta och titta på när han ville och sen hade vi gjort lite småpaket som han fick öppna under resans gång, med lite bilar, nåt pixibok, russinm kritor osv. Så på såsätt höll han sig sysselsatt hela tiden!



Lycka till, det kommer säkert gå bra! Dom säger ju att det är bra att amma/ge flaska när man lyfter och landar, så ska det inte göra ont i öronen på barnen.

#3 - Linda

Håller tummarna för att det går bra. Det finns särskilda öronproppar man kan använda när man flyget för att undvika att det gör så ont i öronen. Earplanes eller nåt i den stilen har jag för mig att de heter. Har själv testat för jag får lätt ont i öronen och de funkade!



Kram!!

#4 - Lisa

Jag tror att det inte är lika stora problem med tryckförändrignar i flygplanen längre. Kanske är planen bättre, eller så vet piloterna bättre hur de ska flyga för att undvika att det blir så tvära tryckändringar.

Jag flyger mycket, och känner oftast inget alls, ibland lite smärtfritt tryck bara. Men två gånger har det varit konstigt, för trycket har märkts extremt mycket. Alla i planet hade rejält ont. Jag vet inte vad det berodde på. Men som sagt, det har bara hänt 2 gånger av kanske 100.

#5 - Britta bloggar

Hoppas det går bra!

#6 - Martina

Nässpray innan start och landning är bra, och att gäspa - eller gapa som man gör när man gäspar - är bra tips för att tryckutjämna. Och gör det inte bara en gång, utan med jämna mellanrum, när det behövs. Att hålla för näsan samtidigt som man "blåser" med näsan fungerar också. Försök visa för åtminstone Zack, att det är något positivt och roligt med att flyga, det gör det säkert lättare för honom att ha en positiv inställning på det hela om han är omringad av den tryggheten att ni också känner ett lugn och att det är roligt att flyga. Jag hoppas det går bra!

#7 - andrea

19 timmar? va ska ni åka för jäkla omväg?

#8 - Josefine

vi har flugit med Stella (nu 6 månader) 2 ggr. Första gången till Nice när hon var 3 månader och andra till Mallis när hon var 5. Hon fick koksalt i näsan 45 min innan start och sen ha nappen/nappflaska när vi lyfte/landade. Hon var glad hela resorna men framförallt Mallis-resan var fantastisk då vi trots den korta flygturen fick en babybasket som hon kunde ligga och sträcka ut i. Nu är ju inte 19h samma sak som 3,5 men detta är mina erfarenheter so far. Till barnvagnen hyrde vi en väska från Airshells på Arlanda, kostar 120 kr/vecka och skyddade superbra. Inget för långresan då man ju måste ha den med sig och lämna igen sen, men tips för kommande kortresor.



Vi planerar Asien till våren, helst vill jag återvända till mitt älskade Borneo men det blir nog Thailand då det funkar bättre med barn där. Om ni är på phuket, ta gärna en utflykt till Nai Harn beach vid Rawai längst i söder. Otroligt vacker strand. Annars älskar jag fortfarande Haad Salad-stranden på Koh Phangan. Ha en underbar resa hursomhelst!

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

andrea Nja, det är ju inte 19 timmar flygning i sträck. Vi mellanlandar i 3 timmar.

#10 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Preparera er med nezeril (ger jag alltid till mina barn före flygning, och till mig själv), Panodil om det behövs, nappar, dryck och annat som kan hjälpa. Två av mina barn brukar få ont, men Panodil en halvtimme före start (och upprepat vid långflygning) brukar hjälpa hyfsat. Själv får jag också alltid fruktansvärt ont i öronen vid inflygning/landning så jag förstår verkligen hur det måste kännas för de som har ont hela resan. Jag brukar också få ett rejält lock efteråt som håller i flera dagar. MEN, så provade jag just de här air-plugs eller vad de nu heter. Trodde verkligen inte att det kunde hjälpa, men det gjorde de! Blev mycket positivt överraskad. De finns även i barnstorlek, men jag tror att de är från 6 år eller nåt, förmodligen för att det är just smådelar och kanske inte passar i småttarnas öron.



Bortsett från detta så brukar jag packa "överraskningsväskor" med lite nya böcker/leksaker/nåt ätbart osv. Även om de har rotat igenom den och använt allt inom en halvtimme så är det lite kul iallfall ;-) Tycker också att flygbolagen/resebolagen brukar vara rätt duktiga på att fixa, särskilt till de små barnen.

#11 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Ear-planes heter de visst, inte air-plugs...haha :-)

#12 - ♥anna♥

Thea var dryga året när hon flög första gången, till Cypern. Hon drack vatten vid start och landning och var inte ledsen någonting.