bambi

Chicken nuggets med basilikasås
Ikväll blir det Chili con carne med vitlöksbröd, är så sugen på det! Men igår så åt vi en av våra favoriter, hemmagjorda Chicken nuggets med basilikasås! Super-duper gott! Jag lovar!



4 kycklingfiléer
1-2 ägg
1 dl ströbröd
½ dl riven parmesanost
1 tsk peppar
salt

Basilikasås
1 brk matyoghurt
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
½ tsk örtsalt

Serveras med hemmagjord klyftpotatis!

1. Skär kycklingen i bitar.
2. Vispa ägg med en gaffel i en djup tallrik.
3. Blanda ströbröd, parmesan, peppar och salt. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter ströbrödsblandningen.
4. Stek kycklingbitarna med smör i en stekpanna. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
5. Kör matyoghurt, vitlök, basilikablad och örtsalt i en mixer.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!
#1 - Stina

Det låter gott!!!

#2 - Maja

Detta ska jag testa i morgon till middag. Perfekt med lite recept då jag har total idétorka för tillfället.

#3 - Emelie - Mamma till Malte♥

Mmmmm :) gott det lät! Speciellt basilikasåsen! Den måste jag göra!

#4 - Emelie - Mamma till Malte♥

Mmmmm :) gott det lät! Speciellt basilikasåsen! Den måste jag göra!

#5 - Milla

Å, detdär vill jag prova!

#6 - Ejkej

Provade göra nuggets och det blev ju supergott, särskilt såsen. Men är rätt omständigt med rullning och stekning, så är nog ingen snabb vardagsmiddag. Perfekt lördagsmiddag däremot.



Blir bara lite fundersam på hur stora dina fileér var, jag tog fyra, men fick fylla på med paneringen för det räckte inte.