bambi

Two weeks

Två veckor har vi varit i paradiset, sex återstår
. Om vi hade åkt på vanlig charter så hade vi åkt hem idag. Dagarna har gått så fort så jag är så otroligt glad att vi stannar ännu längre.

Vi försöker fundera på vart vi ska härnäst. Vi har fått tips om Koh Lipe så vi ska kolla upp hur barnvänligt det är, men det var väldigt fina snorkelvatten bara 5 meter från stranden. Det kallas också Thailands Maldiverna och har tydligen krit-vitt sand. Men vi får kolla upp lite mer om ön först.

Annars så känns det som om Koh Samui ropar på oss. Maken har varit där förut och det verkar underbart. Men vi får se vart resan bär... men först 5 nätter till på Koh Lanta  :)

Och så ett litet filmklipp från värmen.... Zack tycker att det är roligt att knuffa i maken i poolen  ;)

#1 - Maria

Nej nej, strunta i Koh Lipe. Dels ligger det 3 timmar med speadboat bort fr Lanta och dels tycker jag både att Koh Bulone, Koh Muuk och Koh Ngai är finare. Lipe är helt ok men inte speciellt barnvänligt. Upplever det som ganska smutsigt med otroligt många vildhundar (som många har rabies) Det är supermysigt på kvällem med lite Jamaicastämning men annars helt klart overrated. Kan varmt rekommendera Sivalai på Koh Muuk el Bulone resorts på Koh Bulon(e). Sivalai (ta familjebungalow nr 123 el 124) är lyxigt och Bulone ganska enkelt men jättefint. Kram

#2 - Maria

Kan tillägga att en tjej blev biten av en vildhund på Lipe när vi var där och fick åka till fastlandet för rabiessprutor. Vad avser Sivalai, boka ej genom hotellets hemsida om ni skulle vara intresserade, det är billigare på ngn bokningssajt. Om ni kommer till Mukk, kan jag rekommendera restaurangen Top Hill på mitten av ön. Liten mysig restaurang med en liten apa och kattunge som springer runt och leer med varandra. Kan också rekommendera restaurangen Black Pearl inne i Saladin på Lanta. Ny med de godaste Spring rollsen..

Ps Vi reste med två barn på 4 och 7 år.

#3 - Maria

..och en sista sak:-) Muuk, Bulone och andra öar närmare Lanta än Lipe (men efter samma speadboatrutt) har minst lika fin sand som Lipe. På Muuk/Sivalai knarrar den när man går i den och det känns som potatismjöl. Om ni åker till Muuk, ta inte det billigare Charlies Beach på andra sidan ön, där är det inte lika fint.

#4 - En pojkmammas vardag ♥

Så härligt det ser ut! Följer eran resa med spänning och bilderna från bröllopet är helt underbara! Känns helt otroligt att det ska vara soligt och varmt någonstans när man själv har pulsat sin vanliga promenad på en mil med barnvagnen ;)

#5 - Malin

Hej Bambi! Du har en sådan härlig blogg. Älskar den :). Men jag har en fundering, vann en tävling hos dig av StudioNele men har inte hört något mer och priset har inte kommit. Förstår att det är StudioNele som har hand om detta men VÄLDIGT irriterande när man längtar efter sitt pris.

Ha en fortsatt trevlig resa, njut och fortsätt vara den du är!

#6 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Haha va mysigt, va söt han är när han knuffar i pappa.

#7 - Mila

Grattis Bambi på bröllopsdagen!

Jag önskar Dig och Din familj att leva lyckligt i många, många, många ..... år!!!

Kram

Mila

#8 - Mamma Miaa - Gravid

Vi var förresten på Koh samui med dottern en månad inna hon skulle bli ett. Vi bodde på ett underbart ställe, perfekt när man har barn som hette The Lipa lovely resort..

Stället var dock mest känt för resturangen Big John seafood som var riktigt bra. Lite dyrare ställe men ändå så värt pengarna.

Om ni vill bo på en lugn strand där man ser solnedgången så är Lipa Noi där stället ligger perfekt :D

#9 - Sanna B

Det finns ett hotell på Koh Lipe som dom rekommenderar. Kommer inte ihåg vad det hette. Men det ligget längs med ett berg. Ön är anpassat efter sol och bad. Man kan snorkla och göra utflyckter under dagen! :)

Jättemysigt!