bambi

Dagens fråga: Mår ni dåligt av att läsa bloggar?


Bild lånad från Linn Herbertsson



I senaste numret av VeckoRevyn så finns det en insändare där läsaren berättar hur hon får ångest av att läsa om allas perfekta liv. För i en blogg är det så mycket lättare att vinkla hur ens liv ser ut. Man kan ta med bara dom roliga och glamorösa delarna av livet men samtidigt så kan man inte blogga om varenda lite tråkig detalj "nu går jag till tvättstugan, nu städar jag toaletten, osv" så dom tråkiga detaljerna verkar nästan inte finnas. Men som bloggläsare får man inte glömma att även dom delarna finns.

Bloggvärlden är ju verkligen en underlig värld, där man kan få en smygtitt in i någons liv. Vi har väl alltid varit nyfikna på hur andra har det, men förut så kikade man kanske in i grannarnas fönster och föreställde sig hur dom hade det. Nu kan man verkligen se och läsa om hur det är - tror man.

Jag berättar verkligen inte allt i bloggen, främst så beror det på att jag känner mig lite begränsad pga mitt yrke men också för att jag vill inte utlämna för mycket om barnen.

Får ni ångest av att läsa bloggar? Tänker ni på att dom också gör alla tråkiga saker? Tycker ni att många bloggar är "vinklade"?
#1 - Lisa

Vissa bloggar klarar jag faktiskt inte av. För mycket rosa fluff-fluff!

#2 - Annica

De bloggar som blivit mina favoriter är faktiskt de som visar upp både bra och dåliga saker, dagar etc. Man visar sig mänsklig helt enkelt, det är också så jag gör i min egen blogg - skriver om när jag mår dåligt men också när jag mår bra. Alla känslor är ju lika viktiga. Och självklart ser man inte allt vad en bloggare gör på dagen, det skulle bli astråkiga inlägg då. :)

#3 - Anna, Gbg

Jag läser en begränsad mängd med bloggar, många utelämnar jag just på grund av att de verkar ha det "så jävla bra alltid" (typ Engla, Prinsesssans Dagbok mfl). Då uppskattar jag mer din blogg, Lady Dahmer, Ketchupmamman, Spirderchick fl som ibland vågar öppna upp och berätta om att livet inte alltid är så kul som det kanske verkar vara när man driver en stor blogg! Jag vill läsa bloggar där jag kan känna igen mig, både i det som är roligt/mysigt men även stunder som är lite jobbigare.

#4 - Therese

För mig är det nog tvärtom. Jag blir antingen inspirerad av bloggar eller så läser jag dem som underhållning. Skulle inte läsa en blogg som får mig att må dåligt.

#5 - Madde

Nej riktig ångest får jag väl inte, fast jag skrev faktiskt ett inlägg just om det på min egen blogg för ett tag sedan, just om detta ämnet att vissa bloggar klarar jag helt enkelt inte av för att de ger en bild av en perfekt verklighet och att det stressar mig för att jag inte har det så, trots att jag innerst inne vet att hela bilden sällan speglas i en blogg! Jag blir väldigt inspirerad av bloggar, inom mode och inredning bland annat men som sagt, en del ger mig samtidigt lite "ångest" över att jag inte har tid eller fantasi eller pengar att göra liknande. Jag gillar bloggar där man får se både bra och dåliga sidor av livet för allt är inte rosenrött hela tiden. De jag inte klarar av att läsa undviker jag helt enkelt :)

#6 - Sandra

Näe... men så läser jag bara bloggar som får mig att känna mig glad och nöjd efter att jag läst. Men sån är jag, nuförtiden gör jag mest saker som får mig att må bra antingen på kort eller på lång sikt. Jag vill bli upplyft, så jag ser till att bli det också! :)



Nu funkar ju inte alla så här, och jag kan absolut förstå att människor kan må dåligt av att läsa vissa typer av bloggar. Jag är glad att jag inte är en av dem.

#7 - britta Bloggar

Jag mår inte dåligt av att läsa bloggar, då skulle jag inte göra det. Sen är det klart att folk inte skriver hela sanningen, men det är ju så det är. Jag kan tycka att det är bättre med folk som censurerar sig själva litegrann än de som "hänger ut" sina barn och skriver att de är skitungar, till salu och äckliga...

#8 - LADY DAHMER | postpatriarkal feministfitta

Nej jag får verkligen ingen ångest, men jag läser kvalitativa BRA bloggar och inte Blondinbella (asså jag tycker mycket om Bella men hennes blogg är inte super) och Kenzas. Då förstår jag att man får mindrevärdeskomplex.



Flera av oss är ju ganska ohämmade och ocensurerade.



Britta: mina barn är ju mina älskade skitungar, och ganska ofta till salu. Jag tror de flesta klarar av att läsa sånt med glimten i ögat. ;-)

#9 - storasyrran

Såklart lämnar man inte ut allt i sin blogg. Det bästa är att skriva om lite allt möjligt och även om saker som inte är så roliga alltid. Du har en perfekt blandning.



