bambi

Skönhetsbehandling nr. 2 - Fish Spa




Idag testade vi något helt nytt, nämligen Fish Spa! Det var verkligen en ny upplevelse!

Fish Spa är en massa massa små fiskar som heter Garra Fish som äter upp döda hudceller. Man får sitta med fötterna i en stor akvarium fullt med fiskar, eller så kan man ligga helt i en liten pool fullt med fiskar (!!!) som smånafsar bort alla döda hudceller.



Fiskarna har inga tänder (påstår dom) utan "pussar bort" dom döda hudcellerna :) Men det kändes mycket mer än vad vi trodde! Det var extremt kittligt och det kändes helskumt! Jag tror inte att jag skulle klara av att göra en helkroppsbehandling eftersom jag kunde knappt hålla mina fötter nere i början... det kittlades så otroligt!

Efteråt så känns fötterna jättelena, precis som om man har filat dom riktigt ordentligt, men även mellan tårna och en bit upp på benen. Behandlingen kostade 150 baht (ca 40 kr), en helkroppsbehandling kostade 450 baht (ca 110 kr).

Rekommenderas verkligen att testa om man har möjligheten när man är här nere i Thailand! Någon frågade mig hur mycket en mankyr kostade och den kostar också 150 baht och en timmes massage kostar 300 baht (ca 80 kr).

#1 - ¨Helena

Vad häftigt :-) Har hört talas om det men aldrig provat... :-)

#2 - Linda

Såna konstiga saker det finns... Men skönt att det verkar funka iaf och ni inte blev av med en tå eller två!

#3 - Sigrid

Wow! Jag ör livrädd för fiskar men de där är så pyttesmå så det skulle jag nog klara. Att fila kan ju göra att det blir värre och jag kan tänka mig att det här är mycket mer skonsamt och naturligt!

#4 - Hallontuva

Det där försökte jag mig på under vår resa i våras, men jag kunde inte förmå mig att stoppa ner fötterna bland alla fiskar. Får nog försöka på nytt vid nästa resa. Det ser ut och låter som att ni har det härligt!

#5 - Elise

Tyckte först det lät riktigt kul men Blir sen lite smått äcklad när jag tänker på hur många människors döda hudceller dessa fiskar har i sig. Undra hur mycket rester av döda celler som flyter runt i vattnet..

#6 - Emma

Å det skulle mina fötter verkligen behöva nej vi får ta och vinna massa pengar så vi kan åka till Tahiland känns det som. Fast om jag minns rätt när vi pratade om resor idag vill killen till Spanien ...

#7 - Karlskronamamman

Ser lite smått läskigt ut men jag skulle inte tveka en sekund om jag befann mig där ni är...mina fötter skulle behöva en rejäl omgång =)

#8 - Nina

Åh hjälp va modigt, jag tror inte jag skulle våga. Va roliga ni är som testar massa olika saker.



Tack för svaret ang uppkopplingen.

#9 - Tess

Vad häftigt! Det skulle jag vilja testa, men vet inte om jag skulle våga ha kvar fötterna i vattnet...hehe :-)

#10 - Maol

Wow coolt! Det vill jag testa nån gång.

Jag menar, det funkar för båda. Vi får lena fötter och fiskarna får mat. ;)

#11 - Lena D

SPA-fish är ingen höjdare tycker jag. Kanske mer OK när man får det "kontrollerat".

När vi var på Koh Kood för 1 år sedan åkte vi till ett vattenfall. Superfint och härligt. Jag gick glatt i vattnet för att skrikande kasta mig upp. SPA fiskarna anslöt till våra ben direkt och det var inte så mysigt tyckte jag. Trodde de kom för att bita mig. Så jag fick snabbt simma ut på djupt vatten och röra benen hela tiden, då lät de bli att putsa en.

#12 - Martina

haha mina fötter skulle behöva bra mycket fler fiskar än så där :-)

#13 - Anonym

är det dina håriga ben eller din fästmans? hahaha