bambi

Ser jag gravid ut fortfarande??



Härom kvällen när vi var och åt middag så frågade kyparen mig om jag väntade barn igen.... jag satt i och för sig med händerna på magen och hade på mig en tunika.... men ändå, kändes inte så roligt. Jag har märkt att thailändarna är väldigt ärliga och ser inte det som någon förolämpning att fråga om någon är gravid så där (eller säga att deras hhud är rosa!!).

Jag blev förstås lite ledsen, jag känner mig redan småplufsig och nu fick jag ju det "bevisat". Sambon säger "ja, men du har fött två barn". Ja, men det är ju inte därför jag är lite tjock! Det vet jag ju! Det är ju allt bakande och all Dr.Pepper jag har stoppat i mig.

Men samtidigt så har jag känt "va fan, man lever bara en gång. Varför inte njuta?" (så länge det inte går till överdrift) å andra sidan så vill jag trivas min kropp och känna mig snygg.... så det är svårt att veta hur man ska göra. Ska man njuta av godsakerna eller ska man göra så att man känner sig så snygg som möjligt?

Det känns som om det även är viktigt att tänka på hur man förhåller sig till sånt här inför barnen eftersom det är så lätt att påverka dom och ätstörningar är inget jag vill att mina barn ska få!
#1 - Matilda

Jag tycker du är jättefin, livet är för kort för att oroa sig och inte unna sig ibland. Jag tror inte dom som drar storlek 34 är lyckligare, iallafall inte de jag känner, de oroar sig för andra saker. :)

#2 - Linda

Du ser VERKLIGEN INTE gravid ut! Det var det löjligaste jag har hört! Du är jättefin och kommer se ut som en dröm i fin söta bröllopsklänning!

#3 - Emma

Att slänga i sig bakverk är inte att njuta av livet. Det kan bli farligt. Rör på dej och unna dej något gott då och då, det smakar mycket bättre då. Att säga och tänka när man stoppar i sig så mycket sött är bara ett försvar.

#4 - Miranda

Ärch inget att bry sig om!! :)



Tycker för övrigt att du har en mycket bra blogg!!! Lycka till på onsdag nu, ska bli jätte spännande att följa! ;)

#5 - Pernilla

Allt med måtta. Man kan njuta av och till. Det finns en mellanväg.



Om du är orolig för att inte ge dina barn ätstörningar är det minst lika viktigt att lära de vad bra mat är och vad socker mm gör för kroppen.



Man behöver inte vara slav åt något håll. Bara leva medvetet.



Sen skall du inte bry dig om vad andra anser heller.

Du har din prins och ni har en stor dag att se fram emot. Njut av er tid och varandra. Lycka till!

#6 - Anonym

oj inget roligt att höra! o nej du ser inte gravid ut! Jag har också fått höra det men jag ser gravid ut ;) fast är INTE det. I Thailand har man förstås andra värderingar etc men det är inte schysst att fråga det...av flera orsaker. Min viktuppgång beror främst på att med mina graviditeter fick jag foglossning vilket gjorde att jag inte kunde röra mig så bra o att jag fick ämnesomsättningsstörningar pga cancer. Folk borde tänka sig för innan man säger sådant... Jag har fått frågan flera gånger o är så trött på det. Det sårar. Nästa gång ska jag svara ärligt att jag har haft cancer etc.

Appropå hur man ska äta/leva, lagom är väl bäst ;) Äta hälsosamt, den klassiska tallriksmodellen o röra på sig. Äta godsaker ibland. Inte göra en grej av det, ger bara fel signaler tycker jag.

kram

#7 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Nej du ser verkligen inte gravid ut. Och ja jag vet precis vad du menar med thailändernas ärligheter, jag och min man fick höra både det ena och det andra när vi var där. Det är ganska jobbigt säkert också för at vi är så ovana med sånt.



Jag tycker du tänker helt rätt som unnar dej det goda i livet. Naturligtvis med måtta. Jag har själv en mjuk lös mage men jag gillar den. Och Robban med. At vara muk och mullig är fint och härligt tycker jag. (Menar inte att du är mullig.)



Njut av livet och var nöjd med dej själv, det skulle jag varit om jag var du :)



#8 - Anonym

det är därför jag inte bakar.....................jag äter upp det! jag håller på att sluta md socker istället. jag tycker inte du är tjock, påminner om mig efter 2 barn.



men jag känner inte mig bekväm så därför vill jag träna och äta bättre. jobbigt att behöva klä bort magen. odd kollys kläder är ju bra på det ;-)



lycka till på onsag

#9 - a-k

Nej du ser INTE gravid ut! När jag vägde mig på mvc när jag väntade sonen gjorde jag det efter en tunn tjej från Asien nånstans. Hon skulle föda närsomhellst jag var halvtid, hon vägde hälften av det jag gjorde , kände mig som ett hus då!! Så de är ju mindre till kroppshydda från naturen sett och då kan vi bleka feta fast normala människor verka större bara sådär naturligt! :)

#10 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Klart du inte ser gravid ut!

