bambi

Låt dig själv inte försvinna
Jag sitter och kollar på The housewives of New York (eller vad det heter). Jag stör mig så på ett par som verkar sitta ihop. Dom gör allt ihop, går på modevisningar ihop och till och med går på tjejkvällar ihop. Men där blev det lite uppståndelse. En annan tjej blev väldigt arg och stormade ut när den här kvinnan kom med sin man på "tjejkvällen". Kvinnan försvarade sig med att det var diskriminering att hennes man inte kunde följa med på "tjejkvällen".

Det kan inte vara nyttigt att göra ALLT tillsammans. Men det verkar som om det har funkat för dom eftersom dom har varit gifta i över 8 år, men i vanliga fall tror jag inte att det funkar. Man måste ha en egen identitet i sitt förhållande och detta gäller även förhållandet man har till sina barn. Man kan inte bara vara "mamma" eller "fru", man måste vara sig själv också. Det blir lätt att man som mamma bara handlar kläder och saker till barnen och glömmer bort sig själv. Man kan lätt försvinna i olika förhållanden....

Vad har du gjort för dig själv idag?


P.S. Missa inte chansen att vinna ett par biljetter till tv4s Humorgala!!
#1 - J

Jag och min man (och vår dotter) gör i princip allt tillsammans på vår fritid. Om man som kvinna behåller sin yrkerskarriär när man får barn och delar ansvar för barnen (och mannen därmed tar ut sin del av föräldraledigheten) tror jag att risken att man 'förlorar sin identitet' är minimal.



Personligen har jag aldrig haft 'exklusiva tjejgäng' eftersom sådant könskodat umgänge rimmar dåligt med min feministiska hållning.



Jag jobbar idag, det får väl klassas som det jag gjort för mig själv då.

#2 - tangirrl

jag låste badrumsdörren och tog mig ett låååångt bad och läste en tidning, underbart! :)

#3 - Tess

Det är nyttigt med lite "egentid" ibland anser jag. Det jag gjort med min egentid idag? Bloggsurfat :-) Det har jag gjort när Connor sovit. När min sambo kommer hem sedan ska jag ta en skön skogspromenad, helt själv, och bara njuta av fågelkvittret :-)

#4 - Rocktjejen

jag har varit i skolan, träffat Syon för att förlänga studietiden. Sen hade jag Matematik lektion, gick halv bra där. Efter lektionen mötte jag upp en god vän & hennes dotter. Sen följde de med hem hit på fika. :)

#5 - michis

Ska in i vardagsrummet SJÄLV o läsa en bok nu när ungen äntligen somnat :D

#6 - Anna-Carin

Jag SKA (senare ikväll) passa på (när barn, sambo och hund för en gångs skulle är frånvarande samtidigt) att titta på film (Young Victoria) och äta Ben & Jerry-glass. Livet på en pinne va?

#7 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Ha, surfat på mobilen..... bloggat från mobilen, men främst facebookat. Två snabba möten med två vänner (med barn dock)



Kanske lite tråkigt, men undantagstillstånd råder när man är fast på sjukhuset. Maken och jag försöker hålla våra liv levande, även som privatpersoner, inte bara fru/man/förälder.

#8 - Annica

Jag har tagit årets första löparrunda eller ja jag joggade o gick om vartannat. Men nu har jag väldigt ont i bäckenet, där fick jag för att jag unnade mig lite egen tid.... ;)

#9 - Pethra

Tjejkvällar/herrkvällar, det säger ju sig självt att där är inte motsatt kön välkomna. Men annars gör jag och min man praktiskt taget allt tillsammans, vi är nämligen inte bara man och fru utan vi är varandras bästa vänner. Jag läste dessutom en studie för några år sedan, har inte den till hands nej, men den visade att de par som gör mer saker tillsammans, tillbringar mer tid ihop ÄN de som gör mer saker på skilda håll, lever ett varsitt liv utanför hemmet med kompisar och olika aktiviteter, reser åtskilda och så vidare, deras äktenskap har större chans att överleva ÄN de som gör mer på egen hand.