bambi

Ung cancer
En fråga som jag får ganska ofta från släkt och vänner är om jag har fått prata med någon kurator eller psykolog angående allt som jag har fått gå igenom i och med cancerbeskedet förra året.

- Nej, svarar jag tyvärr då.

Men jag känner helt klart att det är något som fattas i cancervården. Som jag tidigare skrivit så känner jag mig malplacerad när jag kommer in i Radiumhemmet. Nu så finns det en ideel organisation som heter Ung Cancer som ska föra debatten kring rehabilitering för unga vuxna cancerdrabbade till en högre nivå och kämpar för att skapa fler möjligheter.



Ung Cancer riktar sig till människor i åldern 16-30 år och det spelar ingen roll vilken slags cancer man har drabbats av. Cancer är alltid en livsomvälvande sak att gå igenom och speciellt när man är i åldern då man håller på att bygga upp sitt liv så kastas man verkligen omkull av en cancerdiagnos. Man känner sig ensam och vilsen och helt plötsligt så känns ingenting självklart längre. Ung Cancer har forum och kan förmedla en samtalsvän med samma cancerdiagnos som en själv så att man inte känner sig så ensam.

Bli gärna medlem på Ung Cancer eller stöd denna organisation genom ett bidrag eller bara genom att gilla dom på Facebook!
#1 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Det är verkligen märkligt att du inte har blivit erbjuden detta.

Tycker att de i många fall borde erbjuda en kurator, att kunna få prata av sig och få råd.



Vi fick träffa en kurator t.ex när vi låg på neo, prata om förlossningen m.m.

Nu ska vi till syncentralen med Emilia, där kommer vi även få träffa en kurator.

Det är ngt som ingår och inte ngt som vi har bett om.

Tycker det är jättebra!



#2 - Anonym

Mig frågade de flera gånger om jag ville prata med en kurator. Tackade nej jättelänge men gav mig till slut bara för att kolla om det var nåt för mig. Det var det inte, jag har under mina cancerdiagnoser/sjukdomar pratat mycket med min familj och vänner för det är dom som betyder nåt och som kan stötta/trösta mej. Säger inte att det är så för alla utan bara att det var så för mig. Tycker inte om att prata med okända som man inte har nån relation till och som inte vet hur mitt liv ser ut i vanliga fall. Men det är bara jag, andra kan det säkert funka utmärkt för- man är ju olika.



/Suzanne

#3 - Molly

Tack så mycket för att du tipsade om detta!

#4 - Kim

Hej!

Har nyss fått reda på att min mamma har anaplastisk sköldkörtelcancer och hon strålas nu 2 ggr om dagen och ska gör det i 5 veckor. Jag satt och googlade på ämnet och kom in på din blogg. Jag undrar vilken form av sköldkörtelcancer du har drabbats av? All lycka till dig och din familj.

Kram Kim