bambi

Zack och jag konverserar
Häromdagen när vi satt i en taxi så säger plötsligt Zack: "Mamma, titta en krabba!" och pekar på mitt ben. Jag blir förstås lite rädd och ser då att det är en spindel han menar! Haha! Men några av er undrar om 2½-åringar brukar kunna prata så mycket som Zack gör och det är ju förstås väldigt olika. Dom som vi träffade på på Koh Mook, som hade gått i samma bvc-grupp som Zack, deras son sa i princip bara "mamma" och "pappa" men så var han väldigt välutvecklad vad det gäller det motoriska. Jag minns hur han kunde gå med stöd (längs med väggar t.ex.) när han bara var 8 månader!

Jag tyckte ett tag där att Zack var sen med att prata. Han sa inte mycket när han var 1½, sen runt 2 år så kom det lite mer... men nu dom senaste veckorna så har det verkligen skjutit i höjden med hur mycket ord han kan! Vi har också uppmuntrat honom att ställa frågor och säger att det är bra när han undrar vad något är och att vi jättegärna förklarar saker för honom. Sen dess så har han börjat fråga frågor hela tiden  ;)

Jag har i allafall försökt intervjua min lilla 2½-åring och jag har kommit fram till att det inte är så lätt. Han vill inte gärna sitta still och jag tror att han tycker att det är svårt att komma på vad han ska säga när jag ställer frågor och filmar. Så det är inte så lätt att fånga alla hans magiska funderingar. Här kommer i allafall en filmsnutt när vi är i lekparken här i Khao Lak imorse, slutet är bäst ;)

#1 - Anonym

Åh, han är ju så bedårande söt! Och ja, slutet är helt klart bäst :) Vilket fantastiskt ordförråd han har förresten! Kram från Lisa :)

#2 - Anonym



hahaha... "Blir du glad?"

snacka om att barn säger vad de tänker =)

#3 - Emelei

Vad söt!

Hoppas ni har det bra på eran semester och att ni får ha en härlig tid sista veckorna.



Kram

#4 - Emelie

Vad söt!

Hoppas ni har det bra på eran semester och att ni får ha en härlig tid sista veckorna.



Kram

#5 - Emmelie

Sötis!

#6 - Maja-Marie

Pratar ju ganska mkt men inte så "förståligt" ;) Tur att du översatte! Hihi.

#7 - Camilla

Awwwww såååå söt han e !!! Och så duktig han är på att prata .... mina vänninor han barn som är 2 ½ och dom pratar inte alls så mycket.

#8 - Anonym

Åh han är så söt!! Så gullig han är när han pratar så mycket och speciellt på slutet ja =)

Så himla härligt ni verkar ha det på er resa!

#9 - Mia

Urgullig son du har, men förstod inte mycket av det han sa :) blir väl lätt så att det är först föräldrarna som lär sig sina barns språk och det är viktigast



/Mia

#10 - Milo

min flicka som är ungefär lika gammal som Zack är också jätte pratig, och lika ljust lockigt hår. :)

#11 - Susann

Kikar in och önskar god morron.

Vilken sötis :)

#12 - Linda

Vad gulligt... min yngsta på 3 år lyssnade också och frågade när filmen var slut: Kan vi gå till poolen nu? Han tänkte inte på att det är mitt i vintern och att det inte är några utomhusbad öppna nu ;).

#13 - Linda

Åh, så sött! <3