1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
500 gr falukorv
4 dl kokosmjölk
1 dl sweet chili-sås
150 gr sockerärtor
100 gr cashewnötter
0,5 lime
salt
4 portioner ris
1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Sätt igång riskoket.
3. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull. Fräs löken och vitlöken några minuter.
4. Skär falukorven i stavar under tiden.
5. Ner med falun i grytan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan i koksmjölken och sweet chili-såsen. Puttra i 5 minuter.
6. Skölj sockerärtorna.
7. Hacka cashewnötterna grovt.
8. Låt sockerärtorna puttra i grytan någon minut. Smaka av med salt och pressad lime.
9. Servera med riset och dom hackade nötterna.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!