bambi

Vaniljessens


Jag har fått flera frågor om vaniljessensen som jag använder i mina recept. Dessa två på bilden är dom som jag brukar använda (ena köpt på Hemköp och den andra på ICA), men jag har också haft vanuljarom på flaska från Dr Oetker men nu hittar jag inte den i butikerna längre.

Den lilla burken är vaniljpulver som är 100% ekologiskt och innehåller inga tillsatser som alkohol, socker eller syntetiska ämnen. Det är bara naturlig vaniljstång som är mald. Burken kostade ca 40 kronor på Hemköp.

Sen så finns Dr Oetkers vaniljarom. Denna är förstås billigare och lättare att få tag på än vaniljpulver och funkar ganska okej. Den innehåller socker, vaniljextrakt, vaniljstång och förtjockningsmedel.
#1 - EvE

Coop har också en sort i en liten burk som är ekologisk och fairtrade, bara mald vaniljstång, som jag brukar använda. Det ger en himla mysig smak när man bakar!

#2 - Emelie och lilla familjen

Vaniljpulvret har revolutionerat min vardag. Nu är det slut på kladd med stänger dit och dit och onödigt mycket vaniljsmak.

En knivsudd (eller två) vaniljpulver i frukostyoghurten, pannkakorna eller de stekta äpplena är ju underbart! Jag är jätteglad att jag hittat den produkten. Vaniljsockret är för evigt borta ur mitt skafferi.

#3 - jennie

Jag ÄLSKAR dina recept! Just idag var jag sådär vansinnigt sötsugen o nu har jag läst, drömt o dregglat över dina bakverk. Kanske räcker det för att stilla mina begär, kanske är jag tvungen att testa nåt... Dessutom är jag grymt imponerad över att du kan baka (till makens jobb) utan att smaka/äta nåt själv?!?! Kör själv GI här hemma för att dra ner på sockersuget och intaget, inte lätt o inte kul hela tiden. :(

Lycka till med "kryssen"!

#4 - Andrine

Den lilla burken med vaniljpulver är en superprodukt, då man behöver så små mängder i jämförelse med vaniljsocker så räcker den otroligt länge. Rekommenderas verkligen :)