bambi

Välkomna till mitt glamourösa småbarnsliv
Imorse hade jag verkligen en sån där morgon som man bara vill ska ta slut. Semestern är definitvt slut. Jag saknar tiden då vi bara behövde smörja in barnen. Vi behövde inte ens klä på dom, dom kunde springa runt nakan bara dom var insmorda.

Nej, nu så ska man hitta TVÅ par vantar, två extra strumpor, två mössor, två par skor och klä på två skrikande, icke samarbetsvilliga barn.

Lite stressande var det att ha Leah storgråtandes på golvet (hon är förkyld och inte på bästa humöret) medans Zack vägrar sitta still. Precis när jag nästan har fått på honom sista skon så ska han hoppa ner från bänken. Vägrar sitta på bänken och Leah bara skriker och skriker. Så jag blir jätteförbannad på Zack och skriker på honom. Hatar att skrika åt honom, vill inte göra det. Men jag bad om ursäkt efter vi alla hade lugnat ner oss och förklarade att man inte ska bli så arg och att det var fel av mig. (Jag vill inte att han ska lära sig att man ska skrika när man är arg, det blir ofta en ond cirkel, skrikande föräldrar ger skrikande barn...)

Så jag kom till förskolan helt stressad, rufsig i håret och svettig efter kampen med två barn men jag orkade inte bry mig. Det var bara skönt att vi äntligen hade kommit iväg! Nu ska jag hoppa in i duschen (igen) och tvätta sofföverdraget som Leah spydde ner igår kväll.

#1 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Åh, igenkänningsfaktor....... är så trött på detta med ytterkläderna. Lägg till en 21 månaders, en 7 månaders. På med alla kläder, ut i trapphuset. Den större gastar: "bomma, bomma" (vill bli buren) och du försöker släpa barnen ner tre trappor utan hiss. Runt hela huset till vagnen

#2 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Åh, igenkänningsfaktor....... är så trött på detta med ytterkläderna. Lägg till en 21 månaders, en 7 månaders. På med alla kläder, ut i trapphuset. Den större gastar: "bomma, bomma" (vill bli buren) och du försöker släpa barnen ner tre trappor utan hiss. Runt hela huset till vagnen

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Hm..... datorn levde sitt eget liv.

Snart är det vår, snart kommer sommaren, slut med allt, allt grus i hallen! Heja heja!

#4 - Anna - Mamma till 2 små troll :) Tävla & vinn Nallepuh skal till Iphone 4!

Låter som en vanlig morgon hos vem som helst!

#5 - Sigrid

Usch såna där mornar är verkligen hemska. Man blir så slut och känner sig hemsk.. Men det är okej. Det är bra för barnen att se hela känsloregistret, det viktiga är att man, som du gjorde, säger förlåt sen.



Men var lite försiktiga med att inte tillåta skrikande. Jag menar inte att det är en bra sak att skrika åt sina barn, det ska man undvika så långt det bara går. Men ibland blir det så, för alla, och det är faktiskt okej. Och om man blir så trött och arg att det enda som hindrar en från att bryta ihop är att luta huvudet bakåt och skrika "AAAH JAG BLIR GALEEEN!" så är det också okej. Bara man pratar med barnet om varför, och framför allt visar att man inte är arg på barnet.

Och när ett litet barn är argt så kan det vara jätteviktigt att hen får skrika av sig. Vi har börjat göra så att vi säger typ "om det känns skönt att skrika så får du göra det, men gå till ditt rum då för det gör ont i våra öron". Sixten har de gånger vi gjort så, bara skrikit litegrann och sen börjat leka och kommit tillbaka. Jag tror att det är viktigt att barnen aldrig begränsas i sitt känsloregister. Däremot kan man ha begränsningar i hur det görs, som på rummet tex.

Vi skulle aldrig tillåta att han skriker åt oss däremot, utan då skulle vi säga typ "om du inte klarar att prata utan att skrika, gå in på ditt rum och skrik av dig och så pratar vi sen när du är redo". Vi har inte behövt det än men jag gissar att det kommer sen när han blir lite äldre!



Det man får fokusera på såna här mornar är alla de mornar, dagar, eftermiddagar och kvällar som det INTE är så, där man är pigg och glad och inte har några problem att hantera barnens utbrott :)

#6 - Sussi

Hej Bambi



Låter som en vanlig dag för mig, inget ovanligt här inte :)

Man riktigt längtar till våren och att det ska bli sommar så att man får komma bort från den trista vardagen. Bort bort vill man.



Kram

Sussi