bambi

Läkarbesök hos thailändsk läkare
Maken har haft problem med sitt vänstra öra i en veckas tid. Han har hört extremt dåligt i det dom senaste dagarna, så idag stannade vi till vid vår närmaste läkare. Läkaren såg att örat var extremt svullet så maken fick örondroppar och lite medicin. Även ordinationen att inte doppa huvudet när vi badar, på en vecka (lite tråkigt).



Besöket, inklusive medicin kostade totalt 1500 baht (ca 350 kr).

Eftersom det även fanns en tandläkare på samma ställe så passade jag på att göra en tandavgjutning för en tandblekning (som jag länge har velat göra!). Det fanns två olika alternativ på tandblekning, sån som man gjorde helt hos tandläkaren (under en dag) som kostade 10000 baht (ca 2500 kr) eller sån som man gör själv hemma med sin egen bettskena (som är anpassad efter ens egna tänder) under en vecka, som kostade 5000 baht (ca 1200 kr). Tandläkaren rekommenderade själv den sistnämda behandlingen då den håller längre, så jag kör på den och ska hämta ut mitt kit imorgon!
#1 - Skrotmamman skrotar vidare

Spara kvittona, kanske får tillbaka iaf läkarbesöket på hemförsäkringen/reseförsäkringen.



Thailänska läkare skriver alltid ut medicin. Min pappas nya fru är från Thailand och hon vägrar gå hos svenska läkare, för de ger inte "alltid medicin", vilket hon är van vid. Så hon har en egen "hälsokontroll" varje gång de åker ner (ett par ggr/år) och är lika glad varje gång över medicinerna hon får. ;-)

#2 - Katinka

Så lustigt, precis detsamma hände oss för några veckor sedan. :-) Min man fick världens öroninflammation. Vi kom till Hat Yai Bangkok Hospital och blev otroligt väl bemötta. Jag har skrivit om det på min blogg här: http://www.alltforforaldrar.se/farmorsbloggen/2011/01/hat-yai-bangkok-hospital/

Tack vare medicinen blev han frisk på ett par dagar vilket var väldigt skönt med tanke på den långa flygresan hem.

Smart att köpa bettskena billigt! Ha det fortsatt härligt! Önskar din bloggkompis Katinka

#3 - Katinka

Så lustigt, precis detsamma hände oss för ett par veckor sedan. Vi kom till Hat Yai Bangkok Hospital och fick fantastiskt bemötande.

#4 - Mamma Miaa - Gravid

Ni kom "billigt" undan. Vi fick betala 1500SEK för en jätte snabbkoll av dottern och fick inte veta ett jota. Helst sjukt.