bambi

Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards - del 2

Dags för del 2 i Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards! Vad är då detta, undrar ni kanske? Det är en tävling som kommer att pågå under fyra veckor där jag varje vecka kommer att utse en vinnare som vinner fina priser från Philips. Förra veckans vinnare blev "Lilla jag" som tipsade om Jensens Böfhus, med en väldigt bra och personlig motivering:

Lilla jag om Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards - del 1:

Jensens Böfhus, förmodligen alla restauranger i Sthlm men denna var vid Klarabergsviadukten. Kom dit en knökfull dag och hade mina tvillingar plus tvillingvagnen. Frågade om jag skulle sitta i entrén och äta vid ett litet bord men de insisterade på att jag skulle komma in, vagnen kunde gott stå i entrén, "oroa dig inte - det fixar vi"-attityd och dessutom fick båda mina barn ett varsitt pysselhäfte med pennor i olika färger att behålla för att hålla sig sysselsatta medan vi vuxna åt. Har aldrig känt mig så bra bemött med barnen förut!


Grattis Lilla jag som vinner en fin Steamer Blender från Philips!




Tävlingen går ut på att vi tillsammans ska skapa en Stockholms guide för föräldrar med små barn, som bor i staden eller som är här på besök. Det kan vara allt från bra platser att amma, caféer med gott om plats för barnvagnar, var man kan värma barnmaten, dricka alkoholfria drinkar eller bara där dom är välkomnande gentemot små barn. Den som varje vecka kommer med det bästa tipset vinner veckans pris.

Så kom med era bästa babyvänliga tips!
Det kan vara allt från parker, till restauranger eller gym med barnpassning! Jag har redan börjat och lagt till en hel del av mina egna tips på min karta (så kika gärna igenom den innan ni kommer med egna tips så att ni inte ger samma som jag redan har gett):


Visa Philips AVENT Stockholm Baby Guide Awards på en större karta



Andra veckans pris är en kombinerad digital termometer. Napptermometern är utrustad med samma ring och napp som AVENT Freeflow-nappen och går därför smidigt över från napp till termometer. Värde 399 kr.

 

Så, för att vara med och tävla om denna fina termometer (som också är en jättefin present om man själv inte behöver den) så behöver du bara komma med ditt bästa babyvänliga Stockholmstips. Kom gärna med tips om amningsvänliga ställen! Glöm inte att nämna adress och motivering till varför det stället är så bra för småbarnsföräldrar. Glöm inte heller din egen mailadress. Om en vecka utser jag en vinnare av denna veckas vinst!

#1 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Vad snopet att det då står HELT still i huvudet. Innerstan är jag aldrig i. Jag hade kunnat tipsa om SKHLMs centrum där de hade amningsrum en trappa ner, skötrum och vuxentoaletter på samma ställe. Men blev så otroligt besviken över att de börjat ta betalt (5 kr) för att man ska gå in. :-/



Annars kom jag på att IKEA Kungens Kurva är väldigt amningsvänligt, de har många fåtöljgrupper i anslutan till toaletter (främst vid restaurangen högst upp, men även ett par ställen till)

Bortsett från bollhavet för större barn, så finns lekavsnitt vid restaurangen, barnvänligt med microugnar (för de som inte ammas) egna barnbestick, haklappar osv som de bjuder alla på!



IKEA är toppen på det sättet, finns att köpa barnmat i alla caféer (har sett på tre av dem iaf) priserna att äta är mer än ok för föräldralediga (begränsad ekonomi?)



OCH - går man till leklandet (vid entrén) bjuder de alla barn på en blöja i passande storlek inför besöket (perfekt för de gånger man inser att extrablöjorna tog slut pga olyckshändelser) Så slipper man avbryta hela besöket för lite olyckshändelser.... :-D

#2 - Lisen

Lilla parken spelar teater på Steninge slott i sommar. Det tänkte vi ta med barnen på. Läs mer på: http://lillaparken.se/

#3 - Sarah Johansson

Åhlens City har väl ett amningsrum med micro (för att värma barnmat) och skötbord. När barnen var små så var det himla praktiskt när man var på stan att smita in där.

