bambi

Kroppsfixering
Jag fick en kommentar nyligen om att jag måste vara sockerberoende så mycket snask som jag stoppar i mig. Men så var det en annan som skrev att hon gillar min blogg just för att jag inte skriver om en massa bantning och dieter.

Men jag har bantat en hel del genom tiderna. Det har varit viktväktarna, Cambridgekuren (pulverdiet), olika soppor som man skulle koka ihop och bara äta, LCHF, GI, mm. Egentligen så har det bara varit för att bli av med 3-5 kilo... inte mycket egentligen. Varför inte acceptera dom där 5 extra kilona egentligen? Varför ödsla så mycket energi och ångest på vad man ska stoppa i sig, när kroppen ändå kommer tillbaka till dom där +5 kilona (fast för kroppen så är det nog idealvikten)?

Och alltid ska det vara något på kroppen som ska fixas. För när man väl går ner till sin idealvikt så är det något annat man är missnöjd med. Varför inte bara acceptera sin kropp som den är?

Innan bröllopet så hade jag en liten tanke på att jag måste gå ner lite inför bröllopet, men sen orkade jag inte riktigt ödsla energi på det och förkastade ganska snabbt den idén. Jag tycker faktiskt att bröllopsbilderna blev bra ändå och trots att jag inte var det smalaste jag har varit i mitt liv så kände jag mig vacker.



Det känns ganska så befriande att inte vara besatt av sin vikt. Jag har inte vägt mig sen innan vi åkte iväg till Thailand. Jag mår ännu bättre nu när jag har börjat med yoga också. En hel timme tillägnat min kropp och för att den ska må bra. Jag får träningsvärk dagen efter och jag känner att min kropp har fått röra på sig. Sen så har jag denna fråga i bakhuvudet när jag handlar mat "Om du älskade din kropp, vad skulle du stoppa i den då?".
#1 - SOFÄ

Du kände dig vacker inuti vilket gjorde dig vacker utanpå! Det är som en oändlig cirkel. Allt handlar ju om hur man mår inuti när det kommer till kritan! Förresten så är väl vi alla sockerberoende? HEJA SOCKER!

(Socker är lika beroendeframkallande som Heroin har jag hört.. Inte konstigt att man köper en påse godis ena dagen så vill man ha det nästa dag och nästa dag och nästa dag! stoppar huvudet i godispåsen)

#2 - Malin

Fast... hur får du ihop "Om du älskade din kropp, vad skulle du stoppa i den då?" med att äta en massa bakverk och grejer hela tiden? Menar inte att kritiserad dig, utan är nyfiken på hur du tänker.



Tycker inte det är något fel på din kropp heller, bättre att acceptera och trivas i sin kropp än vara missnöjd hela tiden =)

#3 - Hanna

Du är så himla fantastisk Bambi. Jag älskar att följa dig och din familj varje dag och läsa om vilka äventyr som ni hittar på.

Trodde att bloggen skulle bli lite "tråkig" när ni kom hem från semestern och icke. Du har så kloka inlägg och uppdaterar väldigt bra!



Egentligen hade det räckt med ett ord för att beskriva dig- FANTASTISK!!!!!

#4 - anonym



Jag gillar din blogg mycket just därför att du inte verkar hålla på o bry dig om kilon hit o dit utan du njuter av livet. Jag tycker du e en bra förebild.

#5 - Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

Jag tror på att äta lite av allt. Det vill säga - äta bakverk och godis i lagom mängder. Jag är lååångt ifrån nyttig... äter socker varje dag - men äter också frukt och grönt, sällan snabbmat eller halvfabrikat - men gärna grädde i såsen. Och jag har aldrig bantat och alltid varit smal/normal (ja, det är väl i betraktarens ögon). Ska också tillägga att jag tror på att röra på sig i vardagen - jag tar exempelvis trapporna hem (fem trappor upp) om jag är utan barnen, undviker rulltrappor och tar gärna en promenad istället för buss eller tunnelbana om jag inte ska mer än några stationer och har tid.

#6 - BAMBI

Malin Jag tycker inte att något fel att stoppa i sig lite bakverk ibland, speciellt inte när det är en hemmagjord paj på jordgubbar eller lyxig choklad.



Nu åt jag verkligen inte upp pajen, toscagömmorna och cake popsen själv. Som jag skrev tidigare så var halva släkten här förra helgen (då jag hade bakat en massa) eftersom dom ville träffa oss efter resan och för att jag hade fyllt år helgen innan. Så bakverken gick åt ;)

#7 - BAMBI

Malin Sen så är jag inte där riktigt än... jag försöker tänka så, men jag dricker fortfarande en hel del läsk. Men jag har den tanken i bakhuvudet när jag handlar och det har fått mig att inte köpa en del onyttigt (chips, godis, mm).

