bambi

När ordförrådet inte räcker till



Jag och maken tog ett varsitt glas vin igår kväll och pratade om livet, framtiden och barnen. Hur mycket dom växer och stora dom börjar bli. Vilka underbara personligheter dom har. Zack är en snäll och lugn person medans Leah är en riktig tuffing.

Hon kan bli riktigt riktigt arg och rivas, bitas och nypas när inte orden räcker till. Men hon kan kommunicera rätt så bra med sitt begränsade ordförråd som består av tre ord: mamma, pappa och hej. För hon pekar och gör ljud, "mmmm" och lite tuggande rörelser betyder att hon är hungrig och hon skakar på huvudet "nej" när det är något hon inte vill.

Jag tror att Zack började prata mer straxt innan 2-års ålder så vi får nog vänta ett halvår till innan det kommer fler ord från Leah. Det är lite jobbigt med bitandet och nypandet men jag förstår att det är hennes sätt att uttrycka sig när hon inte har orden. Zack gjorde aldrig så, vad jag minns, så det känns som att Leah kommer att växa upp till en tjej som vågar säga ifrån och det känns väldigt bra.
#1 - Emma H

Hej! Nu minns jag inte längre hur jag hittade hit, haha, men jag var tvungen att lämna en liten kommentar. Våra barn är rätt jämngamla, och min lilla tjej som just blev 15 månader har ganska precis samma ordförråd som Leah (väldigt få ord alltså) men gör sig verkligen förstådd ändå. Häftiga de är, kommunikation blir så mycket mer än fåniga ord. =)



Lite kul var det också att jag var till Åhléns och köpte en så fin vit och svart uggletröja åt Claudia, och se, där satt den ju på Leah. =)) Annars ville jag mest bara säga hej, så hej!