I Thailand så blir de inte så stora när de är gravida.

Jag tycker man ska äta så man mår bra, har det blivit lite mkt på sistone kan man dra ner ett tag.

Nu är ni ju även i ett land där det mesta inte är fett.

#11 - Petra

Jag fick också höra att jag såg gravid ut då jag var i Thailand. Har aldrig varit det och blev riktigt sårad faktiskt. Det var en försäljare som visade upp entunika som jag tyckte om. Veri good for beibii och pekade på min mage!

#12 - Johanna Friman - Tvåbarnsmorsan

Jag tycker verkligen inte att du ser gravid ut. Inte vad jag kan se på bild i alla fall!



Förstår om du blir ledsen av sådana kommentarer då jag själv suttit i den sitsen flera gånger :(



Det viktigaste är att du mår bra! Sen får du avgöra själv vilket du mår bäst av, äta det du vill eller vara smalare?



Personligen så äter jag precis som jag vill men försöker väga upp det med träning istället. Jag vet att jag inte klarar av att förbjuda mig själv från att äta sådant jag tycker om, så det är ingen vits. Det mår inte jag bra av :)

#13 - Mia

Hej



Du ser absolut inte gravid ut!!



Visst ska man kunna unna sig sötsaker nån gång ibland, men tror mer på att äta sund mat det går att äta gott ändå och blir du riktigt sötsugen på något ät det då, tror inte på förbud, men ät det med måtta



/Mia

#14 - TUMADRE - ensamstående mamma till två

Vad kul att ni är i Thailand! Vi var där för två år sedan och längtar tillbaka.



Det här inlägget fick mig att tänka på en liknande händelse som jag var med om. Jag blev inte tillfrågad om jag var gravid (jag är naturligt väldigt smal även efter två barn), men däremot något annat.



Det var när vi var på restaurang och åt, varpå en servitris frågar om det verkligen är mina två barn som jag har med mig (dels för att jag är ung och för att jag faktiskt är ganska liten, även i thailändarnas ögon!).



Jag svarar att barnen är mina. Och sen tittar hon och pekar på mina bröst: "But you have no tits!" och undrar hur jag kan amma mitt barn.



Jo, tack. Inga bröst. Jag blev helt förstummad och svarade att jag har slutat amma... Och hon bara tittar på mina knappt befintliga bröst och börjar babbla om att de är för små för att jag ska se ut som en mamma.

#15 - Erika

NEJ! DU ser absolut inte gravid ut! Nu får du tänka på att thailändarna är väldigt små jämfört med oss européer. Sen har du fött 2 barn å rutorna kommer inte me en gång ;P D e ju inte ens ett år sen du födde Leah heller, dessutom har du inte mage att tala om jämfört me många andra som fått barn! Men usch, d e jobbigt för en kvinnokropp att höra d där... Eller e d bara typiskt nordiskt att vara så fixerad?

#16 - Beata

Du ser inte gravid ut, men lite plumsig kanske för att svara på din fråga. Om du inte trivs så bör du kanske tänka på att njuta av bakverk och läsk lite mindre ofta :)

#17 - Pythia

Nej, du ser inte gravid ut. Men jag känner igen mig i din kropp lite från förra året (året efter att jag födde mitt sista barn). Jag såg väl helt OK ut, men det kändes inte helt OK för mig själv. Jag gick under ett halvår ner 3kg och nu känner jag mig HELT bekväm med min kropp igen. Det var de där kilona som gjorde skillnad mellan att vara en större 38-40 i stl till att bli en 36-38 i stl och det känns toppen klädmässigt också.

#18 - Tess

Det kanske var kläderna som gjorde det? I vissa kläder ser även ogravida gravida ut. Sedan tycker jag att så länge som man mår bra och är hälsosam så ska man inte oroa sig över om kroppen inte passar i någon viss mall :-) Man ska ha ett gott liv!

#19 - fröken K

Du ser inte gravid ut. Jag fick också den frågan när jag var i Rom för många år sedan. Och då hade jag inte ens fött barn. Synd att du ska behöva tänka på vad thailändaren sade, det behöver du inte göra. Njut av bakeriet, Dr. Pepper och dina barn och man.

#20 - Sanna B

Nej, det gör du inte!

Jag fick höra det 3 gånger under vår resa i Thailand. Anledningen till att jag kanske såg lite svullen ut var för att det samlas ju en massa vätska i kroppen i och med värmen. Men nej, du ser inte gravid ut! :D

#21 - Matilda

Att "slänga i sig bakverk" kan väl visst vara ett sätt att njuta av livet. Åtminstone tycker jag det, medan andra tycker att träning och äta fullkornsris är sätt att njuta av livet. Alla är vi olika :)

#22 - Anette

Du e JÄTTE fin! Så njut av det underbara livet i Thailand!!!

