bambi

Att önska sig en flicka eller pojke

Nina var nyfiken på mina tankar kring att önska sig ett specifikt kön på sitt barn och nu tar även Bloggkommentatorerna upp att Magdalena Graaf grät när hon fick veta att hon väntar sin fjärde pojke (hon önskade sig alltså en flicka).

Allt det handlar om är egentligen våra fördomar, sen så brukar man bli rätt så förvånad när man märker att bebisen är en egen liten personlighet och vad den har mellan benen inte alls spelar någon roll. Allt sitter i huvudet.

 

Men jag kan berätta att när jag fick veta att vi väntade en flicka när jag var gravid med Leah så blev jag inte ett dugg glad. Jag hade tankar om att nu skulle vi få en till Zack. Zack var ju underbar och helt perfekt och jag ville ju ha en till! Så jag blev ju lite besviken när jag fick veta att jag inte alls skulle få en till Zack... utan en flicka. Men det gick ju över ganska så snabbt. Det handlar ju egentligen om vad man är inställd på och så blir det inte som man trodde. Magdalena trodde och hoppades på att få en flicka nu, men så blev det inte som hon trodde. Men jag tror inte att hennes son kommer bli oälskad för det, precis lika lite som Leah är oälskad.

 

En sak som stör mig rätt så mycket är ändå att alla tjatar om att vi har sån TUR som har ett barn av varje kön. Det förstår jag mig inte på alls. Däremot så tycker jag att vi har TUR som har två friska och glada barn, vad dom har mellan benen spelar mindre roll. Sen så har vi ändå fått "en av varje", vi har en lugn och försiktig (Zack) och en arg och utåtriktad (Leah)!

#1 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Också en sån med "en av varje" (på alla de sätt här också) och är trött på alla kommentarer om:

"Vad skönt för er att ni fick en av varje, då är ni ju nöjda nu." (påstående, inte fråga)

"Nu har ni fått det som alla önskar sig. Då är det väl bra nu?"



Betyder det att personen som sa det som har X antal bara pojkar, X antal bara flickor som är "klara med barn nu" är "onöjda"? Att de inte fått vad de vill ha?



Står mig upp i halsen. Bestäm inte över vad vi ska tycka och känna. Vi har två barn. En flicka en pojke. Man undrar ju vad vi ska få för "trea" som människor anser är "bra nog"?

#2 - Jessica

Bra skrivet! Har själv två små pojkar och när jag säger att jag önskar mig ett till barn får jag ofta höra "då hoppas du på en liten tjej va?!" Så trött på de, skulle jättegärna se en till kille i familjen, kram

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Tack för svaret!

Känner nästan lite som du. Eller, inte att jag önskar mig en pojke, det känns bara lite mer skrämmande med en flicka med tanke på hur flickor bemöts/behandlas osv.



Precis som du tänker jag att könen säger ju inte vad det är för en individ.



Jag har redan börjat irritera mig lite på att folk kommenterar magen och säger att "nu fåååår vi ju hoppas på en liten töis". Ja eller en sork, lägger jag till. Ett friskt välmående barn önskar jag mig. Och får jag det kommer jag vara så lycklig och nöjd.

#4 - Frida

Jag tog inte ens reda på barnets kön, för jag ansåg att det inte spelade någon som helst roll! Huvdsaken är att barnet mår bra. Sen är det mycket mer spännande att inte veta.

#5 - Tess

Enda turen med barn är att de är friska och välmående! Ett kön är inte på ett specifikt sätt, det är en individ ju.

#6 - Beata

Så sant så. Är också trött på tjatet om att man SKA ha en av varje. Eller på tjatet om att men pappan vill väl ha en son som nästa nu när ni har en flicka så att han har någon att dela intressen med. Sånt gör mig förbannad och ledsen. Vi önskar inga kön utan barn!

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Skrotmamman Ja, precis! Jag tänker ibland "så om Leah hade varit en pojke så hade vi inte varit nöjda???".

#8 - Carolin

Håller med fullt ut! Efter en etta med hjärtfel och allt vad det innebär finns det inget annat vi önskar oss än ett friskt barn och att få en normal spädbarnstid. Trots att alla i vår omgivning vet om detta kan de inte låta bli att undra om inte ffa pappan vill ha en liten pojke att spela fotboll med. Kan väl tilläggas att pappa och dotter spelar fotboll för fullt i sommarvärmen!

#9 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Det är verkligen intressant med alla dessa kommentarer man får. När vi väntade trean var folk förvånade över att vi ville ha fler barn när vi redan hade en flicka och en pojke.....



Är precis som du väldigt nöjd över att ha fått friska och glada barn, tre gånger om! Vilken lycka!!!

#10 - Viola, 22-�rig tv�barnsmamma

Jag tänkte precis likadant! Första barnet blev en son. Alltså kopplade jag bebis = pojke. Märkte direkt hur fördomarna bubblade upp i huvet vid tanken på att få en dotter: Tjejer är ju si och så...



Men nu när jag har "en av varje" kan jag ju enkelt konstatera att det inte är mer speciellt att ha en flicka (som så många kvinnor tycks tro) än en pojke och att det verkligen är BARNET man älskar inte könet. Annat vore ju konstigt egentligen.

#11 - Linda

Jag tillhör dem som först fick en flicka, och sen en pojke. Och alla sa till mig precis som de sa till "skrotmamman". Förhållandena för mig ändrades, och det tog slut med mina två barns pappa och jag träffade en ny. Vart gravid på nytt, misstag, men ett omtyckt misstag ;). Då fick jag snart höra: Hade du tänkt att befolka världen själv? Ska du ha många fler? och så vidare... inget kul att få sådana kommentarer...

#12 - Jyoti

Det glädjer mig att du belyser detta ämne!

Jag avskyr dessa kommentarer!! Vi har två flickor, när jag var höggravid med nr 2 sa min svärfar ; "Det ultimata är ju att få en pojke och en flicka"

Andra kommentarer vi fått är; " Men ni får ju ha en pojke också" Och min syrra som fick en pojke som nummer tre och har en fjärde i magen som är flicka har fått kommentaren; "Men vilken tur att ni fick en pojke innan"



Fruktansvärt att folk är så gammalmodiga och okänsliga! De kommentarerna kan de behålla för sig själva. Våra barn är INTE mindre älskade för att de är flickor morrrrrr



Intressant även, att veta att folk som fått en var varje eller två pojkar, både får dessa onödiga kommentarer och stör sig på dem. Trodde ett tag att folk tycker (om än undermedvetet) att pojkar är "mer värda", men då gäller det tydligen alla som har mer än ett barn... :-(

#13 - Fia

Jag sticker ut nu, men jag önskade mig faktiskt en tjej men inte så att en kille inte hade varit välkommen. Jag hade redan två killar- helt olika och älskar dem absolut- det är individen som räknas- men det var ändå någonting. Får nog skit för det här- men jag står för det jag kände då.



Däremot fick vi också den där kommentaren när vi väntade vårt tredje barn " att ska ni befolka världen själva eller?" Den kommentaren är jag faktiskt fortfarande arg på, dryga 4 år senare!



Tycker det är helt enkelt upp till en själv alltihopa. Så länge man verkar för att de ska ha det bra. Det viktigaste är inte könet, naturligtvis, utan att de är friska och får det bra.



Kram.