bambi

Premiär för vinterkläder
Har ni börjat med vinterkläder/overaller på barnen ännu? Vi hade premiär igår när termometern visade 6 grader på morgonen. Imorse visade den straxt under 5 grader, samma temperaturer som det kan vara under vintermånderna. Så det är bara på med overallerna och vinterkläderna!


Zack i sin nya Molo Castor Fleece Space och Pollux Pants


Jag får dock lite ångest när jag tänker på alla morgonar som jag har framför mig med påtagning av alla dessa vinterkläder. Det är bök och bråk, stön och stånk. Man är helt slut när man äntligen kommer ut genom dörren.


Och Leah har fått ärva Zacks gamla Molo Pyxis Rainbow


Vi har dock inte börjat med vinterstövlar ännu, utan barnen får fortfarande ha sina fodrade gummistövlar (Leah matchar ju sin overall nu med sina Molo Rainbow fodrade gummistövlar!).
#1 - Mia

Nej, inga vinterkläder hos oss dock fleeceställ under skalklädern. Bor nere i skåne kallt på morgonen ca 6-7 grader, men väldigt fint väder med en massa solsken mitt på från fm så håller tummarna för att vi slipper vinterkläderna ett tag till



/Mia

#2 - LILITH - Borderline & mamma

Här hemma är det tjocka jackor, överdragsbyxor, höstkängor, mössa och vantar som gäller på morgonen. När solen kommit fram och värmt upp brukar de gå utan överdragsbyxorna.

#3 - Ejkej

OJ! Nej vi har inte börjat med vinterkläder än, vad ska vi då ta till när det blir -25 ute, om sonen redan har overall nu. :) Däremot kör vi fleece under skalkläderna, precis som Mia. Till vintern blir det overall och fleece under det. Imorse var det -4 ute, men det blir i alla fall några plusgrader över dagen.



Bävar verkligen för slitet med overall och alla lager därunder. Pust!

#4 - Anonym

Oj, nej här kör vi med skalkläder och fleece- samt ullkläder under eller varma stickade koftor. Fungerar jättebra.

#5 - jennifer b

Här är det 0-gradigt när jag åker till skolan vid 10-tiden.... Usch!

#6 - Flisan

Jag bor också i stockholm och våra barn har haft overall på morgonen. Jag ser många barn med overall redan och personalen på dagis säger också att det börjar bli dags. Men på eftermiddagarna så blir det kanske lite väl varmt med overall.

#7 - Lotta

Ja, det blev faktiskt vinterkläder imorse. Det var runt 0-strecket och som du säger så är det samma temperatur som många vinterdagar.

#8 - Sandra

Vi hade runt -5 i morse så det fick bli vinterkläder, men skickade med tunnare kläder till skolan utifall att det skulle bli varmare.

#9 - Maja

kul det ser ut:D

#10 - Sara - Mamma till Max 3 år

Vi hade -4 imorse. tog på sonen vinterjacka och termobyxor när vi åkte till förskolan!

#11 - tindra

aa du håller med dig...blir en hel del kläder i hallen nu när vinter/höst plagg ska fram :/

Var du på mässan imorse?? innan öppning.

#12 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Inga vinterkläder här ännu. Var +3 grader i morse när det var dagisdags, men strålande sol hela dagen, så vi kör vidare med skalkläder och fleece under. Tror det håller ett tag till, men börjar fundera över varmare skor snart, det är så hemskt att bli kall om fötterna...

#13 - Annica

Vi ska snart börja med vinterkläder här hemma med. :(

#14 - Isabelle 14 år och skådespelare & modell!

http://isabellealberti.blogg.se/2011/october/tycker-ni-att.html#comment



Kommentera gärna vad du tycker, är det rätt att det är mer skadestånd för skattebrott än att bli våldtagen?

#15 - Sabina

Vi har inte börjat. Jag resonerar som någon innan mig att börjar man redan nu, vad ska man då ta till när det blir massa minusgrader? Dorian har skalställ från Polarn och under det får han ha fleecetröja. Jag tycker inte ens att det behövs fleecebyxor än till barn som är aktiva och springer runt hela dagarna. Arbetar även på förskola och vi har bara ett barn som har overall än så länge och det barnet är väldigt stillasittande (gillar att sitta i sandlådan etc). Bor och arbetar i Sthlm :)

#16 - Arresterad

Ja, nu blir det på med vinterkläderna!

#17 - ✫Familjen Bus✫

Åååh så fina overaller de har :)

Kram kram

#18 - Therese

Vi kör med fleecefodrade galonställl nu under hösten, smidigare när det är regnigt och blött för det mesta! Själva vinteroverallerna tar vi fram när snön kommit och det är "riktig" vargavinter! :)