bambi

Numera ser vår ugnslucka ut så här...


I onsdags så skulle jag göra iordning fläskfilé och klyftpotatis i ugnen. Jag öppnar luckan och *PANG* säger det bara och det är glas ÖVERALLT. Och så menar jag verkligen ÖVERALLT.

Ni vet hur mycket glas det kan bli när man tappar ett vanligt dricksglas? Gissa hur mycket det då blir om en hel ugnslucka går sönder över hela golvet???

Handtaget till luckan har länge suttit löst. Jag tror att fastighetsskötaren har varit här tre gånger och fixat med den så det har känts lite meningslöst att ringa efter honom ytterligare en gång när den började lossna igen. Men i onsdags så lossnade då hela handtaget, vilket aldrig har hänt förut och glaset åkte ner i golvet och i tusen bitar.  Jag tror faktiskt att det är uppåt en tusen bitar. Det tog i allafall en evighet att sopa och dammsuga upp allt.

Trodde inte att det kunde gå sönder så lätt. Ska inte sånt där glas tåla en hel del?

Som tur är så skadades ingen. Zack var i sitt rum och Leah låg lite längre bort... men hon blev ganska rädd av smällen.


Sen så var det ju så lägligt att fastighetsskötaren är på kurs till på måndag... :/
#1 - Carola

Vårt handtag till ugnsluckan brukar också sitta löst, ungarna brukar använda till till att klättra på, trots att de vet att det är förbjudet. Men det är rätt lätt att skruva fast själv, be fastighetsskötaren att visa nästa gång så slipper ni sådant där, för fy, vad läskigt det lät!

#2 - Malin

Härdat glas går alltid i tusen bitar. Det är hårdare än "vanligt" glas, men tillslut går det ju sönder det med. Det kan ju inte tåla Vad Som helst. Och det går sönder om det inte hanteras på rätt sätt. Vi hade ut en glasruta (som satt innanför ugnsluckan) för rengöring en gång. Sambon stod och gjorde rent det, försiktigt försiktigt. Poff sa det så gick hela glaset isönder. Bara för att han kanske gjorde någon felrörelse eller ngt. Men iaf, det härdade glaset kännetecknas ju för dess "tusenbitarseffekt"

WIkipedia: Härdat glas innehåller mekaniska spänningar och är därför mer slagtåligt än enkelt glas, men om glaset utsätts för ett tryck som övervinner spänningarna så spricker hela glaskroppen i små bitar, vilket minskar personskaderisken, jämfört med de långa, vassa skärvor som uppstår när ohärdat glas går sönder.

#3 - Camilla

Usch å fy, tur ingen gjorde illa sig på glaset!

#4 - Sara, glasmästare

Nu såg jag ju att du fått ett jätte bra svar:) härdat glas är ett säkerhetsglas. Det är därför vi har härdat glas i busskurer, man gör sällan illa sig på härdat glas.

Men det är ju så klart läskigt när det smäller till.

#5 - Bebislängtan

ojojoj vad läskigt, tur att barnen inte var i närheten och lekte på golvet.