bambi

Jag förändras, bloggen förändras
Jag har snart bloggat i 4 år. Då, för 4 år sen så trodde jag aldrig att flera tusen personer skulle läsa mina ord varje vecka. Jag blev jätteglad när jag hade 20-30 läsare och dom första kommentarerna var ju JÄTTEroliga att få. Tänk att någon där ute vill läsa det jag skriver?

Bloggen har förstås förändrats under dessa 4 år. Den har gått från att vara en blogg om mitt mode/shopping-intresse till en graviditetsblogg, till en småbarnsmammasblogg, till en sjukdomsblogg (som tur var bara under en kort tid) och nu till en reseblogg.

När jag och Anna har diskuterat vårt bloggande så har vi ibland funderat på varför vissa har slutat prenumerera på bloggen eller varför vi har fått kommentarer som påpekar att bloggen eller vi har förändrats eller blivit sämre. Då har jag alltid sagt att "vi förändras ständigt och befinner oss i olika stadier i livet så det är klart att bloggen också förändras".

Många verkar ha något emot att bloggar förändras/utvecklas, ibland tycker jag att bloggläsare kan vara ganska konservativa. Men jag brukar tänka på mina bloggläsare som mina vänner. Precis som med en vän så talar jag om för er vad som händer i mitt liv just nu och vad jag funderar och tänker på. Därför har jag aldrig tyckt att det har varit något fel med att blogga om flera olika saker (vissa kanske tycker att bloggen är lite "spretig"?), för med en vän så pratar man om olika saker.... inte bara kläder eller bara genus.

Men jag uppskattar ärliga och konstruktiva kommentarer om bloggen. Jag förstår att ni tycker att bloggen är annorlunda just nu när vi befinner oss i Thailand. Jag ser att flera nya läsare har hittat hit och så har säkerligen några gamla läsare tröttnat på att läsa om Thailand och försvunnit. Men så är det nog i varje ny period i mitt (och bloggens) liv, många tröttnade nog när jag fick barn och tjatade om dom och andra tröttnade när jag tjatade om sköldkörtelcancern. Men jag vet att några få finns kvar, oavsett vilka svängar bloggen tar...

Här i Thailand så är det svårt att blogga på som vanligt. Jag vill bara sitta korta stunder och hinner aldrig läsa igenom inläggen flera gången som jag oftast gör hemma. Det här är nog det längsta inlägget jag har skrivit härifrån och det har jag fått göra i flera omgångar eftersom barnen behöver min uppmärksamhet och det är svårt att fokusera så länge på ett inlägg. Så, jag måste nog avsluta nu men jag hoppas att ni får en trevlig lördag där hemma i Sverige! Här så ska vi ta en lugn dag vid poolen. Zack mår bättre idag, men vi vill inte hitta på för mycket saker innan vi vet om han är helt frisk!
#1 - APAN SATT I GRANEN | när du vill vara dig själv för en stund

Jag känner som du, att bloggläsarna blir som mina vänner. Fantastiska vänner som trots sin anonymitet i många många fall bidrar med fin energi till bloggen.



Att blogga är en ventil för mig och jag bloggar om allt jag finner intressant för stunden. Eftersom jag förändras förändras även bloggen. Folk tröttnar, nya läsare kommer. Det är väldigt charmigt trots allt.



Har du fått mycket kommentarer kring att du bloggar från Thailand?



Du fina Bambi är en vän jag lärt känna genom bloggen och det betyder mycket. Just nu smälter snön bort hemma på Södermalm. Fåglarna kvittrar och morgonen känns vårig trots de grå tonerna.



Kram!

#2 - Sainmaa

Jag har inte läst på ett bra tag men kikade in nyligen igen. Kul att se lite förändringar tycker jag. Kul att se att du mår bra!



Jag håller faktiskt nu själv på att plugga till gymnasielärare, så vi kanske blir kollegor framöver. Vem vet :)



/ Lina

#3 - Jossan

jag tycker du har pluggat jättebra från Thailand!

#4 - Jessica

Jag började läsa när det var en bantingsblogg. haha, eller jag tror du åt camebridge eller nåt? och jag är så glad att jag hann vinna en av dina tävlingar innan jag fick tusentals människor att tävla mot! :P njut av solen nu! när ni kommer hem har förhoppningsvis resterna av den lilla snö som ligger kvar smält bort. kram

#5 - John Hedqvist

Hej Rose-Marie. jag ser po din blogg varje morron, det ar so intressant, det ar som att borja kanna dina barn.

Som min familj som ni ar vi ar ju slakt, men so avsides.

Man for ju stor lust att se nogot av Thailand o om inget gor galet so kan det nog bli en visit till Thailand som jag inte haft haft so stor beskattning om. So bara bra saker att tala om. Keep having a good time. J H.

#6 - Camilla

Jag hittade till din blogg för några månader sedan. Och jag älskar den !!!! T o m min sambo som inte brukar läsa bloggar läser din blogg just nu eftersom du skriver om Thailand. Han landade i Bangkok imorse, saknar honom grymt mycket ..... men det ska nog gå bra.



Tänkte på dig i julas.

Jag låg inlagd på sjukhus över julen.

Det är första gången jag var inlagd på sjukhus och det

kändes otroligt ensamt . Då tänkte jag på dig och allt du fick gå igenom när du låg inlagd. Då kändes mina problem så små. Tur att allt är över nu. kram



Stor kram / Camilla

#7 - Tess

Självklart förändras bloggen då vi förändras :-) Jag skriver också om ett flertal saker. Har svårt att hålla mig till ett enda ämne. De flesta människor är ju mångsidiga :-)

#8 - Sarah

Bambi jag tycker inte att din blogg har tappat stinget.



Kram