Det får gärna vara personligt men inte intimt!

#10 - Mia

Känner absolut inte att jag mår dåligt av att läsa bloggar gör det mest för att få insperation. Är fullt medveten om att många bloggare censurerar sig själva och har förståelse för detta. Däremot de bloggar som man märker som försöker hela tiden framhäva hur underbart deras liv är slutar jag läsa snabbt ger mig inget att läsa saker där andra försöker hävda sig.



/Mia

#11 - Lofsan

Jag pallar inte med bloggar som är för sockersöta; kramelikram, pussipuss nullinull men inte heller rapporter om diskberg, bajsblöjor osv. Jag blir inspirerad av människor som brinner för något, som bjuder på sig själva. Fast de måste ju ha lite självdistans ckså och inte bli för uppfyllda av sin egen underbarhet.

#12 - Hanna

Läste mängder av bloggar förr "för att hänga med i bloggvärlden", sen blev jag så stressad av att hinna läsa alla bloggar o kände att det tog allderles för mycket tid i vardagen, kändes som man var en del av alla bloggares liv men ändå satt man bara framför datorn hela tiden..de var lixom inte värt det så jag bröt allt förutom några få. Idag läser jag bara dem som jag verkligen vill läsa och låter mig ta den tiden till det.

#13 - Rita

Nej, jag får verkligen inte ångest av att läsa bloggar! Skulle jag stöta på en sån slutar jag såklart läsa! Jag läser ca 14 bloggar dagligen, varav hälften ägs av mina kompisar. Endel uppdaterar väldigt sällan och endel flera ggr per dag. Älskar att läsa din!

#14 - Jessica

jag läser inte bloggar som får mig att må dåligt. bloggar som kan få mig att må dåligt är dom som antingen målar upp "en perfekt värld", eller dom som inte visar nån integritet utan berättar alldeles för mycket och även ofta hänger ut andra...sånt är superjobbigt att läsa så det skippar jag! din blogg är perfekt, läser den varje dag av den anledningen.

#15 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Jag läser både vardagsbloggar och livsstilsbloggar eller vad man nu ska kalla det, och är ganska nöjd med bägge. Det är klart att självförtroendet får sig en törn när det bara är snygga bilder, rena hus och MVG i alla ämnen så att säga. Men man får inte glömma att de kan välja vilken sida de vill visa. Jag själv skriver en vardagsblogg och då får man med de dåliga dagarna också. Vissa gillar det, andra inte.

#16 - Tess

Jag tycker det är självklart att man oftast skriver om roliga och speciella händelser i sin blogg. Det är sådant man vill minnas :-) Jag blir inte deppig av bloggar, utan tycker det är intressant att läsa.

#17 - Sara, mamma till tre små troll

Dom bloggarna jag har fastnat för är dom som påtalar att allt inte är jätte bra och jätte lätt hela tiden, det är lite blandat med både bra och dåligt i dom :)

#18 - TantMango - kreativitet, livsvisdom och en kärleksfullare värld

Jag gillar bäst bloggar som är operfekta = mänskliga. Klarar inte av en massa ytligt snack och skryt. Har varit lite rädd att min blogg ska uppfattas som för prydlig så jag har bl.a. postat bild på en jättetvätthög med en humoristisk text. och gjorde medvetet en skojig min när jag fotades i yogaposition för att inte se så perfekt och harmonisk ut. De som bara ska framhäva sig själva känns väldigt onaturliga och mår väl egentligen rätt dåligt.

#19 - Tilda

Jag kan absolut på ångest av att läsa bloggar som, Kenza, Blondinbella, Kissie osv. Kläd tips och hur man får fasta skinkor kan jag vara utan! Gillar inte när det blir för mycket yta och fasad. Jag gillar (och läser enbart) bloggar som jag mår bra utav. Bloggar som varvar allvar, humor, det lilla i livet med det stora. Jag vill åt hela paletten.

Bloggar jag följer är:

Din, såklart, Lady Dahmer , Happily ever after, Vimmelmamman, Denize, Salkert, Stinalee, Hanna graaf, Magdalena Graaf med flera. En salig blandning mellan olika typer av Mammor faktiskt.

#20 - Malin C

Jag väljer vilka bloggar jag vill läsa och mår bra av dom. Jag tycker inte om , eller rättare sagt jag klarar inte av att läsa "den perfekta bloggen med perfekta familjen bla, bla.. För något sådant finns inte. Jag vill ha en blandning, gärna lite humor, lite intressanta diskussioner, ja lite av varje=)

#21 - Fifiness

Jag blir verkligen inspirerad av att läsa bloggar, får inte ångest för fem öre. MEN, tror att det handlar mer om var man är i livet och hur man trivs i livet. Trivs du inte - förändra - vad som helst kan pigga upp och trivs man inte med att läsa framgångsrika bloggar så låter man bli!