bambi

Vad gör ni av era gamla barnkläder och prylar?



Som ni säkert har sett här i bloggen så brukar jag sälja barnens gamla kläder på Tradera eller Loppi.se. Jag ger ibland bort kläder till gravida vänner också men idag tänkte jag se vad jag kan få för en påse med gamla kläder och lite annat (bland annat en hoppguna) hos min lokala secondhandbutik.

Hon köper bara in "paket" vilket inte gör mig något för här finns det alltid massor som är urvuxet eller som inte används. Det är skönt att slippa hålla på fota varenda liten grej och skriva iordning en beskrivning och hålla på. Det tar sån enorm tid så jag vet inte om det är värt det? Får se hur mycket jag får betalt i secondhandbutiken istället. Vad brukar ni göra av era gamla barnkläder och prylar?
#1 - Viola

Oj, när jag lämnat in saker till second hand har jag aldrig fått betalt. De har alltid varit väldigt tydliga med att att det ska vara välgörenhet rakti igenom. Kanske är annorlunda i stockholm iochförsig?



Jag brukar kasta det som är helt och rent i Eriks-hjälps Containern eller så säljer jag det på klädbytarmässan som finns två gånger om året här.

#2 - J

Våra gamla kläder ger vi bort om det inte är något exceptionellt. B's kläder sparar vi till potentiella syskon. När vi är klara hoppas jag att det finns kusiner att skicka dem vidare till :). Orkar inte Tradera.

#3 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Det mesta åker ut på Tradera, en del ges bort till välgörenhet.

#4 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Jag säljer mycket på Tradera eller ger bort till barnens kusiner. Andra prylar ger jag bort till välgörenhetsloppisar som finns här i närheten. Tycker iofs också att det är ganska mycket jobb att fota och skicka kläder, men samtidigt är det kul, och så tjänar man in hel del att handla nytt för också..:-)

#5 - Mimmi

Jag säljer på Tradera, lite på Loppi och ger bort till släkt och vänner. En del plagg som betytt mycket eller är fina har jag sparat i barnens lådor som de ska få när/om de får egna barn. Jo, jag håller med om att det tar tid att sälja. Mollysar är lite enklare och oftast mer värt det.

#6 - Sandra

Vi ger bort det till familj och vänner om de vill ha det. Annars går det till Second Hand, men vi får inget betalt för det isf eftersom det enbart är välgörenhet.

#7 - Tess

Hej! Jag lottar ut doptavlor på min blogg, vill du vara med och tävla är du välkommen. Kram Therese

#8 - ♥anna♥

Jag ger bort till vänner eller släktingar. Lite säljer jag på Klädbytardagar!

#9 - nicole

Vilken secondhand ger du grejerna till? eftersom du fick 500 kr för det :P

#11 - Maja

Jag brukar sälja, det hjälper ekonomin!

#12 - Therese, Henry och lillebror Charlie

Jag har gett bort lite till familj och vänner, sålt någon enstaka bebispryl men inga kläder. Det allra mesta skänker jag/vi till Erikshjälpen här i byn. jag orkar inte hålla på att fota och dona med loppi/tradera/blocket. Då ger jag hellre kläderna till dem som behöver dem bättre!

Jag resonerar som så, att så länge jag själv har råd att köpa nya kläder till mina barn (menar absolut inte det dyraste), så har jag även råd att hjälpa andra, bland annat genom att skänka :)

#13 - Hanna

Jag har två yngre systrar. Den äldsta av dem fick barn för 3 veckor sedan. Det är för dessa småkusiner som vi spar en hel del på vinden. En del saker har jag dock sålt på tradera också, saker som jag vet att jag får mer för nu än sedan, eller sådant som inte blivit använt.

#14 - Pethra

Alla kläder (i gott skick) ges bort till vänner som har yngre barn, vi har ändå varit tvugna att köpa det ändå så jag ser ingen anledning till varför vi skall sälja det vidare. Prylar/möbler säljs om de är i mycket gott skick, annars ges även de bort.