bambi

Det omöjliga
Idag damp mailet med våra foton ner i mailboxen. Vi tog dessa i studio i lördags och nu har vi alltså fått provbilder för att se om det är något vi vill beställa. Jag är jättesugen på att beställa lite bilder men maken tycker inte att dom blev så bra... nej, det blev dom kanske inte men det är ju faktiskt OMÖJLIGT att få alla fyra att bli bra på samma bild!



Av alla familjebilder så tror jag att jag gillar nr 3 bäst, synd att Leah skulle tröttna på bild nr 4 annars hade ju den varit super!

Men det som jag allra allra mest ville ha var några bra syskonbilder, men det var ju bara att glömma....



Varför, varför, varför kan inte mina barn sitta snällt och le mot kameran som man alltid ser att alla andra barn gör på bild???? Man ser ju hela tiden så otroligt fina foton på barn (i samma ålder som mina!!) som sitter så snällt, kanske med en liten nalle i knät eller liggandes på mage med händerna under hakan och tittandes rakt in i kameran och med ett stort leende.... varför kan inte mina barn också göra så??


Men då blev faktiskt dom individuella bilderna desto bättre! Här är mina favoriter:



Här gillar jag nummer 1 mest på Zack.



Och nummer 2 på Leah.

Men som sagt, maken tycker inte att vi ska beställa någon bild alls och säger att då tar jag bättre (och billigare) bilder. Men jag vill nog beställa dom indivuella bilderna på barnen och kanske även någon familjebild... får se hur vi gör.

/Beslutsångest
#1 - Jacks mamma

Jag tycker bilderna är underbara..bilden när Zack matar Leah är ju ursöt. Spelar ingen roll att dem inte tittar i kameran för nr 2 & 3 visar syskonkärlek =)

#2 - Emma

Jag tycker familjebild nr 2 och syskonbild nr 2, den är ju hur gullig som helst!!!=)

#3 - Anonym

Jag gillar "operfekta" bilder. Jag gillar när barnen ser naturliga ut och har väldigt svårt för det där "sitt rakt och le mot kameran nu så jag får en bild som duger". Det känns för mig inte så bra att lägga för mycket fokus på mitt barns utseende.

#4 - Anonym

Vilka fina bilder!! Men vi tycker lite olika, ensam bildena på barnen tycker jag precis tvärtom. På de andra bilderna ( dvs bild 2 på zack och bild 1 på leah) så ser barnen så Lyckliga ut!! :)

#5 - Linda

Syskonbilderna är ju hur söta som helst! Mycket roligare och finare med kort med lite action i istället för barn som sitter som stela pinnar och ler lika stelt. Nä, go for nr. 2! (Fast lite undrar jag varför ni valde livsmedel som accessoarer. Varför tog ni inte med nämnda nalle? :-D)



(Du, jag letar efter inlägget du skrev om lite mera progressiva barnböcker. Du tipsade om en del barnböcker och jag vet att jag ville köpa någon av dem i julklapp till dottern, men jag minns inte vilken... Kan du kanske maila mig länken? Det vore toppen!)

#6 - storasyrran

Bilderna på barnen när de ser på varann och när Zack matar Leah är ju underbara! Barn ska inte sitta uppstaplade och le in i kameran. Det är charmigare när de inte gör det!



Men alla tycker vi olika! Förstår att du har svårt att bestämma dig!

#7 - Tess

Vi var hos fotograf häromdagen och Connor ville inte vara med på noterna, så ni är inte ensamma :-) Det blir omfotografering för oss och då ska bara jag med. Han är väldigt "pappig" just nu så han är nästan omöjlig då hans pappa är med.

#8 - BloggMamman

Jag tycker de var fina men det är jättesvårt att ta familjekort med så små barn :)

Själva har vi haft en fotograf som kommit hem och fotat oss och barnen när vi leker och busar, så behöver det inte vara så perfekt :)

Kram

BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor o Mammaliv

#9 - Martina

Syskonbild nummer 2 tycker jag var jättefin.

#10 - Nelin - stolt hårunderarming!

