En guidad tur av Berlin, by Carlos


Riksdagshuset

Dom som håller i IB-kursen hade ordnat en guidad tur av Berlin för oss deltagare nu på eftermiddagen, därav min frånvaro från bloggen.

Vår guide presenterade sig på oklanderig brittisk engelska som Carlos. En tysk guide, som pratar brittisk engelska och som heter Carlos?? Ja, vi blev något konfunderade.... men hans mamma var tydligen från brasilien och hans pappa var tysk och han hade studerat i england.


Carlos


Men han var oerhört duktig på det han gjorde. Han höll på att doktorera i historia, så det kanske inte är så konstigt! Han var väldigt underhållande och jag lärde mig verkligen massor!!

Vi promenerade runt i Berlin i 1½ timme och alla höll på att frysa ihjäl. Det blåser jättekallt!
Men den byggnaden som det kanske blev mest snack om är denna här ovanför! Känner ni igen den??? Det är hotell Adlon, eller kanske mest känt som det hotell där Michael Jackson hängde ut sitt spädbarn genom fönstret! Carlos sa att turister tar nästan mer kort på hotellet än på stadsporten som är på bilden ovanför och ligger vid samma torg.


Minnesplatsen för förintelsen


Vi stod även ovanpå Hitlers bunker, som inte finns längre och som inte är utmarkerad. Det enda som finns är denna skylt i närheten. Tyskarna vill minnas offrena istället för förövarna.


Vi tittade lite på delar av Berlinmuren som finns kvar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet