Bästa matminne från en resa

Om ni har möjligheten att gå på en matkurs när ni är utomlands, så säger jag bara - gör det! Jag lovar att det kommer att vara bland den bästa matupplevelsen ni kommer att få!

När vi var i Thailand så var jag på två matlagningskurser och den som helt klart var bäst var den på Koh Lanta som Time for lime anordnade. Vi fick sitta ute på stranden och lära oss baserna i den thailänska matlagningen - sött, surt och salt. Kursledaren gick igenom grundligt vilka ingredienser man ska använda för att få till den rätta sötman, den rätta surheten (så att det inte blir beskt istället) och den rätta sältan. Vi fick smaka på allt hela tiden och lära oss känna igen smakerna! Det var oerhört nyttigt!
Vi fick lära oss att identifiera några viktiga ingredienser.


 

Först fick man titta på när kursledaren lagade maten, sen skulle man göra det själv! Det var himla roligt och kursledaren gick hela tiden runt för att se att man gjorde rätt.

Sen när man var klar så var det bara att njuta av maten man själv hade lagat! Och så otroligt gott det blev! Det var äkta thailänsk mat, men efter den styrka och smak som man själv ville!
Mums!

Så, om ni ska till Koh Lanta, missa inte chansen att gå en matlagningskurs hos Time for lime (alla hotell anordnar utflykter dit!). Thai-mat kommer aldrig smaka detsamma efter det, ni kommer upptäcka alla grundsmaker och alla härliga ingredienser varje gång ni äter thai-mat efter det!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Emmiz -
2011-10-31 @ 18:50:20 Blogg: http://lifeofhjorth.blogg.se/

vem van overallen? Jag håller ännu tummarna!

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
2011-10-31 @ 19:02:19 Blogg: http://bambi.blogg.se/

Emmiz Idag är sista dagen att tävla!

jeffä
2011-10-31 @ 21:31:48 Blogg: http://jennipherdellanandersson.webblogg.se/

Hejsan.

Vilken underbar blogg!

Man känner sig varm när man kikar in här.

Olivia
2011-11-01 @ 06:55:32 Blogg: http://oliviastener.devote.se

Så fin blogg du har! :D skulle vara roligt m du kunde kolla min och kommentera!

Louise mamma till Hugo
2011-11-01 @ 08:41:13 Blogg: http://lusses.blogg.se/

Ja sådan kurser är bra. Jag och min vän gick när vi var i Thailand. Hur kul som helts. Efter det blir det mkt thai green curry här hemma hehe. + var att man fick med sig en kok bok hem, jättebra

Louise mamma till Hugo
2011-11-01 @ 08:41:25 Blogg: http://lusses.blogg.se/

Ja sådan kurser är bra. Jag och min vän gick när vi var i Thailand. Hur kul som helts. Efter det blir det mkt thai green curry här hemma hehe. + var att man fick med sig en kok bok hem, jättebra

Aniika

Har hört att just "Time for Lime" är superbra, ska själv dit om några veckor. Kör förbi det nästan varje dag på väg in till Saladan. Blir extra sugen när jag ser de här bilderna!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet