bambi

Polkacupcakes
Decembermånad kommer att vara farlig för figuren! I tisdags bakade vi dessa bedårande cupcakes! Maken tog med dom till jobbet och det blev minst sagt succé! Mycket polkasmak i dom fluffiga cupcaksen med mintfrosting!



150g smör
2 dl socker
75 g polkagrisar
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vispgrädde
2 ägg

Frosting
½ dl florsocker
200 g philadelpiaost
½ dl vispgrädde
1-2 krm peppermintarom

1. Smält smöret och rör i sockret.
2. Krossa polkagrisarna ganska fint i en mortel och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans med grädden och äggen.
3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter
4. Frosting: Rör ner florsocker i philadelpian. Tillsätt grädden och peppermintsarom. Smaka av och anpassa pepparmintsaromen så den smakar som du vill ha den. Vispa toppingen fluffig med en elvisp.
5. Bred frostingen på muffinsen och dekorera med små polkakäppar eller polkagrisar.




P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Sofia

Åh en sån skulle jag gärna smakat på nu, orkar inte baka några egna eftersom febern stiger hela tiden och hela kroppen värker.



Kram Sofia

#2 - Annica H

Åh, vad fina de är! Nästan så jag själv vill komma och provsmaka dem! ;)

#3 - Becca

Ååå, vad fina med den lilla polkagrisstången! :) Säkert jättegoda också! :)

#4 - Aniika

Åh, jag älskar mintsmak. De måste jag prova, men det får bli nästa år. Är i Thailand, och har lagt bakandet på is. Bäst så, för både tänderna och figuren! :)

#5 - Nelin - stolt hårunderarming!

Omnomnom! Spontant känner jag att jag skulle krossat polkagrisar grovt och haft på, så får man polkakross med hela cupcaken istället för att behöva plocka bort den söta käppen innan man äter.

#6 - johanna med tyra o otto

Åh sparade receptet direkt:)



PÅ tal om en helt annan sak, tänkte jag skulle göra lite kolor, men vet inte vad och var jag kan hitta kolapapper, eller vad tycker du man kan använda?



kram

#7 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Dessa tänkte jag göra till mannens jobb imorn =)

Måste fråga, jag blir så fundersam när det står vispgrädde i recept, som t.ex i ditt.

Ska det vara vispad grädde eller man häller i den ovispad?

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Anna När det står så så använder alltid jag ovispad vispgrädde! :)