bambi

Tja... jag kanske borde fundera på att byta namn?

Som jag skrev bland svaren på frågestunden så väntar vi på vårt vigselbevis från Thailand. Och idag kom det en avi med ett REK från Thailand. Jag antar att det är det! Jippee!

Det är bara det att jag vet inte om jag ens får hämta ut det... för så här står det INTE på mitt körkort:

Ni som känner mig vet att mitt efternamn är långt ifrån Holgvist.... eller ja, H:et och slutet är rätt men resten är helt fel. Men jag kanske borde börja kalla mig för Rose-Hans?

Jag hoppas bara att vigselbeviset inte behöver skickas tillbaka ytterligare en gång. Det har ju snart gått 3 månader sen vi gifte oss, det vore ju kul att få det registrerat här i Sverige också...

Tror ni att jag kommer få hämta ut vårt vigselbevis?

#1 - ≈Sanna≈

Självklart hoppas jag att du kan få hämta ut det för något sådant namn tror jag ingen bär i Sverige. Samtidigt brukar de kunna vara rätt griniga. Jag håller tummarna för dig!

#2 - Ann

Könsneutralt å bra.

#3 - Lena D

tTyvärr tror jag det är tveksamt. När jag skulle hämta ut ett rek. brev så stod det mitt flicknamn på kuvertet och jag har mitt giftas-namn på körkortet och jag fick INTE hämta ut kuvertet.

#4 - Elin Astrid

Haha, nu skrattade jag så jag satte kaffet i halsen. Rose-Hans kan vara det snyggaste namnet jag hört!

#5 - Bellis

Om den som står i kassan på postens utlämningsställe följer postens regler så ska du inte få hämta ut det, utan då måste dom skicka ett nytt, igen. Tyvärr..

#6 - Christine

Åh, jag hoppas verkligen du kommer undan alla regler och kan hämta ut det....

#7 - Bellis

Om den som står i kassan vid postens utlämningsställe följer postens regler gällande rek-brev kommer du inte få hämta ut det, utan det måste skickas tillbaka till Thailand och skickas på nytt, igen, tyvärr.

(Sen kan jag tycka det är lite tråkigt att vi som jobbar med detta anses vara griniga (Syftar på Sanna)för att vi följer postens regler..)

#8 - John Hedqvist

Jag tyckte de hade givit dej ett comiskt namn, med de strikta reglerna tycker jag att de skulle ha non forstoelse att folk po andra sidan av klotet inte forstor allt om svenska namn osv. J. Hedqvist.

#9 - Linda

Brast ut i skratt när jag såg ditt namn... att vara Thailändare och stava på svenska, kan sannerligen inte vara lätt =). Men Rose-Hans är ju könsneutralt och bra, så du kanske ska anta det namnet? ;)

#10 - Marita

Kan säga att jag har jobbat på postens företagscenter och jag har lämnat ut rek med konstigare namn än sådär som kom från Kina och Japan. Självklart fattar man att det är de som har skickat det som har skrivit fel, kan man ju inte hålla på och neka folk att hämta ut för det. Nog för att det finns regler men ibland måste man ju använda sunt förnuft!! ; )

#11 - Petra

Hahaha, bäst idag!

Älskar denna sortens inlägg, och måste säga att du är mycket bra på att skriva intressant och skiftande! Högt och lågt och därför kommer jag tillbaka så ofta ;)

#12 - Carro

Rose-Hans, vilket fantastiskt namn! ;)

#13 - Erika

Haha ja tror ja skrattar ihjäl mig! Men du, du e ju mycke för genus och jämställdhet så d e väl inte mer än rätt att du ska heta Rose-Hans! Tihi, ja tycker d va otroligt charmigt ;)

#14 - Digrid

Hahahaha gud jag skrattar nästan så jag kissar nästan på mig! Rose-Hans HAHAHAHA!!!



Förlåt, men ojhojoj vad kul... Hoppas att det ordnar sig iallafall, men jag tror och hoppas att det inte är Rose-Hans (hahaha) som gift sig med din man, det är säkert inte första gången nåt sånt här händer :)



Nu ska jag skratta lite till

#15 - LADY DAHMER

jag kommer att kalla dig för Hasse från och med nu. ba såru vet. Ros-Hasse

#16 - Tessan

HAHA! underbart. jag fick heta Mr Hedrong i Thailand på ett hotell en gång. men din felskrivning var ännu roligare.

#17 - Sussi

Hahahaha ursäkta men man måste se det roliga i det hela hahaha. Rose-Hans, fint namn, hade du funderat på att byta till det?? Nä skojar bara



Nja tveksamt på dessa j-kla regler som finns överallt. Var man är går eller står så är det regler. Typiskt.

Men vi måste tro på att det kommer att gå bra. Inga negativa tankar här. :)

Jag håller tummarna för att de ska fungera.



Kram

Sussi

#18 - Linda m. 3

Rose-Hans var väl ett fint namn:D.



Tack för dagens skratt även om det kanske inte är så festligt för er att det krånglar!

#19 - Marielle

HAHAHAHA, underbart! När jag importerade en cd-skiva ifrån Japan fick jag heta Sir Marielle Lund. Det var nära att jag inte fick hämta ut det paketet. Men de gav sig faktiskt när jag bråkat tillräckligt länge.