#23 - Adam

Hon är fokuserad

men frusterad

känslomässigt ruinerad

renskrubbad, avtrubbad och helt alienerad

där finns Zoloft och Imigran

mot sorg och migrän

där finns parfym mot hennes doft mot hennes krämpor finns en kräm

hennes livslånga ansvar över att dölja sina år

skapar ångest inför mat, på hennes armar finns det sår

tiden går, men hennes längtan efter lycka den består

vill gärna hitta kärlek men, vet inte om det går

för hennes tid är för liten

hennes budget för sliten

med en tvåa på söder

med ett magsår som blöder

hennes byxa för tight

trots att hon äter light

vågar aldrig ge inviten för hon har för tjocka lår

om jag sköter mina kort rätt

om jag satsar cash på rätt häst

om jag bara kunde vinna

om jag bara kunde hinna

motionera den där milen

bara hade den där bilen

skulle allting bli så bra då skulle livet bli en fest

om bara lönen blivit hög

om jag varit mindre trög

om bara näsan vore rak

jag hade lite mindre bak

skulle jag kunna le som dom andra

dansa som dom andra

se ut som dom andra och kanske känna samma sak



för vi ska väl inte hyckla

om att allt mäts med sjuka mått

och man kan köpa sig sin lycka

vad är vårt inre då för nåt



Tror du på fullaste allvar att svaret finns utanför dig själv

när alla röster tystnat när du smetats med all skit

tror du på fullaste allvar att vägen till lyckan finns där utanför dig själv

med massiva uppviglande lögner

sluta lyssna och lev, levande



Delar av texten "Kenneths Nya" av Svenska Akademien. Lycka kommer inifrån.

#24 - ellinor - ellieotts.blogg.se

den frågan fick jag också i thailand, och jag har inte fött ett enda barn...

#25 - Josefine

hehe yes, den fick jag också, på vår brölllopsresa, jag var smal som en sticka och vi längtade efter barnet som aldrig kom och tyckte det var almänt jobbigt.

(nu 2,5 år senare efter utreding och Levaxin har vi Stella!)

dom menar bara väl. en annan gång gick jag in på cafe del mar på koh samui i bikini och sarong (som alla andra) "ooo i wanna buy boobies like yooours" EH!



du är jättevacker och jag älskar att vi får följa dig i allt du gör, STORT GRATTIS för när du läser detta är du nog en gift en;) kram!

#26 - Madeleine Folter

Hej Ros-Mari ! Fint att ni verkar ha det så bra på eran resa. Kände bara direkt att jag ville kommentera det där med att se ut att vara med barn. Jag har ju IBS, dvs att min mage är från tid till annan mycket svullen (sedan lite ändrad kost är det nu bättre än det förrut har varit).



Men innan jag började den här dieten, som hjälper, så fick jag regelbundet frågan om jag var gravid. Det tog sig sådana extrema uttryck som tex när jag satt i bastun efter ett avslutat gympa pass på Friskis o Svettis; då säger en kvinna; "men jag tycker i alla fall att du var extremt duktig på att hänga med på allt med tanke på ditt tillstånd" !!! Och dessutom så att alla hörde och tittade på min mage.........ja, det var inte roligt. Sedan blev jag nästan lite "nojjig" efter det och så fort någon tittade lite undrande på min mage, så sa jag direkt: "nej, jag är inte med barn". Men nu, som tur är, så har det faktiskt inte hänt på länge.......pust, puh



Ha det fortsatt gott på er resa ! Ni verkar ha det helt fantastiskt. Vad härligt ! Nästa vecka ska jag förresten till Karolinska på information om Radio Jod behandlingen. Usch, ja......känner mig ändå lite orolig........kan inte komma i från det. Från tid till annan kommer det över mig, trots att alla säger att det är en mycket god prognos och så. Då kommer alltid mitt tvivlande; men tänk om detta inte gäller mig........hm,hm



Hälsningar, Madeleine (vi som talades vid om diagnosen)



#27 - Maja

Hej. Jeg er en Mollyist fra Norge, og jeg synes ikke du skal bekymre deg hvis du har extra kilo.

Selv er jeg veldig tynn (smal), og synes at alle Odd Molly klærne henger konstigt på.

Når jeg ser DEG i de samme klærne er det utrolig fint. Du har litt former (les:bryster) til å fylle ut klærne med. Ofte når jeg har sett bilde av deg med Odd Mollys, har jeg tenkt at "oj, den var fin", men når jeg har prøvd den selv, så de samme tomme og uformelige ut. Synes heller ikke Odd Mollys egne smale modeller ser fine ut i klærne.

Du skal være stolt av dine former, det er jo DEG. Jeg er en feminist og synes at kvinner skal se ut som kvinner.

Selv har jeg store arr på magen etter mange operasjoner, men har aldri tenkt å fjerne dem. Det er en del av meg og min historie, folk får ta meg som jeg er.