#4 - Sofi

I närheten av där jag bor (Liljeholmskajen/Marievik) har Svenska kyrkan en liten kvarterskyrka, en liten, liten lokal. Dom har öppet för "daglediga" måndag, tisdag och torsdag 9-12 och majoriteten som hänger där är föräldralediga. Dom har en lagom stor lekmatta med lagom mycket leksaker. Kaffe/te kostar 5 kronor och man kan köpa supergoda mackor och bakverk för max en tia. Skötrum, mikro och barnstolar i överflöd.



Stämningen är glad och trevlig och vem kan tacka nej till något som är så gott som en öppen förskola med typ Stockholms trevligaste utsikt? :D Lisa har skrivit ett inlägg tidigare och lagt ut några bilder. http://stellabystardust.wordpress.com/2009/05/12/baby-cafe-pa-liljeholmskajen/



Kvarterskyrkan anordnar också diverse aktiviteter som babyrytmik och musiklek och även knytismiddag på vissa vardagskvällar.. mm.



Ett hett tips för alla som bor i området eller kanske vill ta en promenad runt Årstaviken och stanna på vägen för en trevlig och billig fika.



Adressen är Sjövikskajen 10, och ligger alltså på kajen.. längs med vattnet :D Bästa läget som sagt!



#5 - therese

Hej!

För de föräldrar som ännu känner att de vill kunna ta ett glas ute på lokal men i hyfsat lugn stämning vill jag slå ett slag för Black & Brown vid Mariatorget(mitt emot seveneleven). God öl/vin och riktigt bra mat till schyssta priser. Barnstolar, på den tiden vi var stammisar kom det alltid in tuschpennor och någon frukt till sonen. Fantastiskt trevlig personal och bra lokaler för att sitta i några timmar.

#6 - mariat

Jag tipsar om Kaknästornet, ett kul och udda ställe att besöka med barn. Njut av utsikten över staden och ta en fika. Det finns en kul lekplats precis nedanför tornet, som barnen gillar att leka och sen är det nära att fortsätta utflykten på t.ex tekniska-, sjöhistoriska-, eller polismuseet.

#7 - Anna F

Jag rekommenderar Västertorps simhall, som är väldigt barnvänlig. Det finns en stor barnbassäng med lite varmare vatten och en liten plaskpool för de allra minsta. Även i den andra halvan av den stora bassängen kunde man leka och det var några som hoppade från hopptornet som var 5 meter högt.

#8 - isabelle-elysias mamma,gravid med pojke-BF okt

oj oj oj vilket himla bra pris!!! Jag har en dotter på 2 år nu och i oktober får jag en pojke, denna vore perfekt för oss!!



MITT Bästa tips för att hitta på något kul med barnen en dag är att komma dit jag bor! I Aspuddsparken!

Här finns det getter, får,höstar, höns,tuppar,kaniner får,killingar,lamm,grisar,, och svin.

Allt detta är beläget mitt i parken, där det finns en utegrill, en liten stuga med café i, utanför finns det en mini inhägnad med sandlåda,och bänkar finns utanför cafet (där man köper fika för 5-10 kr) inuti cafet finns även en avdelning med öppen förskola, dit jag går på vintern. det är supermysigt.



parken är väldigt stor, så det finns masa olika lekplatser, en är för de lite yngre, en till de lite äldre, sen finns det även gungor och en stor gräsplan där folk spelar brännboll, eller bara sitter och solar och fikar..



men det bästa av allt... vi har en stor pool där alla barnen badar i, detär så himla mysigt, det är rent vatten och det finns även bajja majjor och en vanlig toa i cafet. Hästhage finns.., ma kan även få rida på hästarna runt aspudden, och även få arrangera barnkalas.



Vill man gå iväg från parken en stund, så har vi Vinterviken precis bakom, man går bara ner för en stig och där finns det även ett litet mini bad, med grillplatser osv..ett jättebra promenadstråk, man har världens finaste utsikt över gröndal/bromma på andra sidan vattnet.

Det finns även kolonilotter där de har ett blomstercafe där de serverar massa godsaker. Det finns ett jättekänt cfae/restaurang där de spelade in sveriges mästerkock, och där laila bagge gifte sig. Den är så himla fin, det finsn gräsmattor överallt, så det är perfekt för alla barnfamiljer.



Vi tröttnar aldrig på att gå ner till parken, det är så himla fint och barnvänligt. Vet många som åker långt för att komma till just aspuddsparken. så kom gärna hit en dag!



mvh Isabellle



([email protected])