Sammanställning av Thailandsresan

Allra allra först så stannde vi till i Patong i 2 nätter. Vi valde ett billigt, sunkigt hotell där vi bara kunde sova och anpassa oss till nya tidsomställningen. Sen så bar det iväg till en ö som vi har besökt tidigare och som vi älskar båda två:

Phi Phi Island - Här stannade vi fem nätter, men jag hade gärna stannat längre för det är som sagt en stor favorit! Jag älskar atmosfären på ön. Det är lugnt och det finns ingen störande trafik (inte ens några mopeder). Det är en utav dom bästa öarna om man gillar snorkling och dykning. Det finns underbara restauranger och en del shopping.

Det sägs att Phi Phi är en party-ö, men det var inget vi märkte eller stördes utav. Stränderna är kanske inte dom mest barnvänliga men det finns roliga eremitkräftor och snäckor att upptäcka på stranden.

Koh Lanta - Här stannade vi ca 2 veckor och det var också här vi gifte oss. Ön kallas också för "svenskön" och det förtjänar det ryktet eftersom det är en utav svenskarnas favorit öar. Men det förstår man också eftersom stränderna är långgrunda och barnvänliga, det finns bra restauranger och ön är tillräckligt stor för att åka runt och upptäcka saker på.

Längs med stranden så finns det mängder med lekplatser och leksaker som restauranger och barer har ställt ut, vilket gjorde det nästan omöjligt att gå längs med stranden för att Zack vägrade lämna dom roliga lekplatserna  ;)

Koh Ngai - Pudervita stränder och grön-blått vatten, kan man önska sig mer? Koh Ngai är egentligen en riktig djungel-ö, men så har man huggit bort djungeln på vissa ställen för att bygga upp hotell. Finns inget centrum utan man är vid sitt hotell, men hotellen brukar ha det mesta man behöver.

Barnen trivdes bra på stranden som var ganska så långgrund och mjuk sand. Vi trivdes också väldigt bra på Koh Ngai, men eftersom man är ganska så begränsad till bara sitt hotell och det inte finns så mycket restauranger att välja mellan så blir det lätt tråkigt efter ett tag.

Koh Mook - Det finns bara två större hotell på den lilla ön. Inte så mycket turister coh man känner att det är mer avskilt än många andra plater. Men detta gör också att tillgången till t.ex. blöjor är begränsat. Det finns inte heller några restauranger eller direkt "centrum" på ön så man får hålla sig till hotellet, vilket kan bli trist i längden.

Det finns gott om sjöstjärnor och krabbor att upptäcka på stranden, vilket Zack tyckte var jätteroligt. Vattnet är långgrunt, men hotellet vi bodde vid (Savalai) ligger precis vid öns södra spets och det kan bli strömt där.

Ao Nang - Lite mer av en storstad än dom andra ställena, vilket vi tyckte var skönt efter Koh Mook som är så avskilt. Shoppingen är bra, med bra priser och stort utbud. Restaurangerna håller inte den bästa standarden, men det finns gott om valmöjligheter.

Stranden är kanske inte den bästa och det beror på vad man tycker om snäcksanden. Den är inte lika mjuk som vanlig sand, men det är spännande för barnen att leta snäckor. Men för den som vill ha en vacker strand med mjuk vit sand så kan man åka till Railay Beach som bara ligger 15 minuter ifrån Ao Nang med longtailboat.

Khao Lak - Här finns det en massa spännande djungel och naturreservat. Perfekt för den som vill på djungelutflykt och vill dyka eller snorkla vid Similan Islands som ligger utanför Khao Lak.

Kanske inte den finaste stranden och det var en del vågor vilket kan vara lite läskigt för barnen. Shoppingen var dålig, extremt dyrt. Vi hittade dock en jättebra restaurang som hade bra priser och jättegod mat, men nu har jag förstås glömt vad den heter! Den ligger precis till vänster om Mc Donalds.

Kata Beach (Phuket) - Älskade Phuket! Man förstår varför Phuket är Thailands tursitområde nr. 1. Vackra stränder och mycket att se och göra. Vi tyckte om Kata Beach som hade mycket att erbjuda. Bra shopping, massor med utflykter av alla dess slag och många restauranger.

Stranden är vacker och har mjuk sand. Inte så långgrunt och det kan förekomma vågor. Barnen trivdes dock på stranden här.

Det är ganska så mycket trafik och det kan bli rätt så bullrigt på Phuket så det gäller att välja ett hotell som inte ligger precis vid vägen om man inte vill bli alltför störd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Alfva
2011-03-02 @ 20:06:24 Blogg: http://alfvan.wordpress.com

Det har varit så härligt att få följa er medan vi har levt i den tråkiga, gråa vardagen här hemma!Nu hoppas jag på att ni hade med er våren hem! :)

ankan
2011-03-03 @ 13:40:46

Hej, det har varit jättekul att följa er under resan. Jag vet att du har skrivit förut vad ni hade för budget innan, inkl bröllopskostnaderna, men jag har glömt summan. Min fråga är, vad var budget - och höll ni den?

Hur mycket bedömer du att ni lagt på

1.boende/mat/kringresor/utflykter/behandlingar

2. bröllopsrelaterat

3. ren shopping (prylar)vore kul att se och ha nåt att förhålla sig till om man själv planerar en liknande resa!Anna E
2011-03-03 @ 21:27:21

Hej!

Jag började läsa din blogg för ett par veckor sedan, i mitten på februari månad, när jag loggade in på datorn i receptionen på Sivalai på Koh Mook! Kände igen bilden därifrån! Ni måste varit där bara någon dag innan vi kom dit (vi kom dit den 12/2 och stannade i 5 dagar)! Världen är bra liten!

Jennie
2012-05-31 @ 14:10:52

hej! jag trillade in på din blogg :)

Jag har själv varit i thailand 3 ggr. 2 av de gångerna har jag bott i phuket - kata becah. Nu sista gången i februari bodde jag och en kompis i patong..hotellet hette "white peach", det låg precis vid vägen..Det enda jag tyckte störde var mest på morgonen när det var en vakt som stod och blåste i sin visselpipa..för att hjälpa gående att komma över gatan utan att bli skadade. Jag tyckte det var ett jätte trevligt hotell nära till stranden och så..Men klart sen har jag ju inga småbarn att hålla koll på :). Då hade det nog varit ett lite sämre läge att bo på.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet