bambi

Söndagsmiddag


Ikväll blev det den jättegoda maträtten Kung Bao Kyckling och sen hemmagjord glass till efterrätt! Vi har fått hem en ny sorts glassmaskin från OBH Nordica där man kan göra egen glass på 15 minuter. Detta var bara första försöket, så jag berättar mer om maskinen sen när vi har testat den lite mer.

Glassen jag gjorde var mint- och chokladglass. Jag brukar inte vara så förtjust i mint, därför blir det inte några såna recept i bloggen. Förutom när det gäller glass då! Då är denna kombination oslagbar! Detta recept går att göra även om man inte har en glassmaskin!


Mint- och chokladglass
4 äggulor
1 dl strösocker
2 dl mjölk
2 dl grädde
Pepparmintsolja (några droppar, efter smak)
Grön karamellfärg (några droppar)
100 g mörk choklad

1. Vispa äggulor och socker tills det blir vitt och pösigt.
2. Blanda ner mjölk och grädde (ovispad).
3. Smaksätt med pepparmintsolja och färga med karamellfärg.
4. Hacka chokladen fint och rör ner i glassmeten.
5. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör! Alternativt - in i frysen några timmar och rör runt någon gång i timmen så att chokladen inte hamnar längst ner och så att glassen blir len och mjuk.