bambi

Äh, sov på golvet då!

Igår kväll hade jag och Zack en riktig kamp. Sambon var iväg och klättrade så jag var ensam hemma med båda barnen.

Zack brukar somna runt kl. 19 på kvällen, men han ville inte sova då. "Inte blunda" säger han. När klockan började bli efter 20 så la jag honom i hans säng och sa "god natt". Det blev skrik och tårar och jag försökte lugnt förklara att klockan börjar bli mycket.

Han var jätteledsen och kröp ur sängen och lägger sig på mattan. Jag lyfter upp honom i sängen igen men han skriker "nej!" och lägger sig på mattan igen. Jag lyfter upp honom igen, men han kryper ner ytterligare en gång. Leah vaknar av allt skrik så jag går ur rummet och låter honom ligga där på mattan... måste ju ta upp Leah.

Jag låter Zack vara ett tag och matar Leah lite. När jag sen går in till honom så ligger han fortfarande på mattan så jag lyfter upp honom och kramar om honom länge och lägger ner honom i sängen. Men nej, han skulle ner på mattan IGEN.

Jag blev trött på det hela och tänkte "äh, sov på golvet då!" och sa god natt. Kände mig jätteelak och det kändes som om Zack kände sig som en martyr eller nåt...

 

Blää... jag hatar såna där kvällar och jag känner mig som världens sämsta mamma. Imorse var det extra mycket kärlek och pussar så nu känns det lite bättre. Men när sambon kom hem runt 22.30 så låg han fortfarande och sov på mattan så han la honom i sängen coh då orkade han inte protestera så mycket.

#1 - Therese ISAKS mamma

Så gör Isak med(han är 18 månader) Isak kan ävenfåför sig att börja strotjuta utan anledning,alt stortjuta för tex att han inte får en kaka. går man ifrån honom så slutarhan böla, tills han kommit ifatten.. gärna lite drama med att lägga sig på golvet och skrika.. Frågade på dagis om han gjorde likadant där.. men nädå..De sa att han testar gränser.. no shit..

#2 - Jessica - by mom bloggen

Känner igen det där... när min tjej (3,5) var i värsta trotsen kunde hon vakna mitt i natten och inte vilja något. Alltså inte sova, inte vara vaken, ha täcke, inte ha täcke, kissnödig men vill inte kissa. Puh! Tar knäcken på vem som helst!

#3 - Carina

Ojoj känner verkligen igen det där. Enda trösten är att det går över... tills nästa och nästa och nästa grej kommer... men sedan blir det lugnt i flera år, om man nu får en lugn tonåring vilket jag än så länge har... peppar peppar... ;)

#4 - Annica

känner igen mig här också. Vi nattade i vår säng, när vår stor son inte vill sova och gick iväg lyfte vi bara tillbaka honom till sängen hela tiden. skrik o protester blev det men vi var bestämda. Så det blev inte så jätte många sovtrotskonflikter :)

Men det är ju svårt när man är själv hemma och bebis också vaknar...då får måste man ibland ta genvägar för att orka :)

Bädda om honom på golvet nästa gång, det kanske går över då :)