bambi

Kreativiteten måste också få plats

Jag känner mig som en dålig mamma när jag sätter barnen framför tv:n (alternativt datorn med svtplay på). Zack älskar barnprogram så det är mer att det är svårt att säga nej, men han vill verkligen kolla på tv varje dag!

Därför har vi börjat köra med tv-fria dagar, så att barnens kreativitet helt får flöda. Jag tycker att det är svårt att bara begränsa, t.ex. att bara titta på tv en timme om dagen för det känns lite som att dom där gränserna lätt tänjs på. En timme blir lätt en och en halv, osv. Men är det ingen tv så är det ingen.

Samma sak gäller godis (främst russin då för våra russinberoende barn), vi har en godisfri vecka denna vecka och har det då och då.

Imorse, under vår tv-fria morgon, så byggde vi rymdskepp och koja i Leahs säng. Brukar ni ha tv-fria dagar?

#1 - Emma

Nej Eddie kollar inte så mycket på tv så den lilla stunden han kollar då får han kolla likaså godis äter han knappt inget så vill han ha 1 klubba på Lördagen ja då får hand det

#2 - U

Nej förstår verkligen att de tycker att det är skönt m en stunds tv! Avkoppling!

#3 - Anonym

Inte medvetet, men jag brukar försöka få dagarna tvfria. Ett tips är playdolera. Köpte till barnen igår och de älskart.

#4 - Rita

Vi har "skärmtid" kl 18-19.30 varje dag för våra flickor (8 år och 5,5 år) men det förutsätter ju att alla läxor är gjorda och att de ätit middag. "Skärmtid" innebär att de får välja om de tittar på TV, spelar dataspel eller spelar TV-spel. Ibland väljer de att göra nånting annat den tiden så de sitter inte framför nån skärm varje dag. Om de är uppe före kl 7.30 på morgonen får de också titta på TV, men det händer inte så ofta. :)

Godis äter de enbart på lördagar. Utöver det går vi på café 2-3 ggr/mån så då äter de varsin bulle eller kaka.

#5 - Beatrice, mamma till skrutten Robin

Nej, vi har inte det. Men det är en bra idé! Kanske man ska ta tag i det :)

#6 - Viola

Tror de är jätte bra att göra så ibland. Mina två har inte intresserat sig för tv:n ännu, men när det väl kommer så blir det väldigt begränsad tillgång.

#7 - Tess

Mitt barn visar inget intresse för tv än så det har vi inte behövt göra något åt. Har dock märkt att han gillar att kolla på foton på datorn, speciellt foton på sig själv :-)

#8 - Tove /Det Goda Livet

Förslåt...nu måste jag länka igen. Russin = gift (om det inte är krav). Du kanske redan vet det....men långt ifrån alla uppenbarlige, då kemrussin säljs i små barnanpassade förpackningar så måste det ju vara någon idiot som fortfarande köper dem.



http://regnavdagar.blogspot.com/2011/11/om-du-fick-kopa-bara-tre-saker.html

#9 - Förvirrade Morsan

På vardagarna brukar vi ha på barnprogram på morgonen medan vi klär på oss och så (hur bra som helst med klädracet och tanborstningen på bolibompa!), efter dagis är det ingen tv. Sen brukar vi ha film-kvällar fredag och lördag, i övrigt är det inte så mycket tv-tittande för plutts del =)

#10 - Sara - Mamma till Max 3 år

nej vi har inte haft några tv-fria dagar. Max tittar alltid på bolibompa på morgonen men sen är det inte säkert att han tittar nåt mer under dagen. Han är otroligt kreativ och leker väldigt mycket så jag är inte så orolig för att teven dödar hans kreativitet snarare tvärtom. Men skulle det bli ett problem skulle vi absolut inför tv-fria dagar!