bambi

Dagens fråga: Hur länge skulle ni klara av att inte titta er i spegeln?
Jag läste i dagens Metro om en tjej som vill utmana samhällets syn på skönhet. Hon vill inte behöva känna dessa krav på sig och har därför tagit bort alla sina speglar och ska inte se sig själv i spegeln på ett helt år!! Hennes mycket intressanta blogg hittar ni här. Den här tjejen gick en hel månad utan speglar, läs om det här.


Jag undrar om jag ens skulle klara av en vecka utan att se mig själv i spegeln. Hemskt egentligen att jag känner så. Jag tycker inte att jag speglar mig så mycket, men det blir liksom en "försäkran" om att jag ser okej ut i allafall. Utan den försäkran så skulle jag nog känna mig osäker och nervös, tror jag....

Vad säger ni? Hur längre tror ni att ni skulle klara er utan spegeln?
#1 - Sanna

Absolut inte! ;)

#2 - Beatrice, mamma till skrutten Robin

Oh my! Jag skulle inte klara mig länge... Inte för att jag speglar mig jämt och ständigt, men jag sminkar mig när jag ska jobba och sminka sig utan spegel är ju som att hoppa ut från ett flygplan utan fallskärm ;D

#3 - Sophie

Haha och jag som just köpt speglar för att träna att se på mig själv. Tidigare har jag bara haft små små pyttespeglar som räckt åt att sminka sig i. :)

#4 - Emma

Inte länge hur skulle man då kunna sminka sig ???

#5 - Sandra

Under en period med bara teoretiska studier: hur länge som helst. Om jag slutar sminka mig.



Men jag har fasligt massa VFU/praktik under min utbildning, och det känns viktigt att åtminstone kolla att man inte har snorkråkor i näsan, spretande frisyr eller mat mellan tänderna när man möter patienter.

#6 - LILITH - Borderline & mamma

Nej det skulle inte gå. Slänger alltid en blick i spegeln i hallen när jag ska gå ut så det inte hänger en kråka i näsan eller håret står åt alla håll :)

#7 - Matilda

Jag tror faktiskt att jag skulle klara det! Jag sminkar mig inte och kollar mig inte i spegeln speciellt ofta heller :)

#8 - Rita

Jag tror jag skulle klara av en vecka utan spegel men jag skulle nog få nervsammanbrott på kuppen. ;) Jag sminkar mig inte och har en lättskött frsyr, så jag måste inte alltid se mig i spegeln, men det underlättar ju. :)

#9 - Lina

Faktum är att det har blivit färre och färre speglar varje gång jag flyttat till nåt nytt. Är inte beroende av det på samma sätt som förr.

#10 - Skrotmamman skrotar vidare - sällsynt och fridlyst?

Jag hade inte klarat länge. Det finns ju speglar ovanför varje handfat. Och man tvättar ju händerna ..... eh..... ofta.



Jag speglar mig nog väldigt mycket. Men skulle nog greja det längre än vad jag tror själv.

Har slutit fred med spegeln, det är någon där, som reflekterar något. Hade en period när spegeln ljög och jag fick kämpa för att förstå verkligheten (med hjälp av fotografier) sen dess försöker jag att inte låta spegeln bestämma.

#11 - Sainmaa

Vad intressant att du skriver om det! Jag har nästan inga speglar i min lägenhet. Den enda är badrumsskåpet men den använder jag knappt! Mina tjejkompisar har tyckt att det är helt sjukt att jag inte har en helkroppsspegel (behöver jag kolla kläder eller någon enstaka gång speglar jag mig i en släckt 42-tums tv, haha!).