bambi

Barnbok som uppmuntrar 4-åringar att banta
Lite chockerande var det att läsa att det snart kommer ut en barnbok i USA som heter "Maggie goes on a diet" och riktar sig till 4-7 åringar.

Bara omslaget visar vilken skev bok det är. 14-åriga Maggie vill gå ner i vikt för att komma i en vacker klänning och känna sig attraktiv och få ett bättre självförtroende. Ja, det är ju bra att lära små barn?? Utsidan är det som är viktigt?!?

På förlaget, Aloha Publishers, egen webbplats kallas den för en ”inspirerande historia” om en flicka som ”har så stor potential som har varit dold under hennes överflödskilon”.

Ojoj... ja, vad ska man säga? Jag blir minst sagt lite mörkrädd och hoppas verkligen att något liknande aldrig släpps här i Sverige.
#1 - Maddie

Nej fy vilken bok!! Kämpar själv hemma med vår 11-åring som redan börjat prata vikt och att hon är tjock... och då är hon lång och smal som en flaggstång!! Men i skolan retas man genom att kalla varandra för tjocka, till och med mina andra två töser på 8 år och 10 år kan komma och säga att någon sagt att de är tjocka och då är alla mina tre flickor helt lagom på gränsen till för smala! Inte klokt och man undrar ju var barnen får det ifrån?! Vi diskuterar inte ens banting och dieter hemma utan att man ska äta bra och av allt och röra på sig mycket för att må bra, inte för att bli smal. Blir så ledsen och upprörd när min 11-åring nyper sig i det yttepyttiga hull hon har på magen och säger att hon är tjock :( En av mina systrar var på god väg att få anorexia som ung och det var ett rent helvete innan vi fick henne på rätt väg igen! Så nej jag hoppas verkligen att inte något förlag här i Sverige ger ut denna eller liknande bok!!! Usch och fy. Bra att du lyfte ämnet, tack.

Kram

#2 - Bee

Sjukt.

#3 - maria

det som egentligen är sjukt är hur föräldrarna låter sina barn bli så feta.

barnen får ju ingen direkt normal syn på mat eller hur man ska öra för att må bra.



frågan är kanske hur boken ser ut inuti. kanske är den jättebra och visar hur man bör äta och göra för att må bra. USA är ändå ett av världens fetaste länder och det börjar sprida sig.



finns ett bra talesätt, döm inte boken efter omslaget.

någonstanns måste man ju börja, föräldrarna skiter ju i det uppenbarligen, kanske om barnen läser o ser kanske kan dom lära sig själva.



allt är ju hur man ser på saker och ting

#4 - tindra

Läste artikeln också ,,,,Undrar varför dem ens väljer att trycka & publicera en sådan bok? Gör människan ALLT för pengar???!! :(

#5 - Nena

Sjukt! Ibland är censur inte så tokigt ändå....

#6 - Emma

galet fel.....

#7 - Annabo

Håller med Maria här ovan. Med tanke på hur många sjukligt överviktiga barn det finns i USA finns det kanske en tanke bakom boken. Det beror ju helt hur den ser ut inuti och vilket budskap den vill förmedla!

#8 - malin

Fy vad sjukt. Helt vansinnigt!

Det är något jag gruvar och oroar mig för, att någon av mina barn ska mobba eller bli mobbade över några extra kilon eller något annat. Känns också sjukt viktigt att man "lyckas" boosta sina barn mmed självförtroende och självkänsla. Så de förstår sitt värde och att de är perfekta som de är.



På tal om böcker. Har du någon koll på böcker som belyser homosexualitet, samkönade äktenskap etc? Letar efter sådana böcker och även böcker med andra familjekonstellationer.

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

malin Ja, men Sagolikt Bokförlag har massor med RIKTIGT BRA böcker som inte följer heteronormen (http://www.sagoliktbokforlag.se)

#10 - sophie - VI 3 MOT VÄRLDEN!

KATASTROF!! Fy vad hemskt! VEM skulle sätta en sån bok i handen på sin unge? Fy f*n...

#11 - sophie - VI 3 MOT VÄRLDEN!

KATASTROF!! Fy vad hemskt! VEM skulle sätta en sån bok i handen på sin unge? Fy f*n...

#12 - Jessica

men alltså BARN ska inte tänka på dieter öht! till kommentarerna ovan menar jag nu. det är ju till FÖRÄLDRARNA informationen ska. och aldrig aldrig ordet diet, det skär i öronen att höra banta/diet i samma mening som "barn". jag blir så sjukt upprörd av denhär boken att jag knappt kan formulera mig. måtte inga barn läsa den!

#13 - Tove

Jag tycker att det är hemskt att ban ska behöva stå ut med press rörande deras utseende. När man är liten ska man inte behöva tänka på sådant, inte när man är stor heller för den delen! Samhället har blivit så förvrängt när det gäller skönhetsideal och man har förlorat kärleken för den individuella människan. Lägg inte den tyngden på barnen!