bambi

Italiensk kycklingpasta
Mitt samarbete med Enkla Middagen fortsätter och denna vecka har vi bland annat ätit en väldigt god kycklingpasta! Det var smakrik och mycket enkel att tillaga!



400 g kycklingfilé
250 g bladspenat (fryst)
1 vitlöksklyfta
95 g soltorkade tomater i olja
olivolja
salt & peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
450 g tagliatelle

1. Tina spenaten i kylskåpet kvällen innan.
2. Krama vattnet ur spenaten och strimla den grovt. Skala och finhacka vitlök samt strimla dom soltorkade tomaterna. Skät kycklingen i mindre bitar.
3. Bryn kycklingen i olja i panna, salta och peppra.
4. Rör i spenat, vitlök, tomater och grädde. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

#1 - Anna

Hela min familj älskade den rätten! Mycket nöjd med enkla middagen!!

#2 - Jessica

köp vanlig grädde och späd ut med vatten eller mjölk om du av nån anledning vill få ner fetthalten :) ganska smart tycker jag, så slipper man tillsatsämnena som är i matlagningsgrädde men kan själv bestämma hur fet/o-fet man vill ha den. tycker ändå inte grädde är nåt man måste få smalare egentligen :) 40%fett är ju ändå 60% fettfritt. heh!

#3 - t

Lägg till vitlök, lite soya och hönsbuljong så blir den ännu godare=)

#4 - Helena

Den första måltiden min sambo lagade till mig. Såhär åtta år senare, ett barn och hus hänger den fortfarande kvar som en favorit. Dock med vitlök i.

#5 - BAMBI

Men det är ju vitlök i receptet! Har ni missat det?

#6 - Hälsa & Träning

Så lustigt, vi åt exakt samma rätt fast med Quorn istället för kyckling idag. Det var också riktigt gott och passar när man vill äta vegetariskt (vilket vi ju för miljöns skull borde göra oftare...)

Trevlig helg!

#7 - Marre

Hej, hittade din blogg idag, jätte fin...

Men jag måste fråga, vad heter fonten som du har skrivit på kortet "Zack hjälper gärna till"? Gillade den verkligen :)

mvh Marre