bambi

Vällingkräk
Ikväll var jag också ensam hemma med barnen eftersom maken är fortfarande på kurs. Både jag och Leah är rätt så förkylda och hostar en hel del. Vi sitter vid matbordet eftersom Zack äter fortfarande middag och jag har gett Leah en hel flaska välling. Då börjar hon hosta och ALLT kommer upp. Alla två och en halv decilitrarna över mig, över köksbordet, ner på golvet, ner på mattan. Ja, det känns snarare som två och halv liter som har hällts ut.

Tyvärr så är det så att detta händer nästan alltid nån gång när Leah är förkyld (och hostar mycket). Just vällingen kommer upp så lätt och ALLT hamnar överallt. Vi har fått tvätta sofföverdragen och mattor för detta. Nästan så att man får hoppa över vällingen när hon är förkyld och kanske ge henne gröt eller något annat. Zack drack aldrig välling, så jag är inte van vid såna här vällingspyor. Är det vanligt? Har ni några tips?
#1 - Sofi

Elis kräks alltid när han får feber om han dricker välling.. och Minna kräks mest hela tiden och väldigt mycket mer om hon är förkyld.



Och tips vet jag inte om jag har nåt, annat än det du tänkte på själv. Ge gröt istället :D

#2 - Solblomma

Har tyvärr inga bra tips att ge, min lilla tjej som är lika gammal som Zack nu har alltid varit ett kräkbarn och speciellt vid förkylningar...hur jobbigt som helst..speciellt om man håller på och natta och allt kommer i sängen..riktiga kaskadkräkningar..

Men det har iallafall blivit lite bättre med åldern och förekommer inte riktigt lika ofta nu som förr.

#3 - Caroline

Jag hjärtar din text i headern. ;} Har samma.

#4 - Erika

Stackars liten... Förmodligen är det slem i halsen som vill upp när hon hostar. Välling är ju dessutom flytande, så när de hostar trycks väl det upp. Det är ju lättare att kräkas upp flytande än fast föda. Min dotter gjorde likadant. Prova med gröt om hon tar det istället. Hoppas ni kryar på er snart :)

#5 - spiderchick

Nix inga tips på det. Enda gången vår lille kräkts är när han maginfluensa deluxe.



Hoppas lillan kryar på sig!



Glasstest på hemköp lät för övrigt fett najs :-)

#6 - Tessa

Blä, stackare! Vi ger aldrig välling när de är hostiga, vi har också råkat ut för kräk. Jag har dessutom hört att välling är slembildande så det blir extra illa då. Jag vet faktiskt inte om det är bättre med gröt, men du får testa?

#7 - Anonym

En av mina tre gjorde också så, det gick inte att ge henne välling när hon var förkyld, antar pga att det kanske var lite slemmigt i halsen. Kom alltid upp nästan direkt! De andra två hade vi inte det så med då de var överkänsliga mot mjölk redan då och alltså fick mjölkfri "välling", och detta fick de behålla utan några större problem även under förkylningsperioder.