bambi

En annorlunda syn på flickor och pojkar
Idag så åt vi middag på en ny restaurang. Dom var jättetrevliga och det kom fram 5-6 stycken direkt och höll på med barnen. Som vanligt så frågade dom om barnen var pojkar eller flickor. Leah hade på sig en t-shirt med motiv från filmen Bilar och så sin blåa napp så dom blev jätteförvånade när dom fick höra att hon var en tjej. Dom sprang och hämtade en blomma och satte i hennes hår så att hon skulle bli mer tjejig (ja, dom sa faktiskt det!).



Sen så började en av dom säga till henne "sexy girl" - flera gånger! Riktigt skum sak att säga till en liten bebis. Som tur är så förstod inte något av barnen vad hon sa, så det kändes inte riktigt som rätt plats att börja läxa upp kvinnan som sa så. En kvinna som vi inte kommer träffa igen och som lever i en helt annan kultur än oss.

Zack ville också ha en blomma när han såg att Leah hade fått en och först ville dom inte ge honom nån för det var ju bara till tjejer... men till slut så fick han också en.



Sen så sa dom en sån roliga sak - dom tyckte att Zack hade hår som nudlar (!!!!) precis som sin pappa.... haha...
#1 - stina

Vilken söt bild på zack :)

#2 - En pojkmammas vardag ♥

Gulliga Zack! Vad han fått solblekt hår på eran semester :)

Kram

#3 - Lisa

Wow, vilken liten söt blondin ni har fått i familjen :) Att han har blivit så social tror jag beror på att han har bemötts med sådan vänlighet, omtanke och värme under er vistelse i Thailand. Hårda ord ger som bekant hårda barn, eller hur? Kram på er och njuuut av era sista dagar i paradiset! Lisa :)

#4 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Åh, klart att Zack också ville ha en blomma! Jättesöta barn har ni, verkligen!

#5 - LADY DAHMER | Genushäxan tjafsar och skäller

"sexy girl" lämnar lite dålig eftersmak i min mun med tanke på att Thailand har ett enormt stort problem med barnprostitution.

#6 - Tess

Oj... ja, jag vet inte hur jag skulle reagera på det där. Som du skriver, du kommer aldrig se henne/dem igen. Men jag blev lätt illamående iaf...

#7 - Karro

Bläää, sexy girl? Hur kan man säga så till ett litet barn?

Men visst är det sjukt de där med kille o tjej, men jag tror de är snäppet värre där än hemma i sverige;-)

Kram K

#8 - Apan satt i granen @ Spotlife

Sexy girl??? Till en bebis???

#9 - maria

Tycker att det är värre men en kedjad apa ,det gjorde ont att se :(

#10 - Mathilda

Att säga 'sexy girl' till en liten bebis känns väl ändå lite väl osmakligt, kan man tycka. Fast ju mer jag tänker på det hela så undrar jag om det inte är ett främmande språk (i det här fallet engelskan) som skapar problemet? Jag har rätt svårt att tro att någon skulle slänga sig med sådana ord om de verkligen förstod innebörden av dem.