bambi

En försmak av julen

Det är första gången jag gör egna tryfflar, men det kommer inte vara sista gången! Det var ju så mycket enklare än jag trodde! Och så blir det så gott!

Med julen på intågande så tänkte jag att det kunde passa med kardemummatryffel med en hint av kanel. Perfekt att ta med när man är bortbjuden på luciaglögg (eller ska själv bjuda på det) och det smakar så gott till en varm kopp te (eller kaffe) nu på hösten!



1 tsk kardemummakärnor, stötta

1 kanelstång, stött

2 dl vispgrädde

1 citron, rivet skal

200 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
kakao till garnering


1. Koka upp grädden med kardemumma och kanel. Låt stå i cirka 15 minuter.

2. Koka upp grädden och sila bort kryddorna.

3. Lägg citronskalet och chokladbitarna i grädden och smält under omrörning.

4. Ställ kallt för att halvstelna (t.ex. ute på balkongen)

5. Sikta kakao i en djup tallrik. Ta en liten sked med tryffel och rulla till en boll och rulla sedan i kakaon.
6. Förvaras kallt.

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

#1 - Christine

Mmmm... det ska jag prova idag!

#2 - Sofi

Åh herrejösses vad mycket goda recept du lägger upp!!!!



Jag ska förresten försöka mig på att baka de där Cookiebrowniesarna till nästa lördag då min sambo fyller år.

#3 - Hanna - mamma till ღNeoღ

oj oj oj... MÅSTE testa!! men hoppas nästan att jag misslyckas, haha... annars kan det bli farligt! ;o)



kram kram

#4 - Emma

Oh, ser ljuvligt ut. Måste testa. Mycket att se fram emot till julen, alla julbak och pyssel.

/Emma

#5 - Sofia Ekström

jag bakade just dessa tryfflar (ett år senare, haha!). Jag länkade till dig, hoppas fler ger sig på dem, himla goda!

#6 - Elin

Hade tänkt baka dessa idag! :) Vet du hur länge de håller i kylen?

Svar: Minst en vecka! :)
bambi