Kanske hade de blivit lite bättre om HELA ni hade fått vara med på bilden? Att klippa armarna som på de översta bilderna var inte så snyggt, men det kanske är du som gjort det när du gjort kollage av dem?



Jag älskar för övrigt bilden där Zack matar Leah, det var en helt underbar syskonbild!

#11 - Viola

Håller med andra här o matt bilden på när Zack matar Leah är ursöt! det är sådana bilder som ger de bästa minnena. Sitta fint och le blir på sätt och vis s¨å "industriellt" när det gäller så små barn.

#12 - Paulina

Hahaha så söta bilder! Håller med några här om att syskonbilden där Zack matar Leah är supergullig! Och den familjebilden du sa tycker jag också var jättefin. Samma med ensambilderna på barnen. Kramar

#13 - Fnulan

Åh vilka fina kort! Mina favoriter är 2 2 1 2

Vackra familjen!

#14 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Jag gillar inte alls perfekta studio-bilder, det ser ofta så onaturligt och tillrättalagt ut. Så jag måste säga att era syskonbilder är ovanligt fina! Annars tror jag som din man säger att du säkert tar jättefina och mer naturliga bilder själv!

#15 - Mio

Nu när det finns s¨bra kameror för privatbruk så måste proffsfotograferna vara riktigt bra för att de skall bli bättre än vad man får till på egen hand i naturliga omständigheter. Det finns inte så många såna proffsfotografer tycker jag personligen. Förr gällde det att behärska tekniken, nu är det viktigt att förutom det ha ett konstnärligt öga.



Som jag någon gång hört tror jag att motivet blir vackert om fotografen ser det vackra i motivet och vem om inte föräldrarna tar då de vackraste korten på barnen?



Passfotot på min lilla taget vid 1,5 år går däremot inte av för hackor. Aldrig att jag skulle fått en sådan allvarsam min ur honom hemma med min kamera. Jag skrattar varje gång jag ser det:)

#16 - Beatrice, mamma till skrutten Robin

Men nummer 2 på syskonbilden var ju jättesöt?! :)

#17 - Pethra

Men Bambi! Bilderna är jätte fina, inte så där tråkiga och stela som många barnbilder blir pga att barnen ser mer eller mindre rädda och jätte allvarliga ut. Tar man bilder på barnen och familjefoton med småbarn måste man sänka kraven, ni har fått många jätte charmiga bilder, försök se det istället! :) De mer perfekta bilderna kommer när de blir äldre. ;)

#18 - Linda

Nummer två och tre på syskonbilden är ju helt underbar!! Nej de tittar inte in i kameran, men varför måste de göra det? Jag kan tycka att det känns lite konstlat när barn glor in i kameran med ett fint påklistrat leende...



Sen tycker jag om bild nummer två på Zack och nummer ett på Leah.

#19 - Emelie

Jag håller med din man, du tar mycket bättre bilder själv. Om jag var du skulle jag inte beställa! Såklart är bilderna fina för att motiven är så fina, men det är ingen bra fotograf.

#20 - Nina

Ett tips är att inte ha leksaker och ätbara saker när ni tar bilder, tycker dom "förstör" lite.

Och så gäller du ju att fotografen verkligen tar MÅNGA bilder hela tiden och inte bara knäpper av då och då, då missar man lätt den "perfekta" bilden.

#21 - Cissi

Jag tycker att bilderna var fina! Men vill ni prova igen så kan jag verkligen rekommendera en sån fotograf som står utanför ica maxi/coop (Ateljé Stor och Liten heter hon som kommer till oss i Dalarna) vi har fått supersuper bra syskonbilder, tom på tre små! (Vet dock ej om de tar familjebilder).



Det kanske låter knäppt, men det blev verkligen de bästa bilderna! :-)

#22 - Malin C

Jag gillar "naturliga" bilder, dvs sådana där barnen inte märker att man tar kort. De blir de finaste. Så syskonbild nr 3 tycker jag är finast.

#23 - Belinda

Åh,ni måste ju beställa bilden där Zack matar Leah med russin! Den är ju underbar! Mycket bättre än en bild där dom sitter som små ljus och bara ser söta ut, tycker jag :)