bambi

Jag blir snart gråhårig...
Det är tufft att vara ensam hemma med två småbarn. Snart kommer dom gråa hårståna att dyka upp!

Jag får inte prata i telefon ifred (jag kan absolut inte ringa några viktiga samtal när jag är ensam med båda barnen), jag får inte gå på toa ifred, inte duscha....

Det är inte lätt att få två småbarn att somna för att sova middag i samma rum. Den ena pratar, den andra tittar upp och skrattar, osv... osv...

Som ni märker så orkar jag knappt blogga efter förmiddagspasset. Men jag älskar mina små troll, även om jag ibland undrar varför vi skulle skaffa barn så tätt?!?!? Småbarnsåren är inte så lätt alltid...

#1 - mathilda

jag lovar, det är värt allt slit när dom är små! mina två äldsta som det skiljer drygt 15 månader på är nu 6 och snart 5 och dom leker och har fantastiskt kul tillsammans, visst kan dom bråka så det ryker också men i grunden ligger alltid deras kärlek till varandra. Kan nu när jag har en 16 månaders tänka tillbaka och fundera hur jag egentligen överlevde småbarnsåren med de andra men på nåt sätt gör man det även om det är otroligt jobbigt mellanåt, kämpa på!

#2 - TUMADRE - ensamstående mamma till två

Det skiljer 22 månader mellan mina barn och att få dem så tätt var mitt lvis bästa beslut. Visst har det varit kämpigt, men ju äldre de blir desto mer glädje har de också av varandra. Och än har jag inte hittat några grå hårstrån på mig, så du klarar dig ! :-)

#3 - Mia

Det blir lättare och håller med ovanstående det är värt det. Våra pojkar är nu 3,5 och 5 och har så mycket glädje utav varandra och man märker hur stark deras realtion redan är.



/Mia

#4 - Anonym

Det är nog en klen tröst, men jag kan berätta att det är toppen att ha dem tätt när de blir äldre. Mina döttrar har ett år och sju månader mellan, och de är nu 20 och 21 år gamla. Det är bara kul sen när de är lite äldre. Mitt råd till dig är att skaffa ännu fler barn.



Kram



/Åsa

#5 - Sister Moonshine

Det är nog en klen tröst, men jag kan berätta att det är toppen att ha dem tätt när de blir äldre. Mina döttrar har ett år och sju månader mellan, och de är nu 20 och 21 år gamla. Det är bara kul sen när de är lite äldre. Mitt råd till dig är att skaffa ännu fler barn.



Kram



/Åsa

#6 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Oj vad jag känner igen det där :) Och som av en slump så kom mina första gråa hår i samma veva. Undrar om man kan begära att trollen ska betala för hårfärgen varje månad? ;)

#7 - Monica, snart 3 barnsmamma!

hihi så e det här oxå.. Theodor är 3 år, Miranda 17 månader och sen Oliwer på 5 veckor =)

#8 - Viola

Jag har arton månader mellan mina och även om det var välplanerat var det nära att jag ångrade det när jag stod där med en high need nyfödd och en ettåring som inte alltid fick den uppmärksamhet han kanske borde fått.



Men jag tror att det tar ut sin rätt när de blivit lite äldre, då kommer de förhoppningsvis ha stor glädje av varandra. För min del är just det ärn stor tröst då jag ska börja plugga heltid i höst och då vet att de kommer ha varandra om jag måste sitta med läxläsning här hemma.

#9 - Jenny

Nästa måndag börjar allvaret för mig. En på 8 månader i en på 20 månader. Vi har glassat runt och varit föräldralediga nu hela familjen. Det kommer säkert gå bra men kommer jag ha tid att läsa bloggar etc det återstår att se...

#10 - Catti

Känner igen mig så väl. Mannen jobbar som mest nu på sommaren så det är ofta jag gör allt själv från morgon till kväll. Jag brukar försöka hinna dusch innan han åker till jobbet så jag känner mig lite fräsch i alla fall, barnen är ju ändå uppe och vi äter alltid frukost tillsammans. Tack och lov är de ju inte små för evigt och snart har de växt upp och man kommer troligtvis inte ens ihåg att man tyckte det var jobbigt.

kramkram

#11 - Rita

Mina är ju 5 år och snart 8 år och jag kommer knappt ihåg hur det var när de var små! :) Nu på sommaren brukar jag stiga upp vid 10-11-tiden och då har de varit uppe själva sen 8-9-tiden, fixat frukost och ätit själva och sen leker de, läser eller tittar på TV när jag stiger upp. Man har de ju för bra. :) Att de sen skriker och bråkar tusen gånger värre än när de var små försöker jag förtränga nu när jag skriver det här. :) Men det går alltid fort över och sen leker de superbra tillsammans!

#12 - Rita

Tiden går alldeles för fort ibland och snart är dina också "stora" (alltså 4-5 år :) ). Ibland saknar jag babytiden och tiden runt 2-årsåldern, men alla åldrar har sin charm och det är jätteroligt att följa med sina egna barns utveckling! Det är det bästa som finns!

Lycka till och hoppas du inte har det föör tungt bara! Jag tycker jättemycket om din blogg!