bambi

Ett öde hus
I närheten av oss så står det ett stort tomt hyreshus. Dom ska riva det. Det står där alldeles mörkt och tomt. Det är en ovanlig syn i stockholms innerstad, vilket gör att det blir så påtagligt. Ett helt stort hus - tomt. Ekande tomt... man kan nästan höra det när man går förbi.

Ett hus där en massa människor har bott och skulle kunna bo, om det inte vore att folk tyckte att det var så fult och att det bodde fel sorts människor där. Det var nämligen ett hyreshus med bara 1:or, ett tag ett "ungkarlshotell" men på senare tiden har det varit människor med lite olika sorters sociala problem som har haft ett hem där.

Istället så ska man riva huset och bygga nytt. Ja, man ska bygga fina lyxiga bostadsrätter. Det blir så tydligt på något vis, bort med dom som är icke önskevärda och in med människor som har råd att bo i innerstan. Ja, för vem som helst ska inte få bo i innerstan... verkar det som.

Så, jag blir faktiskt lite ledsen när jag ser det öde huset. Det är en stark påminnelse om vad som händer med vårt samhälle. Vi hyser undan oönskade människor, vi vill inte se dom.
#1 - ♥ En pojkmammas vardag ♥ Flytten till torpet närmar sig!!

Här där jag bor är dom snabb att riva hus också. Men det är för att vi på landsbygden är dom "icke önskvärda" och det görs att folk kommer att ha svårare att flytta hit.



Att dom dessutom vill lägga ner skola och äldreboende pga att "spara pengar" gör att man bara blir deprimerad. För oss som valt ett liv här ute är inte storstan (även om det är precis det dom vill) ett alternativ. Känns så tråkigt att landsbygden håller på att försvinna ....

#2 - Beata

Vilket tänkvärt inlägg, och du har helt rätt, sorligt.

#3 - Anonym

Det är exakt vad som händer i min stad. Hus rivs för att ge plats för bostadsrätter i mångmiljonsklassen.

Lägenheter står tomma för att "grannföreningar" sätter sig emot att såna som mig ska bo bland "vanligt" folk.

Att försöka komma tillbaka till ett vanligt liv är hårt som det är, det blir inte lättare när allmänheten tycker att man är avskum som helst inte borde finnas alls.



Mvh /ett socialfall

#4 - Erika

Ja... D e just så här det kan bli. Allting handlar om pengar. De som har edt gott ställt ska få det ännu bättre och de som inte har nåt alls får ta det som blir över. Man blir så ledsen. Och allt handlar bara om pengar. Varför satsa på de som inte har det så gott ställt, eller är stigmatiserade i samhället när man kan tjäna pengar på de som redan har en massa pengar?! En tydlig bevisning på att alla inte har samma rättigheter i samhället och här försvinner ytterligare en förutsättning. Oj, det upprörde mig lite. Men jag tycker det är synd att inte alla kan få en chans till det lite bättre ibland....

#5 - jossan

min kompis bodde i det huset (fast hon var helt normal!) men fick flytta nu för att det skulle rivas, tråkigt!

#6 - Martina

Åh varför gör de inte studentbostäder av det istället då. Perfekt med 1:or.

Nej, det ska in en massa, massa, massa pengar pengar istället.

Samhällsansvar.....

#7 - Anonym

Skulle jag kanske kunna få adressen dit? jag har ett gäng som gärna fixar en demo så att de inte river ner huset. Det är fel!