Det är första gången jag gör egna tryfflar, men det kommer inte vara sista gången! Det var ju så mycket enklare än jag trodde! Och så blir det så gott!
Med julen på intågande så tänkte jag att det kunde passa med kardemummatryffel med en hint av kanel. Perfekt att ta med när man är bortbjuden på luciaglögg (eller ska själv bjuda på det) och det smakar så gott till en varm kopp te (eller kaffe) nu på hösten!
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 kanelstång, stött
2 dl vispgrädde
1 citron, rivet skal
200 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
kakao till garnering
1. Koka upp grädden med kardemumma och kanel. Låt stå i cirka 15 minuter.
2. Koka upp grädden och sila bort kryddorna.
3. Lägg citronskalet och chokladbitarna i grädden och smält under omrörning.
4. Ställ kallt för att halvstelna (t.ex. ute på balkongen)
5. Sikta kakao i en djup tallrik. Ta en liten sked med tryffel och rulla till en boll och rulla sedan i kakaon.
6. Förvaras kallt.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!