#8 - Sofie

Jag håller med dig...Jag tycker själv att livet är för kort för att konstant banta samtidigt går det inte att blunda för att för stort intag av fett och socker kan leda till diverse sjukdomar och liknande. Själv tränar jag 5-6 pass i veckan och äter bra. Då tycker jag inte att det är några problem att unna sig något gott på helgen eller vid speciella tillfällen. Dock väljer jag vad jag äter och stoppar aldrig i mig något "halvgott"...Tror det gäller att hitta en balans..Tycker också att du är jättefin på Bröllopsbilderna :)

#9 - Helene

Er så enig med deg! At folk piner seg selv med ulike dietter og er misfornøyde med et par kilo er trist... Som du sier: hvorfor sløse energi på det? Når det er så mange vakre tunikaer som skjuler dem pent;-)

#10 - Paulina

Jag håller med dig! Är man nöjd med sin kropp när den har 5 extra kilo, varför banta? Men, är man inte nöjd med sina extra kilo och äter onyttigt så ser jag hellre att man gör något åt det än att man klagar "Åh jag har lite för stor mage, och mina lår är alldelss för tjocka" osv. Jag har själv haft 10-13 kilo för mycket och har nu på 4 månader med hjälp av bra kost och motion lyckats gå ner 10 utav dessa. Jag har tidigare klagat över min vikt och min kropps utseende, men jag är så trött på att höra det gnället från andra och därför har jag slutat med det och istället gjort något åt det så att jag faktiskt kan vara nöjd med min kropp!

För i slutändan så är det viktigaste att man trivs med sin kropp.

#11 - Sessan ☆

Skönt att läsa en blogg som inte bara hetsar träning & massa ät måsten.



Tycker det är ett sundhets täcken att man äter både sött & gott & samtidigt gillar sig själv.

#12 - Annika

Klart man ska få äta gott och unna sig saker, vad tråkigt livet vore annars! Och klart några kilo hit eller dit inte spelar någon roll, huvudsaken är att man är nöjd själv. Jag rasade ner till 51 kg nu (har lätt för att gå ner i vikt) och inte är jag lyckligare för det...

Det är så skönt att läsa en blogg som inte handlar bantning, tack för det! Fortsätt njut av livet!

#13 - a-k

För en gångs skull håller tom jag med dig skratt

Ha en fin helg! kram

#14 - Anna

Jag tycker att det allra vackraste är en människa som ser sund ut. Som ler och verkar må bra. Jag läser din blogg därför att du verkar vara en sån person! Du är jättevacker och utifrån din blogg så tycker jag du är perfekt, med fel och brister - men vem har sagt att det som är perfekt ska vara utan brister?



Fortsätt som du gör, skit i de där 5 kilona för det är bara du själv som ser dom! Som sagt, jag tycker du är vacker!



Trevlig helg!

/Anna, 23årig student

#15 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Åh va glad jag blir att läsa det här, dina kloka tankar, att du mår gott och är nöjd med din vikt. Jag tycker det är helt rätt att tänka att va gör de där 5 extra kilona. Heja dig!

Å bilderna var jättefina. Ni ser så lyckliga ut.

#16 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Just det där är superläskigt. Jag minns tankarna: "Vad ska jag göra av all denna tiden!? När jag INTE tänker på hur magen, låren, rumpan, tårna, armarna, halsen, ryggen osv ser ut!!"



Helt plötsligt öppnade det sig en helt ny värld. Tro mig, jag sprang på McD typ 3 ggr/veckan bara för att "jag får äta vad jag vill". Vad hände - gick jag upp massor i vikt? Sladdrade till mig? Nej.



Jag tröttnade. Nyhetens behag. Förbjuden frukt lockar mest. När jag bestämde mig för att tillåta allt, så var det inte så himla frestande med förbjudet. Eftersom det inte fanns.



ALLT med måtta. Äter vi en brakmiddag så är jag inte gottesugen. Äter man en sallad kl 17. Ja, då blir man ofta sugen, hungrig efter ett par timmar.



HEJA! Jag älskar när folk öppnar ögonen, accepterar sig själva och slutar misshandla sina kroppar genom att vara "Naturligt smala - men tränar 6 ggr/vecka, äter inga kolhydrater, tar de tabletterna". Naturligt? Nja.... liiiite kontrollerat iaf.

#17 - Tess

Jag tycker du är vacker! Helt rätt i att man ska ägna livet åt annat än dieter och bantning! :-)

#18 - Malin

Ett lite sent svar, men jag ville bara förtydliga att jag inte tror att du sätter i dig allt du bakar själv! ;-)

Det jag reagerade på var väl att du verkar baka så ofta, men som du säger har du väl många i din närhet som hjälper dig att äta också :-) Det var alltså frekvensen snarare än mängden jag funderade över. Men det handlar väl mest om att vi har olika referensramar.



Sen är ju ingen perfekt, bara för att man har ett mål eller sätt att tänka måste man ju inte följa det slaviskt hela tiden heller. Och som du säger kan man ju även göra bättre val av "onyttigheter" också :-)