bambi

Phil & Ted vs. Urban Jungle

Jag får många frågor om vår syskonvagn från Phil & Ted, både i bloggen, via mail och bland vänner. Igår så fick jag nöjet att låna Annas Urban Jungle, som är en helt annorlunda syskonvagn och jag tänkte göra en liten jämförelse.



Vi har haft vår Phil & Ted ändå från Leah föddes, vi hade då en mjuklift i den åt henne. Då tyckte jag att den fungerade bra, fram tills hon blev ca 3 månader och blev för lång för mjukliften. Så vi fick byta till sittdel ganska tidigt (ca 5 månaders ålder om jag minns rätt) och fungerade den bra igen tyckte jag.

Men nu när båda barnen är rätt så stora så gillar jag inte alls vår Phil & Ted, tyvärr. Den som sitter underst ser inget och sitter trångt. Den kan lätt välta när dom är ganska jämviktiga (vilket den har gjort några gånger, speciellt när Zack klättrar ur).

 

Enda fördelen med den just nu känner jag är att den är smal och kommer in överallt. Mycket bra när man åker buss (vilket vi gör ganska mycket) och det kanske bara finns plats för en barnvagn, då är den faktiskt perfekt!


Jag tyckte att Urban Jungle vagnen var mycket mer lättkörd. Den har mer utrymme i korgen under och ingen av barnen sitter trångt. Så ur barnens synpunkt är detta en mycket bättre vagn, tycker jag.

Den är förstås bredare, jag märkte att det var lite knivigt att komma in/ur hissen och man fick be folk flytta på sig lite på trottoaren. Jag kunde inte hänga min väska över handtaget som jag brukar göra med vår vanliga vagn och det var lite synd.


Drömvagnen skulle vara att ha en syskonvagn där barnen kan sitta bredvid varandra mot mig och utan någon grej mellan dom. Svängbara framhjul är ett måste (Förstår inte hur man kör en vagn utan svängbara hjul?!?! Man måste ju hela tiden trycka ner handtaget för att kunna svänga.). Gärna en stor varukorg och stor sufflet.

Men vi ska nog sälja vår Phil & Ted snart och bara ha enkelvagnar. Zack kommer få gå för det mesta (han är ju faktiskt ganska så stor), men annars så har vi vår Brio Sing och en sulky.

#1 - Lofsan

Åh, du skulle älska Bugaboo Donkey! :-)

#2 - Sandra

Jag shälv är kär i Bugaboo Donkey och det blir definitivt en sådan när syskon nr tre kommer =)

#3 - Aggie

Vi har köpte en britax b-dual som syskonvagn nu när nummer två snart kommer. Storebror kommer va ca 2 år och 5 månader när lillasyster kommer. Så tanken e väl att ha syskonvagn i max 1 år. Har haft två 2 åringar som klättrat runt i den och den tippar absolut inte. Mera space för den som sitter nere, bakom än i phil tedsen. Det jag saknar är mindre plastiga hjul. Men annars känns den grym!



Svårt med vagnar!!!



Kramar!

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Aggie Ja, just syskonvagn är extra svårt!!

#5 - Milo

vi har en teutonia team s4, barnen sitter brevid varann och inget är mellan dom. Man kan välja vilket håll dom ska sitta mot. Den vagnen är underbar och vi har ocksp haft en p&t förut.

#6 - E.K - Mamma till Alicia & lillen i magen

Undrar om du någon gång har skrivit om vad du tycker om Brio Sing vagnen? Det är så att jag letar vagn och läser in all info som jag hittar just nu :)

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

EK Nja... jag skrev lite om den när den var ny: http://www.alltforforaldrar.se/bambi/2009/june/var-nya-barnvagn.html

#8 - Lastbilsfrun *Ung, studerande mamma*

Syskonvagnar kan inte vara lätt! Jag tycker ju det är svårt att välja enkelvagnar haha ;) Ännu mer när man ska resa utomlands och ha en smidig vagn att ta med som ändå är rejäl..Har du/någon annan några tips mottages det tacksamt!

#9 - Therese

Håller med dig om P&T men min syster har modellen Hammerhead och den tippar inte som vår Explorer gör. Donkey Bugaboos nya är smal i sitsarna och är lika bred som en UJ. Breda vagnar är skit inne i stan så vi får hålla oss med vår tippvänliga Phil and teds och låta den store gå när det är tungt.

#10 - tankgirrl

E.K: enligt mig är brio Singen den bästa vagn jag haft! helt underbar, den och vår Firstwheels city elite (som vi tyvärr fick sälja) klarade av alla krav vi hade. Det enda negativa med brio singen är att den inte går in i våra rum här hemma, genom ytterdörren går den in men inte i resten, lite synd!

#11 - E.K - Mamma till Alicia & lillen i magen

Har du lust att skriva lite vad du har tyckt om vagnen? Bra och dåligt? :)

#12 - Helen

Kan rekommendera ståbräda till sittvagnen. Perfekt om det inte orkar gå också vet man var de är, alltid orolig att de ska springa ut i trafiken.

/Helen

#13 - Mamma Cattiz

Rekomenderar babytravels syskonvagn... den är perfekt!!

Kommer in överallt och dom sitter bra ..