bambi

Just nu lever jag på pulver


Januari är bantningarnas högsäsong, men jag har tjuvstartat lite och började med Slanka igår. Jag hatar egentligen bantning och jag vill kunna allt jag vill (men i måttliga mängder förstås). Samtidigt så trivs jag inte alls i min kropp just nu. Jag tycker inte heller om att jag har blivit så fruktansvärt sockerberoende så att jag äter godis och bakverk varje dag.

Jag har tidigare kört Cambridgekuren och klarat av att gå på ren kur (vilket innebär att man endast dricker pulver - ingen mat alls) i tre veckor. Jag tycker att det är en metod som har fungerat väldigt bra för mig, men olika metoder passar olika människor!

Jag har testat LCHF och att ha godisfria månader men det var riktigt segt och tog sån tid. Jag är otålig och vill se snabba resultat annars tröttnar jag. Sist jag gick på pulverdiet så gick jag ner 5,7 kilo på tre veckor och hade bara gått upp ett halvt kilo en månad senare, man brukar annars säga att man kan gå upp 2 kg - vilket är vad vattnet som man har i kroppen väger och när man har uteslutit kolhydrater som binder vattnet så är det lätt att gå upp dom kilona när man börjar äta igen. Jag vet inte riktigt hur länge jag skulle ha hållt vikten eftersom jag blev gravid efter bara någon månad... 

Några år senare så är jag här och känner att jag vill ta tag i detta nu, för det är lättare nu än om 5-10-15 kg. Jag vet att fem kilos övervikt lätt blir sex som lätt blir sju, sen är det inte så stor skillnad om det är 10 eller 15 eller 20 kilos övervikt..

Jag vet också att dagarna går så fort. Gårdagen gick fort och istället för att äta (kanske en massa onyttigt) så drack jag endast pulver och snart har två dagar gått...osv... och inte saknar jag det jag inte har ätit!

Jag kommer säkert få en del kritik från er läsare på grund av detta och jag funderade faktiskt på att inte blogga alls om min pulverdiet men jag vill ändå visa er att jag inte är perfekt. Jag är inte heller ute efter att bli "perfekt" utan jag vill gå ner ca 8 kg och bli av med mitt sockerberoende. Jag vet inte om det kommer att gå lika lätt denna gång eftersom jag nu äter levaxin och kroppen förändras efter man har fött barn. Men jag tänker att ge det en chans och jag vet att om jag är tillräckligt motiverad så klarar jag det!

Min startvikt ligger på 73,1 kg (ändå 2 kg mindre än när jag började med pulverdiet sist.) och min målvikt ligger på ca 65 kg. (Jag är 171 cm lång.) Jag ska försöka komma iväg och träna på Sportlife så mycket som möjligt också nu under jullovet efter jag har kommit förbi dom här jobbiga första dagarna på pulver.
#1 - Flisan

Hejja dig! Tycker att det är starkt gjort av dig att klara av att bara dricka pulver i flera veckor och roligt att du delar med dig på bloggen.



KRAM

#2 - No sugar

Tjaaa, den senaste tidens blogginlägg har ju handlat mycket om bakandet av kakor sååå, man anar ett sockerberonde här. Lycka till, det kommer att bli bra. jag skall också ta tag i min verklighet nu och sluta med mina skumtomtar :-)

#3 - Apan satt i granen - Startvikt 95 kg med målet 77 kg

Det är klart att du kommer lyckas! Heja dig! Själv skulle jag aldrig palla att bara dricka drinkar utan är en sådan där som måste äta.



Jag tror det är viktigt att veta varför man vill gå ner i i vikt innan man sätter igång. Handlar det om en tillfällig punktinsats eller är det ett grundläggande beteende som ska ändra riktning?



Håller tummarna för dig och hoppas att du når ditt mål. Den där jäkla sköldkörteln är inte att leka med. Jag har fortfarande inte fått in rätt dos Levaxin vilket komplicerar det hela en aning.



Kör hårt! Pepp-pepp!

#4 - Ejkej

Skulle också vilja köra pulver för att få en kickstart i min viktnedgång för att sedan palla att komma igång "på riktigt". Problemet för mig är att jag tycker alla pulver är så sötsliskiga. Tycker inte alls om sötsaker (knäppt jag vet) så jag står inte ut med den söta smaken. Om nån har tips på pulver som inte är så söta skulle det vara kul att höra...

#5 - tindra

Är dem bra Rose Marie??? Jag har 5kg kvar på kroppen fr min graviditet fr Matteus som sitter som berget!!! Ge mig lite tips :)

Jag har kört Atkins diet förr o gått ner snabbt men min bov är socker! Jag äter inte så mkt pasta,ris,bröd & kött annars.......

