Barnvänliga stränder

Nu börjar det bli dags att boka in höstens och vinterns semesterresor och jag får ständigt frågor via kommentarerna och mail om vilka barnvänliga stränder det finns i Thailand.
Koh Mook - På Koh Mook så bodde vi vid det underbara hotellet Sivalai Resort (om man ska till Koh Mook så är detta stället man bara måste bo på). Hotellet ligger längst ut på spetsen av ön så nästan hela hotellanläggningen är omringat av vatten och strand.

Stranden är väldigt speciell på Koh Mook. Jag tror att jag inte har varit med om så mjuk sand. Konsistensen påminner om mjöl och det knarrar under fötterna när man går igenom den mjuka sanden.

Koh Mook är en ganska liten ö så här kan man verkligen finna lugn och ro. Vi träffade på en gammal bekant till mig på Koh Mook (vad är chansen egentligen?!) som hade med sig sina två små barn och skulle egentligen resa runt i Thailand med fastande på Koh Mook och ville aldrig åka därifrån.

På dom flesta ställena runt Sivalai så är stranden långgrund. Zack och maken gick och letade sjöstjärnor när det var lågvatten och dom kunde gå en bra bit ut tillsammans.Koh Ngai - På Koh Ngai så bodde vi på underbart barnvänliga Fantasy Resort. Det stället kändes verkligen som en fullträff när det första vi såg var en lekplats med klätterställning, rutschkana, gungbräda och strandleksaker. Barnen fullkomligt älskade att leka på stranden, både på lekplatsen och i vattnet. Det var väldigt praktiskt för oss att det fanns en lekplats där på stranden.Koh Lanta - Långgrunda stränder och massor med lekplatser. Första kvällen på Koh Lanta så försökte vi ta en promenad längs med stranden men Zack fastnade vid varje lekplats som finns lite här och där längs med stranden så vi kom ingen vart.

Men Koh Lanta är nog det ställe som vi tyckte var mest barnvänligt då det fanns gott om lekplatser, stranden var väldigt långgrunt överallt och det fanns barnmatsburkar och blöjor inne i stan.Koh Phi Phi - Vår favorit ö sen förut när vi var i Thailand har varit Phi Phi. Vi älskar stämningen och lugnet på ön och allting finns där. Bra mat, bra shopping och underbara stränder. Även här är dom flesta stränderna långgrunda och Zack och Leah kunde sitta länge vid strandkanten och leka på Phi Phi.

På Phi Phi så finns det inga bilar och inte ens några tuk-tuks, utan man går om man ska någonstans (det är inte långt till något på Phi-Phi). Men det är nog avsaknaden av motorljud och tutandet som gör att Phi Phi känns så lugn.Ofta när vi berättar att vi reste runt i Thailand i två månader med två små barn så får vi frågor som 2men hur gick det??" eller "hur vågade ni det?". Vi svarar alltid att det gick hur bra som helst (för det gjorde det ju!) och jag förstår inte alla vad det är man ska vara rädd för??? Fler borde våga resa utomlands med sina småbarn. Det har verkligen gett oss och barnen så otroligt mycket. Zack pratar fortfarande om det!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Life of Lisa
2011-08-13 @ 09:30:30 Blogg: http://stellabystardust.wordpress.com

Vad skönt att det gick så bra. Vi får samma reaktioner, inför vår 3-månadersresa vi ska på med våra två små i vinter. Det blir Thailand 5 veckor, bl.a Koh Mook - men tyvärr är Sivalai lite för dyrt (vi håller hårt på vår budget eftersom det är så lång tid och en del dyra länder också) så vi får väl ta en dagsutflykt dit. Bor på Charlie Beach. Koh Ngai kommer vi dock ej till, däremot Koh Bulon, var ni där? Och Lipe, och givetvis Lanta - en gammal favorit.Vi planerar för fullt, bokas boenden varje kväll. Det blir Hong Kong-Nya Zealand (husbil) - Fiji - Sydney - Thailand.Ska gå tillbaks i ditt arkiv och läsa lite mer Thailand, alltid bra med tips. Var iväg 1 månad när Stella var 1½ så lite rutinerade är vi... och framför allt har vi rest mycket själva innan barn så vi ser fram emot det mer än vad vi är skraja (fast lite känns det ju att man utsätter sig). :)

Josefine
2011-08-13 @ 10:21:36

Åh, här var det massor med bra tips! Tack, vi funderar på Thailand i vinter (speciellt efter alla dina inlägg därifrån i vintras).

Therese
2011-08-13 @ 10:23:06

Hej!

Jag har verkligen fått mycket inspiration från dig då vi planerat en Thailandresa med 2 små i vinter. Även vi ska vara borta i 8 veckor, härligt! Alla boenden är redan bokade, förutom på Phi Phi där vi ska stanna 10 nätter. Vart bodde ni? Har du några tips?

tindra
2011-08-13 @ 10:45:25 Blogg: http://tindraohara.blogg.se/

Tack för tipsen :)

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
2011-08-13 @ 10:47:22 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Therese Vi bodde på detta hotell: http://www.phiphiandamanlegacy.com/main.htm och var väldigt nöjda med det. Fina bungalows, bra frukost och fin pool :)

Anonym
2011-08-13 @ 13:05:20

Tack för tipset. Nu när jag läser det så hade vi nog tänkt till koh mook 2008. Men vi hann inte då vi bara åkte 14 dagar.Nästa gång ska vi ännu längre ned och då ska vi nog styra mot koh mook på vägen. Tack för barnvänliga tips. Bra, att ha nu när vi reser med en 2-åring.Men en fråga:

Finns inte blöjor att köpa lite överallt?

Catarina W Hansen
2011-08-13 @ 13:06:01 Blogg: http://catarinasresor.blogspot.com

Tack för tipset. Nu när jag läser det så hade vi nog tänkt till koh mook 2008. Men vi hann inte då vi bara åkte 14 dagar.Nästa gång ska vi ännu längre ned och då ska vi nog styra mot koh mook på vägen. Tack för barnvänliga tips. Bra, att ha nu när vi reser med en 2-åring.Men en fråga:

Finns inte blöjor att köpa lite överallt?

Lena
2011-08-14 @ 10:35:59

Vad kul att läsa lite mer om Thailand. Särskilt som vi, precis som flera andra som kommenterat, planerar inför vår kommande resa med start i januari. Har jag tolkat det rätt att ni bokade boende efter hand? Upplevde ni det som något problem nån gång? Eller gick det hyffsat smidigt? Vi har tänkt boka på plats förutom en första vecka.Skulle tycka det var intressant att höra lite om hur ni transpoterade er mellan de olika ställen ni var på. Har ni några tips där?Tack för bra Thailands-inspiration!

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
2011-08-14 @ 13:13:13 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Catarina Det finns blöjor på dom flesta öarna, men inte i alla affärer. Men t.ex. på Koh Lanta så kan man hitta blöjor i stort sett alla affärer...

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
2011-08-14 @ 13:15:14 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Lena Vi bokade dom två första veckorna innan vi åkte, sen så bokade vi där nere. Vi förhandlade till oss priser på nåt hotell, men vi bokade det mesta via nätet.Att resa runt är inga problem alls. Det finns så butiker ÖVERALLT som anordnar transporter, det är bara att gå till en sån så fixar dom allt runtomkring. Det finns också många hotell som har egna diskar där man kan prata med nån som också anordnar transporter.

Anna F
2011-08-14 @ 19:29:15

Tusen tack för ett grymt bra inlägg! Nu ska vi genast kolla upp dom här öarna!Vi har en 2-åring och en 5-åring så man måste välja resmål med omsorg :)

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet