bambi

Favoriter just nu
Favorit bloggen just nu - Josephine Bornebusch (som spelar Mickan i Solsidan). Fy fan vilken rolig blogg hon har! Kan inte få nog av den  :)


Favorit webshoppen just nu - dukat bord. Våra gamla bestik ser ännu mer gamla och slitna nu när man lägger dom bredvid våra nya tallrikar. Dom ska egentligen varat mörkbruna (jag vet att vi borde ha oljat in dom där trähandtagen för länge sen). Det är lite som när man renoverar lite grann, så ser allt annat så sunkigt ut... Så jag håller på och surfar runt på Dukat bord som har en massa fina bestik.... och dessa fina skålar i samma serie som våra tallrikar  *dreglar*

#1 - Viveca

Jättefint porslin! Salt- och pepparkaret kommer från Thailand, eller? Vi letade efter naturfärgade, sedan vi sett sådana på en restaurang, men hittade bara i andra färger. Blev alltså inget köp, men de är riktigt söta!

Mvh

#2 - BAMBI

Viveca Tack! Ja, salt och pepparkaren kommer frn Thailand :)

#3 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Ett tips är att kika in här: http://www.torebrings.se



Där kan man hitta både Rörstrands porslin, Iittala och säkert bestick också till ett betydligt bättre pris än i affären. Glöm inte att välja pris inklusive moms bara. Det är en grossisthandel men man kan bryta stora förpackningar och köpa enstaka grejer också. Jag har själv köpt delar av vårt porslin där (Rörstrands Pergola). Lite lång leveranstid men betydligt billigare än affären och andra webshopar.

#4 - Norea

Måste bara få berätta om allt fantastisk vacker som man kan fynda i Gustavsberg där jag bor.



Jag har tipsat om det tidigare, men klistrar nu in lite länkar till Iitala outlet http://iittalaoutlet.se/outlets/gustavsberg/

där man kan fynda bl.a Rörstrand Grace till liknade priser som grossistpriserna ovan (de priser inkl. moms för privatpersoner).

Här finns även Villeroy & Boch Factory Outlet http://shop.villeroy-boch.com/public_en/kitchen/preparing-serving-storing.html# och Orrefors Kosta Boda Factory Outlet http://www.kostaboda.com/se/besoek-oss/bruksbutiker/gustavsberg.html och flera andra butiker i det gamla fabriksområdet I Gustavsbergs hamn att botanisera i. http://www.gustavsbergshamn.se/content/view/12/26

Iitala outlet, Villeroy & Bosh Factory Outlet och Gustavsbergs Porslinsbutik (som nytillverkar porslin idag i Gustavsbergs gamla fabrik) http://www.gustavsbergsporslinsfabrik.se/ har även bestick och andra hushållstillbehör i sina butiker till bra priser.



Man tar sig enkelt dit med motorvägsbuss 474 eller 425 ifrån Slussen. Det tar ca 22-24 minuter. Kliv av vid hållplats Farstaviken.

Buss 425 svänger in Gamla Skärgårdsvägen med vacker vy över Gustavsbergs hamn och Farstaviken och tar några minuter kortare tid än buss 474.

Men 474 går å andra sidan var 10:e minut.



Jag lovar att du blir inte besviken om du tar en tur hit till Gustavsberg!



PS. Gerbera http://www.gerbera.cc har sina grossistlokaler i fabriksområdet och de har öppet hus för försäljning endast ett fåtal gånger per år och de kommer ha öppet den 16 april.

Jag har fyndat massor av fina saker där, såsom jättevackra ugnformar i hjärtform för 50-100 kr, fina mjölkannor för några tior mm. DS.

#5 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Norea: Gustavsberg är kanon, vi köpte alla tallrikar och temuggar där tillexempel, men jag tror nog att grossisterna är ännu billigare, med tanke på att man kan köpa förstasortering till samma priser som iittala outlet har på andrasorteringen! Å andra sidan får man ju lägga till för porto förstås. Själv bor jag i Skåne så jag har ju inte vägarna förbi Sthlmstrakten så ofta precis, men annars hade jag också gått på ditt tips till Bambi!

#6 - Syster Sandra

Om man inte har något emot att det tar lite tid och blod att få ihop en komplett uppsättning små skålar så finns de som gåva när man ger blod på Akademiska i Uppsala :)



Upptäckte det i förrgår och bytte raskt 4,5 dl prima blod mot en liten Rörstrand-skål. Tycker himla mycket om den servisen.