bambi

Maten i Thailand




Det känns som om vi inte gör annat än äter här. Men det finns så mycket gott, färsk frukt, thai mat, thailändska pannkakor (så otroligt goda, med nutella och banan), grillspett, färsk fisk och skaldjur, mm. Thailand är verkligen guds gåva till smaksinnena.



Även om det finns en hel del västerländsk mat här i Thailand så föredrar jag helt klart den inhemska maten när jag är här! Men det finns Burger King, McDonalds, StarBucks (kanske inte så mycket mat dårå), mm lite här och var. Men Zack äter gärna lite strips ibland, även fast det helt klart har blivit mestadels thaimat för honom också.



Jag har lärt mig att grön curry är den starka av dom två. Så nu vet jag helt säkert, hemma i Sverige känner man inte någon riktigt skillnad på grön och röd curry tycker jag. Men jag gillar lagom stark mat och gärna med några chilifrukter i och här i Thailand finns det gott om olika sorters chili.

Matlagningskurser i hur man lagar riktig thaimat finns lite här och var. Kostar inte så mycket, allt från någon hundralapp till uppåt tusenkronor, beroende på hur lång och avancerad kurs man vill gå. Jag tänkte ta och testa en matlagningskurs imorgon kväll eller kvällen därpå hos Pum.

#1 - Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmamma

de pratade om maten i thailand på nyheterna idag, att man skulle vara försiktig med mat som låg framme pga magsjukebakterier men jag hoppas att ni klarar er från allt sånt !

#2 - Säl

Åh vattenmelonmilkshakes både låter och ser galet gott ut!

#3 - Sara - mamma till Max 2 år

Mums va smaskigt!

#4 - Johanna

MMmm älskar thaimat, finns nog inget godare. Håller med dig om Banana Pancakes, underbart!!!



Fortsätt läska oss med härliga bilder, mat, stränder och värme... är så avundsjuk ;-)



Kram på er

#5 - Sandra

Åh vad härligt det ser ut! Jag kan varmt rekommendera att gå på matlagningskurs på Koh Lanta. Var där och tog en superhärlig kurs på long beach. hon som driver det är norska och det var superskön stämning. www.timeforlime.com

#6 - Martina

Usch så hungrig jag blev nu.

Och sugen på pommes, inte thaimat...Nyttigt värre haha

#7 - sandra

åh, jag hade kunnat mörda för en vattenmelonshake, den såg jättegod ut! (: och allt det andra också förstås ^^

#8 - Anna

Kan verkligen rekommendera matlagningskurs på Koh Lanta: "Time for lime" heter restaurangen. Där var vi och det var GOTT och roligt :))



Tycker inte ni ska äta grillspetten srom de tillagar i typ gatukök. De blir man nog garanterat magsjuk av ;)) Rått kött ligger ute i den varma solen och de har inte nån särskilt bra hygien på sånna ställen.....



Barnmatsburkar från Heinz finns på affären "Lanta Mart" (Koh Lanta) i byn Saladan.