#6 - Elin

Ejkej - Xtravaganza har jättegoda soppor i sitt program som inte alls är söta.

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Ejkej Slanka (som jag kör nu) innehåller ingen aspartan så den är inte alls så söt. Sen finns det soppor med kycklingsmak och grönsakssmak.



tindra Ja, jag tycker att Cambridge och Slanka (som är typ samma sak som Cambridge) fungerar väldigt bra för mig (jag vet att alla inte kan köra pulver). Dom smakar bra och går att variera bra (dricka varmt/kallt, finns i många smaker) och blir inte klumpiga.

#8 - Lina Johansson

Detta kommer gå superbra för dej :)

Började själv med Cambridge den 22 aug och körde rent i 3 veckor, sen kombinerat fram till jul. Har gått ner lite mer än 19kg under denna tiden och mått toppen så jag är sjukt FÖR detta.

Hejja dej !

#9 - ingmamman

Jag ska börja på söndag.Blir du mätt på slanka? Jag behöver en kickstart och det ska gå snabbt för annars tröttnar jag! kram och lycka till!

#10 - alexandra

var någonstans köper du Slanka? hälsokosten? har aldrig sett den i mataffären

#11 - Sandra

Hej Rose-Marie!



Starkt att vilja ta tag i vikten! Jag såg Plus på SVT för kanske 2 veckor sedan om just dessa pulverdieterna. De utförde olika kliniska tester samt på en testperson och kroppen får inte i sig tillräckligt! På en vecka sätter sig kroppen i svältläge, vilket betyder att den tar energi från muskler och inre organ. Därtill räknas hjärnan. Att träna med sånna nivåer i kroppen kan vara väldigt skadligt.



Du får självklart göra som du vill men jag tyckte att det lät galet och kommer istället välja ett annat sätt! Lycka till oavsett!

#13 - Petra

Ta det försiktigt med träningen, man skall inte anstränga sig mer än högst måttligt (typ promenader i normal hastighet och lättare styrketräning) när man går på ren kur, har själv använt Cambridge tidigare.

#14 - Mia S

Kul att du vill satsa på att må bättre och gå ner i vikt. Pulver är säkert jättebra som en "kickstart" du kommer definitivt att gå ner i vikt men frågan är vad du tappar? Fett eller bara muskler och vätska? Och hur bra mår du under tiden?



Träning, normala portioner mat och ingen överdriven konsumtion av sötsaker och lite självdisciplin tror jag tyvärr är det som fungerar i längden. Ja det tar längre tid men det är värt den tiden för att må bra!



#15 - Frida

Jag har gått ner 30kg sen oktober 2010. Jag började med pulver (nutrilett), jag slutade dricka cola som jag var beroende av och godis/sötsaker. Gick promenader. Jag undvek bröd, potatis, pasta. Åt mycket kött och grönsaker av alla de slag.

Alla sa att jag kommer gå upp igen, men jag har inte gått upp ett enda kilo. Jag väger nu 66-67kg och 174cm lång. Har börjat träna nu också :)

#16 - ENDENISE - Vinn 2 par skor ♥

Jag håller tummarna att du når ditt mål! och sjävklart SKA du göra det också! :) kram

#17 - Tess

Jag skulle aldrig klara mig utan mat. Älskar mat! :-)

#18 - Jyoti- Miss Memo

Lycka till!!

Ska själv göra samma sak, har fortfarande en del gravidkilon kvar som jag kämpat med i 1,5 års tid nu... Plus sköldkörtelrubbningar så det ska förhoppningsvis bli bättre nu...

#19 - Anna

Lycka till! Jag skulle också behöva göra något åt mitt sockerberoende...

#20 - Fnulan

Du är skitduktig och klarar det! Jag ska på det igen i januari =) Snart alltså :/

#21 - Anonym

Åh jag börjar på söndag (vill kunna äta nyårsmiddagen) snälla mer om detta så stöttar vi varnadra.

#22 - Anna

Här är en till som börjar på söndag!

Jag började på xtravaganza den 1aug -11 och gick ner 14kg fram till 1dec. December har tyvär inte fungerat så bra och nu är jag tillbaka i mitt sockerberoende, vägde mig idag och jag har gått upp hela 4kg! under denna månad.

Så på söndag börjar jag igen med pulver för att bryta detta beteende och en avgiftning från sockret.

Jag är fortfarande med i xtravaganza men köper slankas soppor.

#23 - Susanna

Hej!

Vad duktig du är!!



Läste kommentarerna och vill tipsa:

Sandra: Slanka ger kroppen alla mineraler, näringsämnen och salter som behövs så att kroppen INTE kommer in i svält, det är liksom hela grejen.

Någon ville veta var Slanka finns. Kolla på www.slanka.se

Kram och hej och lycka till alla!