bambi

Filmjölkslimpa
"Bakar du bara sötsaker?"

Nej, det gör jag förstås inte! Ibland så bakar jag bröd och då blir det oftast min absolut favorit- filmjölkslimpa med massor med nyttiga nötter och frön!




4,5 dl filmjölk
0,75 dl mörk sirap
1 dl paranötter
1 dl valnötter
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1,5 solrosfrö
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka nötterna grovt, blanda med dom andra torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker utöver kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Receptet kommer från Leilas bakbok "A Piece of Cake".